foto1 Nog niet genoeg geskied? Of nog helemaal niet op skivakantie geweest? Geen probleem: in vele Franse skigebieden kun je nog tot eind april skiën. Alle tijd om nog een vakantie te organiseren. Waarom je juist in de lente moet gaan? Wij zetten vijf redenen voor je op een rij.

Festivals en evenementen
In maart hebben vele Franse skigebieden al spetterende events georganiseerd. Maar ook in april gaan de activiteiten door. Zorg bijvoorbeeld dat je van 28-30 april in Val d’Isère bent, waar je het Yoga Festival kunt bijwonen. In Valloire in de Maurienne is van 8 tot 17 april is nog een speciale gezinsweek met vele kortingen. Val Cenis in de Haute-Maurienne viert van 1 tot en met 7 april zijn 50 jarig bestaan. En tevens kun je in april je eerste tocht met sledehonden maken. Een groot aansprekend event is Subli’Cimes van 5 tot en met 18 april in La Plagne. En op de valreep dan nog van 22 t/m 29 april in Val Thorens: de Dutchweek!

foto4

De beste condities voor beginners
Nooit eerder geskied? Dan is de lente jouw seizoen. De temperaturen zijn hoger, waardoor je niet in de kou hoeft te leren skiën, en mocht je een keer vallen, dan is dat door de zachtere sneeuw geen probleem. De Franse skigebieden hebben dat ook begrepen, en dus bieden ze speciale pakketten aan. Ga bijvoorbeeld naar Les Menuires waar je kunt leren skiën voor dummies: vind je het na twee dagen toch niet zo leuk, dan krijg je je geld terug. En in La Clusaz kun je als volwassene de hele maand april gratis op skiles, betaal je niets voor je skipas en krijg je 50% korting op materiaalhuur.

foto3

Gunstige vakantiedagen in april
“Allemaal leuk en aardig, maar mijn kinderen moeten naar school!” zul je misschien denken. Ook dat is geen probleem: de meivakantie valt dit jaar een week eerder en dus kun je in de Franse skigebieden nog prima terecht. Of ga een lang weekend met Pasen, dat dit jaar ook pas half april valt. Franse skigebieden ontvangen graag gezinnen met kinderen, en dus bieden ze in de lente vaak gratis skipassen voor kinderen aan.

foto2

Langere dagen en nieuwe activiteiten
In de lente zijn de dagen een stuk langer dan in januari of februari, en dat betekent: meer tijd voor leuke dingen! Ga parapenten met je ski’s, doe een huskysledetocht of trek de natuur in met sneeuwschoenen (waar je misschien wel een marmot spot die net uit zijn winterslaap is wakker geworden). Of blijf op de piste en doe iets heel anders: ga yooneren (een soort combinatie tussen een slee en een schaats), fietsskiën (inderdaad, met een soort fiets de berg af) of snowkiten.

foto5

Lagere prijzen en meer beschikbaarheid
En misschien nog wel de beste reden: de prijzen! Doordat de massa in februari al is geweest, liggen de prijzen in de lente een stuk lager en heb je veel meer keuze in accommodatie. En eenmaal ter plaatse hebben de winkels natuurlijk uitverkoop.

Check voor verdere inspiratie en bestemmingen france-montagnes.com/nl of skiingintospring.com.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.