Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

De absurde hoeveelheid aan sneeuw in beelden

check ook eens

6 Reacties

 1. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Wat een heerlijke beelden, op naar Kerst!

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Misurina

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574073485.jpeg[/img]

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Innichen, Hochpustertal

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574074410.jpeg[/img]

 4. Frans V schreef:

  GFS 00 kwam met een tamelijk rampzalig eurohoog in de meteofictie begin December. GFS 06 die momenteel binnen loopt is veeeeel beter voor de winterliefhebber. Het Groenlandhoog maakt een geslaagde verbinding eind november met het Azorenhoog en zorgt voor een noordelijke stroming (arctische uitbraak) richting west Europa. Dikke sneeuw aan de noordkant van de Alpen en zelfs sneeuw tot in het laagland mogelijk, de laatste 48 uur moet nog binnen lopen, hopelijk schuift het Azorenhoog niet te veel westwaarts en krijgen we geen last van het welbekende “knietje” van het hoog.

  • Frans V schreef:

   Ai het azorenhoog hakt er lekker in, met aan het einde een gordel van hoge druk over geheel Europa. Je kan het ook zien als stralend Kaiserwetter na de vers gevallen sneeuw, we willen natuurlijk ook zon met skiën 😉
   Opvallend is de temperatuur op 31 km (10 HPA). In de GFS 00 zat een opwarming boven Siberië tot wel 0C graden. (SSW). De uitwerking op de grond voor west Europa pakte daarbij niet goed uit. In GFS 06 zit de opwarming op die hoogte ook, alleen minder uitgesproken. (tot -16C op 4 december). Aan de grond (850HPA = 1500 meter) pakt deze run echter gelukkig anders uit.

 5. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De temperaturen in de komende periode zijn geen enkel probleem voor de sneeuw boven 1600 — 1700 meter.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.