Het is niet heel erg spannend of zo maar wel koud. het heeft weer eens gevroren aan de grond en het heeft dagrecords opgeleverd.

Grote lokale verschillen. Dat is duidelijk.

Eindhoven heeft een dagrecord vanaf 1956.

Twente idem vanaf 1972.

Maar vergeet het maar dat het extreem is: je komt ermee nog lang niet in de top 10 voor de tweede decade van mei. Dagrecords hebben nu eenmaal ook die toevalsfactor in zich. En verder is het natuurlijk heerlijk weer.

Vanochtend ook in de Alpen. Ga weer eens vliegen. Maar vanmiddag gaat het mis hier rond Westendorf! Geen tijd te verliezen dus. Daarom ook een kort bericht vanochtend. Maandag en donderdag zijn hier de dagen dat er meer tijd is om te vliegen en andere bergactiviteiten!!!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.