Ik was op alles voorbereid qua plaatjes. Fluffy powder in september. Het wordt grif gedeeld op social media. Maar een zo mooi dampende Zeller See had ik niet zien aankomen. Ik ben er nog net. Nog effekes en ik rij over de Pass Turn richting Inntal-Autobahn en lekker richting het meisje. Maar er is méér!

https://twitter.com/metoffice/status/1309062050870632451?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1309062050870632451%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Felectroverse.net%2Fthe-uk-records-its-coldest-september-temperature-in-23-years%2F

In Schotland is de laagste septembertemperatuur in 23 jaar gemeten. Terug naar een eerder zonneminimum dus. 1997. Ring a bell?

En 11 jaar daarvoor hadden we er ook eentje. Dus laten we de traditie van de tocht der tochten in een zonneminimum maar weer eens oppakken komende winter. Ik neem me voor hem te rijden. Een dag voor of na de wedstrijd. Moet dan wel even vanuit Oostenrijk op en neer. Wat dat betreft liever de Weissensee en ja die gaat door in 2021! Zie de opgestelde covid regels.

In de titel al genoemd: bizarre sneeuw in Australië. Bijna tot op zeeniveau. Terwijl het daar al ver in het voorjaar is. Lees hierrr meer.

We sluiten af met deze kiek uit de Alpen. De Elferlift in het Stubaital. Daar vloog ik de eerste twee weken van augustus. Die bankjes met 20cm sneeuw zaten vol pottenkijkers. Echt ff wennen weer. Maar fijn te weten dat ik vanaf begin december weer in Oostenrijk ben. Hoe en wat verklap ik later. O ja: een Duitse eenzame wandelaarster is gisteren in het Stubaital gered van haar eigen domheid.

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.