https://twitter.com/HrothN/status/1346864376884711426

Ik twijfel of dit echt is. Lijkt eerder Ardennen dan Flevoland. Maar waarom zou je het faken? Wie kan het bevestigen? Laten we verder kijken naar wat er kwam gisteren en vannacht ….

https://twitter.com/WimCarstens/status/1346703819737100288

https://twitter.com/MRTfotografie/status/1347076679538249730

https://twitter.com/AstridAajl27/status/1347058096716312577

In de Alpen is het vooralsnog de Zuidkant die heeft geprofiteerd….

Aan de noordkant is het nog karig allemaal…. maar dat zou kunnen gaan veranderen later in januari…

Voor de Lage Landen vele zacht weer nu in de berekening. Maar voor de noordkant van de Alpen kan dat goed nieuws zijn. Kort voor de opening van de hotels eens een mooie dump. Zuid-Tirol heeft trouwens besloten dat de skigebieden 18 januari open gaan. Afwijkend van het Italiaanse beleid. Welke Nederlandse provincie durft zo iets?

Echt bijzonder is wat er nu de komende uren en dagen in Spanje gebeurt. Gewoon niet meer normaal. Zo heeft de natuur altijd verrassingen. Helaas voor ons nog niet in de Lage Landen. Maak er op een andere manier iets van in de lockdown.

Deze wilde ik jullie echt niet onthouden. Omdat ie relatief kort is en zeer krachtig. Een echte kenner aan het woord.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

64 reacties

Marie · 7 januari 2021 op 11:10

Dank voor het posten van het gesprek met prof. Schetters. Snel bekijken zou ik zeggen want voor je het weet is het van youtube gehaald. Ik heb meteen voor je volgende skipas gedoneerd 😉

  Eddy Breed · 7 januari 2021 op 19:51

  Heeft lang geduurd het voornemen om weer en politiek te scheiden. Ik haak nu definitief af hier, het is hier verworden tot een groepje complotgekkies en anti-vaxers. Ik werk zelf al jaren aan de ontwikkeling en produktie van vaccins, incl een Corona vaccin dat snel beschikbaar komt. Er worden geen korte bochten genomen of extra risico’s, er werken gewoon heel veel meer mensen aan en stappen gebeuren nu parallel ipv achter elkaar, omdat de financiele risico’s er niet zijn, de vaccins zijn immers al aangekocht. De vaccins worden uitvoerig getest, ook op alle aspecten die deze immunoloog aanhaalt. Voor mij is het simpel: ik neem de lichte bijwerkingen zoals even hoofdpijn en/spierpijn voor lief om dit virus te stoppen en de zwskkere medemens te helpen. Kies waar jij voor gaat: jezelf of iedereen

   Aart · 7 januari 2021 op 23:39

   Beste Eddy. Kan je, als kennelijke insider, uitleggen waarom dit vaccin anderen (ook) beschermt? Of zoals je schrijft ‘de zwakkere medemens te helpen’. Ik heb altijd gedacht dat een vaccin alleen de gevaccineerde zelf beschermt. Ook hoor ik dat het nog helemaal niet duidelijk is of je als gevaccineerde toch besmettelijk kan zijn. Is het dan eigenlijk niet veel logischer alleen de zwakkeren onder ons te vaccineren als die dat willen?
   En hoe kan je uit parallel lopende onderzoeken, langetermijneffecten waarnemen? Dit laatste baart mij nog het meeste zorg, denkend aan Softenon, DES en het Mexicaanse griep vaccin. Ja ik weet dat Softenon en DES geen vaccins waren, maar ook daar was het langetermijneffect met name op de voortplanting niet onderzocht.

