Ons wordt vaak verweten onverantwoorde sensatiekoppen te plaatsen. Maar zeg nu zelf: Dam tot Dam drama klinkt te mooi met driedubbele alliteratie om niet eens toe te passen. is het onverantwoord? nee, ik denk dat een waarschuwing op zijn plaats is en dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. Op de oceaan spoken ex-hurricanes zoals Helene die in Schotland een cruiseschip op drift kreeg (onvoorstelbaar eigenlijk) en die een vrouw in een camper de das om deed….

https://twitter.com/NetworkofnewsUK/status/1042627846772932608

En nu komen de resten van Florence door. Leek het eerst nog steady op de nacht op maandag te wijzen… kon de weerduivel het niet laten ermee te spelen en de boel 12 uur naar voren te halen.

In het Amerikaanse model geen storm maar gewoon een hele dag ellendige regen die zondag….

En nu juist in het Europese model de storm…

Bizar! het Amerikaanse model gelooft er helemaal niet meer in…. de hoofdrun zit nog hoog in het ensemble qua wind!

De verse pluim van het Europese model is nog niet binnen. Maar hier zien we een heel vet cluster voor de storm-oplossing kiezen.

Afsluitend dan hoe het verder gaat. Ik zou zeggen… kijk hierboven en zoek de 10 verschillen. Je moet heel goed kijken om het te zien. Tja dat is dus weer de vlinder in China…. het non-lineair chaotische karakter van het weer. Een grosso modo vergelijkbare drukverdeling leidt lokaal en regionaal tot radicaal ander weer. Of de sneeuw naar de Alpen komt weten we nog steeds niet dus. Evengoed gaat het zeer fraaie nazomerweer door. Of de storm komt weten we niet. Maar dat de Dam tot Damloop een natte toestand wordt lijkt wel langzaamaan duidelijk….

Afsluitend de groeten uit Filzmoos!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.