temps1206

Kijk eens hoe hard dat gaat met het kwik in Maastricht. De 30ºC daar net niet gehaald en nu met regen kelderend naar de 20ºC. De rest van Nederland kan nog even genieten van een zomerse dag.

arcen1206

Arcen heeft de dertig wel gehaald. En in de meetreeks vanaf 1991 een datumrecordgevestigd. De Bilt is 2,8 graden onder de dertig op een 7e plaats sinds 1901 blijven steken.

 actueeleuropa

En dit is Europa. Met zoals eerder uitgelegd het Karpatenbekken en de Ebrusvallei en de Lage Landen als warmste plekken behoudens Libië waar het sowieso en in alle opzichten te heet onder de voeten is.

buienendoei

Een fraaie boog aan onweer bolt noordwaarts op.

thermischevore

Het zijn die witte dotten ruim voor het noordwaarts oprukkende koufront uit. Het koufront is altijd te herkennen aan de scherpe overgang naar een wolkenloos gebied. Nu ter hoogte van Bretagne waar het volgens een flauwe grap 2x per week regent: 1x vier dagen en 1x drie dagen. Aan de Côte d’Azur gebeurt trouwens ook van alles!

roermond

In Duitsland in het altijd warmere Rijndal kan er echt spektakel optreden de komende uren. Volg het hierrr op Wetteronline.nl. Het webcamplaatje hierboven is van Roermond zojuist. Wat gebeurt er bij jou?


Onderussen in Zeeland! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.