Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Dagje tussenhoog voor volgend sneeuwfront uit

check ook eens

17 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  Kortom, wordt dus weer een week met weinig zon volgende week begrijp ik?

 2. vanDam schreef:

  Ik zie regelmatig reacties voorbij komen dat het na een bepaalde datum verboden zou zijn om nog kunstsneeuw op te spuiten, maar dit lijkt mij echt per regio of plaats te verschillen.

  Zo stonden vanmorgen de sneeuwkanonnen gewoon aan in Berwang en Kirchberg.

  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/2/8412/2020/03/04/8412_2020-03-04_0630_04c5826a119dd32e.jpg[/img]

  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/4/9814/2020/03/04/9814_2020-03-04_0615_acdc1535d2296ec6.jpg[/img]

 3. Hanjo Vd Berg schreef:

  En vorige week in het Brandnertal toen ik er een dagje was. Dus zal wel dispensatie voor zijn als het seizoen gered moet worden .. 😉

  Hier nog een zoveelste teken aan de wand in de klimaathype. Nog even en alles wordt vanuit de EC bepaald.

  https://nos.nl/l/2325703

 4. joep schreef:

  Kunnen we al wat meer zeggen over het weer volgende week?
  We gaan naar Kirchberg (noordkant).
  Benieuwd of we wat zon gaan zien..

 5. joke,riederalp schreef:

  Haha @Hajo, ga lekker zelf maar dromen….. Ik denk dat mijn zoon nooit naar school was gegaan als hij daar voor de vrijheid had. Mijn dochter is een ander verhaal, zij heeft 12 jaar lang topsport achter de rug, discipline, discipline en dat werkte voor haar ook op school.
  En organisatorisch, als de kinderen veel thuis zijn dan gaat het een probleem worden voor twee verdieners.
  Maar goed wij worden het op dit punt toch niet eens en dit is tenslotte een weersite.
  Geen mooie foto helaas, want MIST. Ik heb nog een stille hoop dat het vanmiddag nog opklaart.
  Nu dus mist, min 2 en windstil.

 6. Carl schreef:

  Sneeuwkanonnen worden veelal opgezet om een mengeling te krijgen natuur/kunstsneeuw. Deze kwaliteit van sneeuw is beter bestand tegen afsmelt.
  Na een bepaalde datum mag inderdaad geen water meer verbruikt worden. Dit omdat de natuur richting lente gaat en het water nodig heeft om terug te bloeien

 7. Harm schreef:

  Goed, na een hoop schakelen (zouden naar Dolomieten gaan maar om bekende redenen geannuleerd) net geboekt voor een weekje naar mijn favoriete dorp in L3V, Saint Martin de Belleville.. Sneeuw zat in ieder geval! 🙂

 8. Joalie schreef:

  En wat zou zo’n La Niña voor onze winter in 2021 kunnen betekenen? Want wat ik in het verleden hier en daar over een La Niña gelezen heb, heeft die op ons Europese weer niet zo heel veel invloed, hooguit iets meer neerslag?

 9. Paul A Club 1989 schreef:

  Ben het volledig eens met Hajo, dit bericht en dat van gisterenavond. En er zijn plannen om de vakanties af te schaffen en dat we op vakantie kunnen wanneer we willen. Een systeem van bijna 100 jaar oud waar we nu in zitten? 6 weken schoolvakantie? ja doei, staan we weer in de rij bij het Gardameer. Totaal niet van deze tijd. Kom maar op met het nieuwe schoolgaan, ook via youtube!

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   Als docent zit ik altijd in dit schuitje. Wel benieuwd hoe we dit dan gaan regelen. Trouwens bewegingsonderwijs via YouTube geven wordt lastig. Op zich wil ik dan best een aantal weken sneeuw en ijs activiteiten doen in Oostenrijk ofzo stuur die lln maar door 😉

 10. Hjs schreef:

  Met de winter voorbij is de nieuwe normaal 10 jaar op geschoven. Van 1980/2010 naar 1990/2020.