    Eddy Breed · 8 januari 2021 op 08:02

    Je beschermt anderen door verspreiding van het virus tegen te gaan. Een virus kan zichzelf niet vermeerderen zonder een gastheercel. Het virus heeft dus mensen nodig om zichzelf te vermeerderen om zich in de populatie te nestelen. Hoe meer mensen immuun zijn door vaccinatie, hoe minder weidverspreid het wordt. Dit is de basis van vaccinatie. Als je alleen de zwakkeren zou vaccineren, blijft het virus rondwaren in het niet gevaccineerde deel van de bevolking. Niet gevaccineerden die met de tijd verouderen en/of verzwakken door een medische conditie, zouden dan ineens wel risico lopen en gevaccineerd moeten worden. Waar leg je de grens bij corona wie zwak is vs wie niet? Ik denk dat men moeite heeft die grens te trekken en zero risk
    Over de lange termijn effecten: alle vaccins gebruiken routes om jou beperkte hoeveelheden van een onschuldig virus spike eiwitt te produceren om een immuun reactie op te wekken. De manier waarop ze dit doen is niet anders dan een normale virus infectie werkt en wat dagelijks nu al in jouw lichaam ook gebeurt (je wordt dagelijks gebombardeerd met virussen, maar je wordt niet ziek ondat je een immuunrespons hebt). Sommige vaccins gebruiken zelfs een verkoudheidsvirus om je cel hiertoe aan te zetten. Dit principe bestaat al 20 jaar en wordt al jaren toegepast, denk aan ebola. Maak je geen zorgen, dit is tot de kern uitgezocht en is volkomen veilig. Goed dat je vragen stelt, educate yourself. Hopelijk stelt dit he gerust

     Aart · 8 januari 2021 op 23:13

     Dank voor je antwoord. Stelt me echter niet gerust. Tot de kern uitgezocht zeg je. Daar plaats ik toch echt een vraagteken bij. Je beantwoordt namelijk de vraag niet hoe langetermijneffecten opgespoord kunnen worden in zo’n korte ontwikkeltijd.
     Nieuwe vraag: wat als je immuun bent voor dit virus? Hoe kan dat aangetoond worden? Bewust besmetten en oberveren wat er gebeurt? Of bestaat er een testje voor. Zou dat niet veel zinvoller zijn om uit te zoeken, ipv massaal te gaan vaccineren?
     Ik ken veel mensen die echt niet zitten te wachten op nog meer ‘spul’ in hun lijf vanwege groot/heftig medicijngebruik. Daarbij de aanvullende ervaring dat een bekende van mij jarenlang de griepprik heeft gehaald maar daar mee is gestopt. Bij elke griepprik echt doodziek. “Als ik dan toch ziek wordt, dan wacht ik wel op de griep”.
     Los daarvan, zo langzamerhand zie je door de wetenschappelijke bomen het bos niet meer. Op heel veel fronten. Milieu, energie, klimaat, economie, gezondheid etc. etc. Voor elke vakdiscipline zijn hoogleraren, professoren, dr., ir. te vinden (in vakgebieden waarvan ik dan denk, is daar ook al een deskundige voor?) die het bijna nooit met elkaar eens zijn. Hoe kan je als leek dan überhaupt een overwogen oordeel vellen? Dan blijf ik maar dicht bij mijn buikgevoel. Heeft me in 62 jaar ver gebracht.

Claus · 7 januari 2021 op 11:49

Helder verhaal mbt vaccineren. Geeft precies aan waar mijn zorg al langere tijd ligt. Als er vanwege opgelehde beperkingen geen uitweg meer is, dan alleen een traditioneel vaccin. Ik vind rommelen aan mijn DNA niet iets waar ik blij van wordt. Dank voor delen.
Voor wat betreft de ellende in de USA, helaas heeft deze actie een aantal mensen het leven gekost, de polarisatie nog meer op scherp gezet en resultaat is uiteindelijk nul komma nul. Vroeger werd mij al geleerd gelijk hebben is 1, maar het krijgen is een tweede. Los van het feit dat je vragen kunt hebben bij de uitkomst, maar dit gaat niet helpen. Krom of niet, het is eerst Biden die het stokje gaat overnemen. Benieuwd wat er dan allemaal weer gaat gebeuren.
Tsja en dan winter… vooralsnog gewoon een graad of 4 en grijs, gewoon Hollands winterweer zeg maar. Ik last me graag verrassen maar ik zie de echte kou met ijs nog niet meteen meer intreden ondanks de goede voorbodes afgelopen tijd
Dus over tot de orde van de dag maar weer. En in dit geval geen inpak stress voor een weekje sneeuw haha al had ik het graag anders gezien

jeroen · 7 januari 2021 op 11:59

interessant artikel over een SSW in het Noordelijk poolgebied, zie onderstaande link. Nu maar hopen dat het het later in Januari voor ons ook een koude bel geeft en dat we eens mogen gaan denken aan schaatsen…..

