Cescia heeft een heerlijk bericht gepubliceerd met de dikste sneeuw in beeld. Die zat vooral aan de oostelijke zuidkant van de Alpen. Toch is het buiten kijf dat het hoogste skidorp van Europa ook even wit wordt in zo’n situatie. Hierboven zie je de daken van de gezellige gebouwen met appartementen in Val Thorens glimmen in de zon.

Tennissen op 2315m hoogte. Wie heeft het wel eens gedaan? Vrolijke kleuren ook en het wit wat we zien is …. sneeuw! De tennisvelden zelf zijn niet wit geweest.

Boven op Cime Caron op 3150m ontstond voor de webcam een soort engel…. als doorkijkje naar het platform van de gondel. Spaarzaam nog de sneeuw hoor… en het dooit weer weg… Kijk maar:

Vanaf woensdag en dikke week mooi weer! Nee dit jaar waren het niet de Franse Alpen die het spits afbeten met een spectaculaire opmaat voor de winter. Maar we weten allemaal dat je hier nooit sneeuwgebrek hebt… zoals ik aan den lijve ervoer vorige winter begin december!

En ook dat weet je zeker in Val Thorens: zo veel sneeuw komt er zeker weer en meer dan eens. Men heeft hier geen sneeuwschuivers maar monsters van sneeuwfrezen en grote vrachtwagens die de sneeuw buiten het dorp moeten brengen. Geen wonder dus dat wintersporters – skiërs en snowboarders – jaar in jaar uit de weg weten naar dit super skigebied met zijn praktische maar toch stijlvolle accomodaties zoals het stoere Fahrenheit 17 hotel dat is genoemd naar het bitterkoude punt waarop waterdamp in de lucht bevriest tot die glinsterende ijsnaaldjes. Maar misschien hou je van koken en geef jij de voorkeur aan een appartement. En zodra het weer sneeuwt zijn we terug met beelden uit Val Tho.

Categorieën: Accommodatie

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.