  Jaren , gem. Wintertemperatuur, Hellmannen.
  80/90, 3.0C, 76 punten.
  90/00, 3.5C, 59 punten.
  00/10, 3.7C, 39 punten.
  10/20, 4.5C, 36 punten.

  1980/2010 gemiddeld 58 hellmannen. Wintertemp. 3.4C
  1990/2030 gemiddeld 45 hellmannen. Wintertemp. 3.9C

  Zie wintergek.nl

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   Dus nog 10 jaar om de Helmannen en temp op hetzelfde of zelfs lager niveau dan eerste decade te krijgen.

   • Laurens schreef:

    Ik hoop het, maar zie jij het gebeuren?!

    Ook ik stoor me (als natuurliefhebber) aan het extreme klimaatbeleid/gekte, wat tevens het nieuwe milieubeleid lijkt te zijn, en gebaseerd is op slechts 2 dingen: CO2 en Stikstof.
    Het valt echter niet te ontkennen dat iig West-Europa warmer elk jaar warmer wordt…
    Vroeger kon er elke winter minimaal 1periode en vaak wel 2 periode geschaatst worden. De laatste jaren lijken de winters in NL verder weg dan ooit..
    Of dit volledig is toe te schrijven aan onze footprint/uitstoot of grotendeels een natuurlijk proces is, zoals in de geschiedenis van de aarde veel vaker is voorgekomen. Tja dat zijn vragen waar volgens mij niemand met 100% zekerheid een antwoord op kan geven…
    Laten we eerst maar eens beginnen met en verbieden van kappen van alle grote (regen) wouden in de wereld, zodat CO2 opname in ieder geval niet ook nog verder slinkt en tevens unieke leefgebieden en dieren niet verder uitsterven.

 11. Loos alarm schreef:

  Korte termijn geheugen ??
  2013 schreef de pers dit : AMSTERDAM – Als de vorst tot volgende week aanhoudt heeft Nederland de vijfde opeenvolgende ‘normale winter’. In het decennium daarvoor waren vrijwel alle winters te zacht.

  Daarmee lijken de Nederlandse winters daadwerkelijk kouder te zijn geworden. Dat zegt Rolf Schuttenhelm, klimaatanalist van wetenschapssite Bitsofscience.

  Zo lag de gemiddelde temperatuur over december, januari en februari in de vier voorgaande winters ongeveer 2 graden lager dan in de winters tussen 1998 en 2008.

  In recente winters is er bovendien ongeveer drie keer zo veel vorst, een belangrijk verschil voor schaatsliefhebbers.

  Waarom is het zo ‘warm” ? Omdat de west-oost circulatie dit jaar zo sterk was/is dat de koude op de noordpool opgesloten zat vandaar ook de enorme massa nieuw ijs (afgelopen 10 niet zo veel geweest) en de Noordpool te koud dan is het elders te warm////

 12. RWSkiwelt schreef:

  Even een update uit Hopfgarten. Vanochtend wakker geworden met dikke vlokken sneeuw die neerdwarrelden in de straten van Hopfgarten. Lang bleef de sneeuw niet liggen, vanwege de oplopende temperatuur. Op de pistes was dat anders: een vers laagje maakte het skiën in de ochtend heerlijk. Zoals gezegd, vandaag een rondje Westendorf gemaakt. Het klaarde snel op en al gauw kwam de zon er goed door, maar we hebben ook een paar sneeuwbuien gehad. Later in de middag trok het weer helemaal dicht, en hebben we geen zon meer gezien. Het bleef gelukkig wel droog. Het was weer een heerlijke dag in SkiWelt.

 13. joke,riederalp schreef:

  Rond een uur of twaalf kregen we hier ook opklaringen. Niet knal blauw, maar ieder geval goed zicht. De sneeuw meer dan top met de gehele dag temperaturen onder nul en windstil. Heerlijk!

 14. Robin schreef:

  Vandaag was het een heerlijk rustig, windarm en zonnig dagje in Lelystad. Alweer de derde dag met weinig wind; heerlijk!
  Jammer als het komende dagen weer in zou zakken….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.