https://www.nu.nl/klimaat/6100533/plotselinge-opwarming-boven-noordpool-brengt-ons-winterweer-in-de-war.html

Flex · 7 januari 2021 op 12:16

En als ‘we’ toch bezig zijn ,laten we het eens over de INHOUD van dat vaccin hebben ? En let op het verband met Alzheimer en eerdere vaccinatie..
https://youtu.be/y5TjkjqalPI

Joost Amsterdam · 7 januari 2021 op 12:37

Ik had verwacht dat @ Hajo Smit in zou gaan op wat er zich gisteren en vandaag heeft afgespeeld in Amerika. Jij als bewonderaar van de slechtste president die Amerika ooit heeft gehad. Niets dus. Misschien ben jij nu ook wat meer tot inkeer gekomen? Ik verwacht van niet.

Aart · 7 januari 2021 op 12:53

Flevoland onder een sneeuwdek? Hahahahaha, het motregent hier in de polder al de hele ochtend. Geen vlokje te zien.

  Hajo · 7 januari 2021 op 14:36

  OK dus die foto is niet van gisteren?

   Aart · 7 januari 2021 op 22:53

   Nope.

Wolfie · 7 januari 2021 op 14:24

Ik wilde niet de eerste zijn die zou gaan klagen over de censuur op reacties die Hajo niet bevalt want dan zou mevr. Kirsten vast weer gaan klagen.

Ook eerdere reacties van 1-2 weken geleden over de manier van donaties binnenhalen zijn verwijderd, net als de reacties van gisteren op het optreden van dhr. Trump en zijn vrolijke vrienden.

Echter, uitgesproken reacties waar hij het wel mee eens is blijven gewoon staan; ook al is het taalgebruik in die reacties vaak een stuk grover……

Het weerbericht vond ik wel weer prettig om te lezen; zeker met de foto’s erbij.

En hoewel ik mijn twijfels heb over het medium blckbx.tv vind ik dat de betreffende deskundige een goed verhaal heeft waardoor je toch wel aan het denken gezet wordt.

Tijno · 7 januari 2021 op 14:32

4 jaar geleden soms 100+ reacties op de weerberichten van Hajo. Tegenwoordig 20 reacties over gebeurtenissen waar wij als Hollanders gelukkig geen invloed op hebben en dat ook nog eens op een nietszeggend weerbericht! Keep up the good work 🙂

Anna · 7 januari 2021 op 14:35

In het filmpje krijgt ook Andrew Wakefield ruimte om zijn verhaal te doen. Een arts die door de Britse medische tuchtraad in 2010 is geroyeerd. Zegt genoeg lijkt mij!

Hjs · 7 januari 2021 op 14:51

Op de site van de voormalige weermannen een mooie blog, met zelfs een Temperatuur laagte record…

Re verwijderen berichten, idd niet bepaald sterk, zolang het inhoudelijk blijft zou H. het moeten waarderen omwille van het vrije woord.
Maar, ik denk dan, de man hangt in de touwen, heeft al een paar x 8 tellen gehad en heeft het niet makkelijk. Dus niet natrappen als iemand al moeite heeft.

Re sneeuw, hier in het westen, geen natte vlok gezien, of het moet vannacht geweest zijn. Wel echt regen nu.
Z limburg zou wel net in de prijzen kunnen vallen. 10cm daar morgenochtend?

  Ronnie · 7 januari 2021 op 16:11

  Waar kan ik die site vinden?

   Wolfie · 7 januari 2021 op 17:41

   Vakantieweer.nu

    sneeuwfanaat(Ron) · 7 januari 2021 op 20:23

    Haha reclame maken voor andere site,kom hier gewoon niet meer als het je niet zint en je er een slecht gevoel aan over houd toch ?eenvoudig zat veel pagina’s over weer te vinden op intertnet

     Wolfie · 7 januari 2021 op 21:10

     Ik heb de afgelopen jaren zoveel mensen naar de site van WSWM doorverwezen dat ik me hier nu echt niet schuldig door voel.

