Een zwak tussenhoog met sneeuwbuitjes en hele mooie wolken zoals je hier ziet bij de Grossglockner. Schitterende sneeuw op de pistes natuurlijk. En geen bulten want te weinig mensen om die te creëren. Gisteravond al over gefilosofeerd wat en krankzinnige kapitaalvernietiging de vaste schoolvakantieweken zijn. geeft ook een compleet verkeerd signaal aan kinderen dat dat het leven zou zijn: doorgaans in de matrix en dan af en toe een weekje vrij zijn. Terwijl je kinderen juist moet leren dat ze compleet vrij hun droom kunnen leven. Juist in de aanstaande wereld van de robots die het werk doen hebben we ontelbare mensen nodig die hun droom leven, als freelance yogaleraar, tenniscoach of masseur wat ze zelf verzinnen waar mensen behoefte aan hebben. Met een praktijk aan huis of rondreizend in een camper. In mijn keuken hangt een spreuk: “Live as if someone left the gate open”.

En zo zou je kinderen en ouders compleet vrij moeten laten naar school te gaan wanneer ze willen. En als die dan niet meer komen, is school blijkbaar niet leuk genoeg. Er bestaat mijns inziens ook geen bioscoopplicht of pretparkplicht toch? O en rekenen en wiskunde zou niet zo leuk kunnen zijn als een pretpark? Dat is enkel omdat we de complete middelmaat voor onze schoolklassen hebben geplaatst. We hebben helemaal geen massa’s leraren nodig. Per provincie met het dialect van die provincie de leukste wiskundeleraar met dagelijkse youtube video’s in elke klas en verder enkel huiswerkbegeleiders in het schoolgebouw. En die topwiskundeleraar moet meer verdienen dan een spits van Ajax en hoort begeleid te zijn door een compleet productieteam zoals een televisiester. In een getrapt systeem zodat het beste talent langzaam kan opklimmen. Sommige dingen zijn voor mij discutabel. Dit niet. En ja ik zou ook zo’n topwiskundeleraar kunnen zijn die in het huidige “communistische” systeem niet de geringste motivatie voelt om in het onderwijs te gaan. Ga ik liever kinderen en volwassenen beter leren skiën.

Vandaag geen skiles. Want heel Nederland is dus weer thuis. Dus kan ik me op mijn werk focussen. Een rondje gaan skiën met mijn vriendin en vanmiddag nog een tandemvlucht met een collega. Dat kan goed als je op de weerkaart kijkt. Helaas de Lage Landen weer een en al droefheid.

De komende dagen dan deze frontpassage. Sneeuwsandwich. Eindigend in noordweststuwing. Gewoon een leuke winterse week in de Alpen waarin de bomen grotendeels wit blijven.

De modellen zijn het precies een week volledig eens. En over die week zitten we dus weer in dikke WC. Met de Alpen als randzone.

Ver in de meteofictie dan een polar low dat de Lage Landen kan raken. Nu ja. Willen we echt winter moeten we de aandacht al verleggen naar 2021. Er lijkt een El Ninja in aantocht komende herfst! Zie wat ik daar gisteravond over schreef. Fijne dag allemaal.

 

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

17 reacties

Gesloten voor reacties.