Ik was op alles voorbereid qua plaatjes. Fluffy powder in september. Het wordt grif gedeeld op social media. Maar een zo mooi dampende Zeller See had ik niet zien aankomen. Ik ben er nog net. Nog effekes en ik rij over de Pass Turn richting Inntal-Autobahn en lekker richting het meisje. Maar er is méér!

https://twitter.com/metoffice/status/1309062050870632451?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1309062050870632451%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Felectroverse.net%2Fthe-uk-records-its-coldest-september-temperature-in-23-years%2F

In Schotland is de laagste septembertemperatuur in 23 jaar gemeten. Terug naar een eerder zonneminimum dus. 1997. Ring a bell?

En 11 jaar daarvoor hadden we er ook eentje. Dus laten we de traditie van de tocht der tochten in een zonneminimum maar weer eens oppakken komende winter. Ik neem me voor hem te rijden. Een dag voor of na de wedstrijd. Moet dan wel even vanuit Oostenrijk op en neer. Wat dat betreft liever de Weissensee en ja die gaat door in 2021! Zie de opgestelde covid regels.

In de titel al genoemd: bizarre sneeuw in Australië. Bijna tot op zeeniveau. Terwijl het daar al ver in het voorjaar is. Lees hierrr meer.

We sluiten af met deze kiek uit de Alpen. De Elferlift in het Stubaital. Daar vloog ik de eerste twee weken van augustus. Die bankjes met 20cm sneeuw zaten vol pottenkijkers. Echt ff wennen weer. Maar fijn te weten dat ik vanaf begin december weer in Oostenrijk ben. Hoe en wat verklap ik later. O ja: een Duitse eenzame wandelaarster is gisteren in het Stubaital gered van haar eigen domheid.

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.