   Ronnie · 7 januari 2021 op 18:20

   Dank

Hajo · 7 januari 2021 op 14:56

Al een geruime tijd haal ik reacties weg naar het me goed dunkt. Het is hier mijn site en geen wezenlijk openlijk forum zoals Twitter of Facebook. Vandaag ook weer een paar weg gehaald. Ik heb enkele dagen geleden al aangegeven dat ik puur door de mensen die Trump wél en niet gratie heeft verleend mijn laatste sympathie voor Trump heb verloren. Ik heb in 2016 een vooruitziend boek over Trump en Sanders geschreven. Een zeer goed boek. Ik ben daarmee een beetje Trump kenner geworden en heb hem natuurlijk 4 jaar gevolgd. De democraten heb ik weer nog meer al dan onder Hillary leren kennen als een stelletje dieven. De presidentsverkiezingen zijn 100% zeker gestolen van Trump langs verschillende dimensies variërend van big tech censuur, tot media supression, tot mail-in ballots tot dubieuze op internet aangesloten stemmachines (die we in Nederland snel hebben geëlimineerd toen we doorhadden hoe inherent onbetrouwbaar die zijn). Er zijn ook weer nieuwe aanwijzingen dat covid uit een Chinees lab is gekomen. China wil Biden en niet Trump. Dat is duidelijk. Ze hebben precies op tijd de Amerikaanse economie onderuit getrokken. En in China zelf is alles weer prima met het virus. Trump heeft zeer zeer veel steken laten vallen. Extreem de oren laten hangen naar de deep state. Zijn agenda is maar ten dele uitgevoerd…. en dan vooral het stuk handelsoorlog met China wat zeer gunstig uitpakte voor Amerika. Hij probeerde de VN en globalistische agenda te stuiten, waar we in Europa ook zo veel last van hebben met een belachelijk klimaatakkoord en met beleid dat de middenklasse vrij pittig raakt. Ik had hoop dat Trump en aantal zaken ten goede kon keren maar de puinhoop is nog groter geworden. Met dank aan Trumps vijanden die hij niet effectief heeft bestreden. Republikeinen hebben niet de Saul Alinsky leerschool gehad die de Democraten wel hebben. Trump meende gewoon apolitiek met een bloeiende economie iedereen blij te maken en te verbinden. Maar hij rekende buiten de waard. De Democraten haalden alles uit de kast, pakten hem bij zijn ballen en lieten niet meer los. Knap! Dat is heel knap. Revoluties moet je winnen. Verkiezingen ook. Als je verliest heb je geen vrienden. Reacties die geen recht doen aan de huidige situatie zal ik verwijderen. Dingen die een beetje respectvol en redelijk zijn blijven staan. Dat met de advertenties kijk ik even aan. Je moet wat. Maar nogmaals voor de goede orde: ik ben enkel en alleen voor een politiek van vrede geweest en nooit en fan van Trump. Ik was bang voor Hillary. En kies van nature klimaatsceptici als mijn vrienden in de zin van “de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden”. Klimaat zit me gewoon hoog. Zeer hoog. Maar ook daar kan ik wel over glimlachen. Wat Trump nu overkomt vind ik gewoon sneu voor die man. Zeer sneu. Velen zijn op zijn succes meegelift. Velen laten hem nu vallen. Ik ook. Assange had gratie moeten krijgen punt uit. Eigenlijk al in de eerste week van Trumps presidentschap. Troepen hadden in het eerste jaar terug getrokken moeten worden. Etc. Je houdt een beetje de bijsmaak van politiek theater waarbij bepaalde agenda’s op de achtergrond die machtiger zijn dan democratie… gewoon verder worden uitgerold. Trump lijkt me nu volkomen uitgerangeerd. Zelfs de hele dynastie Trump. Ik zie Ivanka en Don Jr. niet het stokje overnemen. Laat nu eerst maar eens het klimaat een flink stuk gaan afkoelen. Dan kijk ik nog eens naar politiek. Tot die tijd ben ik blij als de zon schijnt, het eten smaakt, ik lekker in mijn vel zit…. ik liefde kan delen met mijn naasten. Trump heeft compleet en totaal verloren. Onterecht. Maar daar koop je niets voor. Nog steeds een geluk dat Hillary niet aan de macht is gekomen. Biden is minstens zo corrupt als de Clintons… maar ik zie hem actueel op zijn oude dag niet als oorlogszuchtig hoe hij in het verleden ook heeft gestemd. Destijds was ik echt bang voor escalatie in Syrië en een oorlog met Rusland, dan wel met Noord-Korea. Dat ben ik nu niet. Het kan verkeren dus.

