zell am see express

Hierboven staan de gelukkige heren dan voor de eerste gondel van de nieuwe zellamseeXpress in Zell am See Kaprun. Links technisch directeur Schmittenhöhebahn Hannes Mayer, burgemeester van Viehhofen Reinhard Breitfuß en rechts in lederhosen Dr. Erich Egger, CEO van Schmittenhöhebahn. De bouw verloopt zonder vertraging volgens plan – in december zal het bovenste 2e deel van zellamseeXpress worden geopend. Deel 1 van deze ‘Jukebox lift’ zal over 2 jaar gerealiseerd worden.

schmitten_infografik-zellamseexpress_web

Waarom heb ik voor de titel gekozen dat het straks genieten wordt in deze 10-zitter? In ieder gondel is er gratis WIFI beschikbaar maar van de 69 gondels die aan de kabel hangen zijn er 6 wel erg speciaal. Dit zijn de Jukebox gondels. In deze gondel kun je met je smartphone inloggen op de gratis wifi en je connect direct met de gratis Jukebox app. Kies je favoriete nummer en enjoy the ride. Ze hebben niet zomaar de slogan: “Welcome to the first class” bedacht! Je kunt gemakkelijk 2 nummers uit de jukebox halen want je zal 10 minuten in deze lift verblijven wanneer je een hoogteverschil van 800 meter zal overbruggen over een lengte van bijna 3km.

screenshot-at-okt-04-20-20-16

Hierboven zie je de nieuwe Xpress in het pisteplan getekend. Er zal ook direct een uitdagende, rode besneeuwde piste ontstaan van 3.3km.

screenshot-at-okt-04-20-57-13

De bouw van de ZellamseeXpress verloopt volgens schema en zal ook geen grote vertragingen meer oplopen. In december zal dit deel van het grote project worden geopend.

Een droom gerealiseerd

Dr Erich Egger, CEO van Schmittenhöhebahn AG vertelt: “De verbinding van Schmitten met Glemmtal betekent niet alleen een aanzienlijke verbetering aan pistes, het is ook een oude Zeller droom”  Want met de “zellamseeXpress” zal een oude ski route die al in gebruik was van 1930-1980 weer tot leven worden gebracht.”

De tijden dat men een lift tien tot twintig nam zijn duidelijk voorbij. Met de “zellamseeXpress” kunnen ze een verbinding maken wat het gebied een enorme boost zal geven. Wanneer over 2 jaar deel 1 erbij komt zal de hele regio gekatapulteerd in een nieuwe dimensie! Mooie tijden voor Zell Am See Kaprun!


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

9 reacties

Gesloten voor reacties.