Cescia heeft een heerlijk bericht gepubliceerd met de dikste sneeuw in beeld. Die zat vooral aan de oostelijke zuidkant van de Alpen. Toch is het buiten kijf dat het hoogste skidorp van Europa ook even wit wordt in zo’n situatie. Hierboven zie je de daken van de gezellige gebouwen met appartementen in Val Thorens glimmen in de zon.

Tennissen op 2315m hoogte. Wie heeft het wel eens gedaan? Vrolijke kleuren ook en het wit wat we zien is …. sneeuw! De tennisvelden zelf zijn niet wit geweest.

Boven op Cime Caron op 3150m ontstond voor de webcam een soort engel…. als doorkijkje naar het platform van de gondel. Spaarzaam nog de sneeuw hoor… en het dooit weer weg… Kijk maar:

Vanaf woensdag en dikke week mooi weer! Nee dit jaar waren het niet de Franse Alpen die het spits afbeten met een spectaculaire opmaat voor de winter. Maar we weten allemaal dat je hier nooit sneeuwgebrek hebt… zoals ik aan den lijve ervoer vorige winter begin december!

En ook dat weet je zeker in Val Thorens: zo veel sneeuw komt er zeker weer en meer dan eens. Men heeft hier geen sneeuwschuivers maar monsters van sneeuwfrezen en grote vrachtwagens die de sneeuw buiten het dorp moeten brengen. Geen wonder dus dat wintersporters – skiërs en snowboarders – jaar in jaar uit de weg weten naar dit super skigebied met zijn praktische maar toch stijlvolle accomodaties zoals het stoere Fahrenheit 17 hotel dat is genoemd naar het bitterkoude punt waarop waterdamp in de lucht bevriest tot die glinsterende ijsnaaldjes. Maar misschien hou je van koken en geef jij de voorkeur aan een appartement. En zodra het weer sneeuwt zijn we terug met beelden uit Val Tho.

Categorieën: Accommodatie

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.