wim · 7 januari 2021 op 15:35

En maar deleten Hajo, terwijl ik best beleefd blijf denk ik… Maar ik vraag het me dikwijls af, zijn er soms complot aanhangers bij wie het licht ineens terug aan floept, of zijn jullie gedoemd voor eeuwig te blijven ronddolen in jullie mentale spiegel paleizen?

Hajo · 7 januari 2021 op 15:35

Heb weer twee reacties van Wim verwijderd. Gewoon omdat het kan. Voordat mensen de grote media gaan na-blaten dat er voor verkiezingsfraude geen bewijs was kunnen ze misschien eerst eens even googelen op het tegendeel. Er zijn werkelijk duizenden en duizenden onder ede afgelegde verklaringen van getuigen. En ik heb zelfs een stuk of 10 keiharde statistische bewijzen in detail aanschouwd. Ga dat hier niet eens herhalen. Mensen die enkel de bijzinnen van de grote media overschrijven zijn niet serieus te nemen. Wees als Trump tegenstander gewoon gelukkig dat het voorbij is en hou lekker je oogkleppen op of af. We kunnen elkaar ook de hand schudden want ik heb ook geen sympathie meer voor die man. Ik vind hem laf. Assange had hij moeten laten gaan. Toch praten we de facto over een coup. Puur en alleen al door het onderdrukken van het Hunter Biden verhaal. Dat alleen maakte al het verschil. Als een week voor de verkiezingen uitkomt dat Rutte op de loonlijst staat van Bill Gates en alle grote media onderdrukken dat verhaal…. en Rutte wint gewoon… ik bedoel maar. Ik zag dat Wim ook nog wat ragen had over CO2. Ik bied hem bij deze aan er eens over te bellen de komende dagen. Ik heb tijd. Zit liever niet te lang achter de PC en kan alles gemakkelijk uitleggen. En nee…. als de aarde blijft opwarmen stel ik mijn mening over CO2 niet bij…. want uit co-lineariteit mag je geen conclusies trekken…. het is zeer goed mogelijk dat de aarde verder opwarmt…. de laatste 11.000 jaar is het al vaak warmer geweest dan nu dus er kan nog wel een graadje of twee bij…. ik acht het niet waarschijnlijk maar dat zegt niets. Altijd eerst gewoon afwachten. We moeten eerst ook nog maar eens zien of zonnecyclus 25 inderdaad een hele zwakke gaat worden. De positieve effecten van meer CO2 én een warmere aarde zijn zodanig…. dat klimaatpolitiek sowieso al onzin is. En als je het al wilt doen dan via permacultuur. De kringloop sluiten en CO2 weer terugstoppen in een levende bodem. Dat kan. Zeer makkelijk en goedkoop. Net zo als er in de gezondheid vele gemakkelijke en zeer goedkope oplossingen zijn. Maar meestal winnen die het niet. Meestal wordt er gekozen voor dure (schijn)oplossingen. Hoe zou dat nu toch komen? Wat dat betreft pas ik sowieso al niet in het kamp Trump want eigenlijk ben ik een linkse anti-kapitalist.

  sneeuwfanaat(Ron) · 7 januari 2021 op 15:45

  Die reacties verwijderen doe je heel goed!!! Take it or leave it als Hajo zijn site je niet bevalt,blijf niet zeuren over wat er is geschreven over politiek!
  Benieuwd naar de gfs12h zo.

   Hajo · 7 januari 2021 op 15:52

   Vooral is voor-en-tegen gehakketak nooit zinvol. Je leert er niets van. Je kunt altijd leren. Juist van je tegenstanders. We hebben samen veel brain power en kunnen achter dingen komen. Soms moet je dingen ook weer laten rusten. Dan weer kun je het gewoon niet maken iets niet te noemen. Op zich ook begrijpelijk dat de gebeurtenissen wat emotionele reacties losmaken. Dat begrijp ik dan ook wel weer. Ik denk dat het hele idee van een mars op Washington voor Bidens inauguratie een zeer slecht idee was. Het idee dat er nog iets te veranderen zou zijn of dat zo’n mensenmassa dat kracht zou bijzetten. Veel slimmer was geweest om zeer galant te vertrekken en eventueel achteraf nog wat civiele rechtszaken te voeren…. en door tegaan met de typische Trump rallies als familiefeestje… dan had hij de moed erin kunnen houden tot 2024…. nu toont hij zich inderdaad een slecht verliezer…. net zoals de Democraten trouwens in 2016…. zeer slechte verliezers waren het en er werd van alles geroepen toen…. maar nogmaals: Trump heeft voor covid de economie een flinke zwengel gegeven…. wel een oude economie en niet echt een weg vooruit naar de wereld van robotisering etc etc… verder heeft hij gewoon slecht gestreden … en zeker het moeras niet droog gelegd…. hij is er letterlijk in verzopen…. hebben we hem in 2017 ooit gehoord over een identificatieplicht voor de volgende verkiezingen…. of heeft hij toen een onderzoek laten instellen naar de manier hoe Hillary met fraude Bernie Sanders versloeg? Nee, hij is die hele binnenlandse strijd niet aangegaan…. puur als een zakenman op de economie gefocust. Te veel respect voor grote namen in Washington. Een gemiste kans… in een nogal verziekte wereld…. maar ik zeg al hel heel heel lang: “Gun de keizer wat des keizers is”… ons zieleheil ligt niet in de politiek.

   Piet · 9 januari 2021 op 17:07

   Ron, ouwelikker dat je bent.

  wim · 7 januari 2021 op 15:54

  Duizenden getuigen, maar geen enkele rechter die ook maar 1 geloofwaardig acht? Zitten die rechters allemaal in mee een complot?
  En Hunter Biden > wil je verkiezingen laten beslissen op basis van onbewezen aantijgingen/laster? https://nl.wikipedia.org/wiki/Laster
  Wat er effectief van aan is van het Hunter verhaal zal de toekomst wel uitwijzen. Vertrouwen in de werking van het gerecht, net als bij bovenstaande.

   flex · 7 januari 2021 op 16:27

   @Wim

   Bekijk de rechters eens naar hun stem gedrag?
   Hier bestaat de gerechtelijke macht voor 70% uit D66leden (ook bij de NOS trouwens) kleine hint ? het begint met een D maar dan zonder de 66 !!

    Hajo · 7 januari 2021 op 17:02

    Spijker op zijn kop mbt D66 rechters. Hooggerechtshof is zeer laf geweest. Die hadden het kunnen oppakken. Al dat bewijsmateriaal ligt er nu wel. En zal de komende decennia of zelfs honderden jaren uiteindelijk ook in de geschiedenisboekjes komen. Maar dat is nu net het zorgelijke…. kijk of ik praat nonsens en je hebt in Amerika gewoon een eerlijke situatie en Trump heeft gewoon normaal verloren … of je hebt juist inderdaad die monsterlijke situatie dat ze ermee weg kunnen komen… zoals met de moord op Seth Rich 4 jaar terug. Je moet niet in het midden gaan zitten in zo’n situatie…. zo van tuttut…. het zal allemaal wel meevallen. Het is echt: of Hajo is een aluhoedje…. of het is werkelijk zoals in een dictatuur dat mensen puur voor de vorm even mogen stemmen maar dat met allerlei slimme vormen van manipulatie van de publieke opinie de uitkomst wordt voorbekonkeld. Ik denk dat het in 2016 wel even misging mbt het voorbekonkelen. De winst van Trump was een ongelukje. Maar nogmaals: het argument van ja maar als jij gelijk hebt dan zouden al die rechters etc etc dat gaat niet op…. want dat is juist het probleem…. kijk in de geschiedenis en je zit meer systemen en dictaturen waarin rechters een bepaalde agenda volgden. In Georgia had je ook nog eens dat de rechter de lijfelijke volbloed zus was van Stacey Abrams: https://eu.augustachronicle.com/story/news/politics/elections/congressional/2020/12/31/federal-judge-sister-stacey-abrams-wont-recuse-self-vote-case/4103408001/ Dat soort dingen. Scott Adams viel laatst van zijn stoel toen hij hoorde dat de vrouw van Mitch McConnell, de leider van de Republikeinse senaat, een Chinese hotemetoot is…. dat soort dingen. It’s a big club, and you’re not in it…. wist George Carlin al.

    wim · 7 januari 2021 op 17:08

    Er zijn meer dan genoeg rechters die door republikeinen benoemd zijn, zie bv al de Supreme Court. En toch was er geen enkele die zijn beroepseer wou verkrachten door in Trumps fantasiëen mee te stappen. In een democratie moeten rechters onafhankelijk van de politiek (en onder ede) aan waarheidsbevinding doen en ervoor zorgen dat DE WET (en niet voorkeur van de rechter) door IEDEREEN nageleefd wordt,… Met alle imperfectie eigen aan de mens. Zie scheiding der machten.

     Hajo · 7 januari 2021 op 17:14

     Het was zeer laf van het hooggerechtshof. Ze hebben het op een formaliteit afgewezen. Het statistische bewijs laat geen enkele twijfel – geen enkele – dat Biden cq de Democraten de verkiezing hebben gestolen. Deal with it! Het is niet voor het eerst en ook niet voor het laatst. De democraten hadden al ervaring met Hillary vs. Bernie. Het zijn geen fantasieën. Zie bijvoorbeeld deze video over Pennsylvania: https://www.youtube.com/watch?v=EM8pC1pAizc Ik vind het ook bizar en bijna niet te bevatten. Maar het is gebeurd. Net zoals de hele covid pandemie nonsens…. Je kunt dat zien of niet zien. Maar als je het ziet…. dan tel je je zegeningen dat je tegenwoordig als aluhoedje wordt weggezet en niet in een goelag wordt opgesloten. Count your blessings!

    Wolfie · 7 januari 2021 op 17:37

    Allemaal Democraten-rechters????

    Het is maar net wat je wil lezen; ik kan ook het tegendeel beweren….

    https://www.ewmagazine.nl/buitenland/achtergrond/2020/12/ook-zijn-hoge-rechters-helpen-trump-niet-793690/

    https://time.com/5914377/donald-trump-no-evidence-fraud/

     wim · 7 januari 2021 op 17:44

     Zo kunnen we bezig blijven. Zoek eens wat fact checks op en denk er eens écht over na, wat is de meest plausibele verklaring: die van de fact check of dat er een enorm complot zou zijn. Krijg dat maar eens georganiseerd en geheim gehouden. Money rules the world, helaas maar dat is geen mega complot.
     Het hooggerechtshof ging pas laf zijn als ze toegaven aan de druk van de Trump & co – is het zo onwaarschijnlijk dat ze in eer en geweten hun werk hebben gedaan?
     En als anti-kapitalist pro-Trump te zijn (geweest), Trump die de kleine man naar de mond praat maar rijdt voor de ultra-rijken.
     Trouwens McConnel zijn vrouw is van Taiwanese afkomst. Wat is daar op zich mis mee? Bewijst dat dat hij stiekem manipuleert ten voordele van China?

     Hajo · 7 januari 2021 op 18:13

     In Nederland heb je die situatie met de D66 rechters. Dat kun je niet vertalen naar de Amerikaanse situatie maar het geeft aan dat de rechterlijke macht enkel als ideaal echt ongekleurd is. In Amerika is er de facto “één partij” met wat vleugels en fracties…. maar er is wel degelijk een eliteclub die op een bepaalde manier denkt. Verder ben ik geen jurist en kan ik het niet helemaal beoordelen. Het is in elk geval totaal flut dat Trump pas na de verkiezingen is gaan vechten voor eerlijke verkiezingen. Daar had hij 3 of 4 jaar aan kunnen werken!! Juist door dat soort dingen ben ik op hem afgeknapt. Moet je je voorstellen dat je in Nederland gaat stemmen en dat je niet je ID hoeft te laten zien!! Het is echt derde wereld daar. Ook op vele andere gebieden. Denk aan armoede en dakloosheid. Een vreemd land.

  Erwin · 7 januari 2021 op 23:09

  GAAP

Conure · 7 januari 2021 op 16:18

Of mijn reactie wel of niet weggehaald wordt zal me worst wezen. Ik kwam hier altijd om een andere blik op het weer te zien en lezen en dat er soms een sausje klimaatpolitiek over heen komt ala. Maar eenzijdig geneuzel over Covid en Trump, dat hoort hier toch niet thuis. Hajo heeft dat een paar weken geleden ook beseft en aangegeven dat hij weer vooral over het weer zou gaan schrijven. Helaas heeft dat maar 1 of 2 dagen mogen duren en is hij weer in dezelfde kuil gevallen. Zonde hoor, het kan zo leuk zijn!

  Hajo · 7 januari 2021 op 17:04

  Schrijf hier dan wat leuks over het weer! Staat je vrij….

Hajo · 7 januari 2021 op 16:55

Ik ben niet begonnen over Trump vandaag. Heb juist wat weggehaald. Vandaag mag het er wel even over gaan. Morgen weer puur het weer. Over covid mag sowieso wel wat af en toe. Hier in een skigebied word je er dagelijks mee geconfronteerd.

Hajo · 7 januari 2021 op 17:16

Hjs · 7 januari 2021 op 18:58

Los van waar je politiek eventueel staat kunnen we natuurlijk wel redelijk zeker stellen dat het op veel plaatsen, politiek gezien, een puinhoop is. En dat politici, zeer vaak zeker de waarheid vertellen. Wat vaak ook bijna niet mogelijk is, omdat je van alles moet “beloven” om überhaupt gekozen te kunnen worden.

Re bedrog us verkiezingen. Zoals H. nu zelf ook aangeeft. Mocht er bedrog hebben plaatsgevonden, dat is dat het gevolg van gedrag van beide zijden.
Er zitten allerlei haken en ogen aan het kiessysteem daar. Trump nooit over gehoord of iets zien veranderen en dan nu achteraf lopen mekkeren.

Even verder kijkend dan nu, zou je best nog veel meer ellende kunnen verwachten, in heen veel landen is veel onrust en ook onrecht. De centrale banken hebben totaal geen grip op de zaak en blijven maar geld pompen in een falend systeem. En dat geld blijft maar, in hoofdzaak, terecht komen bij de top 5%, de rijken zijn de afgelopen jaren bizar snel rijker geworden. En de corona crisis heeft dit proces nog een versnelling hoger gezet.
Het idee, dat alles “bewust” wordt gedaan, daar geloof ik totaal niet in. Das een bizarre overschatting van de mens. Kijk eens naar daadwerkelijke grote projecten die uitgevoerd worden. Das altijd een drama, dus hoe zou een groter plan dan ooit uitgevoerd kunnen worden? Onmogelijk gewoon.

  Hajo · 7 januari 2021 op 21:34

  Met alles wat je schrijft ben ik het eens (had toch al door dat we grotendeels dezelfde maatschappijvisie delen). Met het onderste wat je schrijft een beetje wel en een beetje niet. Er zijn legio voorbeelden van zeer grote complexe plannen die redelijk goed volgens een oorspronkelijk plan zijn uitgerold. Met hoer en daar wat correcties en uit de weg ruimen van getuigen of andere lastpakken. Dus het kan wel. Een verkiezing flippen in 5 staten is niet zo heel moeilijk met miljoenen mail in ballots en zo. Paar telefoontjes heen en weer en je bent er al. Plus zeer veel haat voor Trump. Dan voelen mensen van hoog tot laag zich gelegitimeerd. Zoals onze Volkert zeg maar. Maar het is weer niet zo dat er 1 grote blauwdruk voor alles is. Veel complotdenkers denken van wel. Maar dat is wiskundig logisch niet eens consistent te krijgen. Er is dus absoluut zeer veel gerommel. En af en toe komt er door al dat gerommel ineens een zeer groot goed gecoördineerd complot tussen door. Zoals 9/11 waarvan zowel het officiële verhaal als de alternatieve verklaringen allemaal complotten zijn. Het officiële verhaal stelt dat er 18 mensen op de hoogte waren plus Osama in zijn grot. De alternatieve verhalen gaan uit van veel meer mensen die stukjes van het plan hebben geweten. Grappig genoeg is het hele covid beleid met alle lockdowns een bizar soort complot…. gek genoeg gebeurt dit complot volledig in openheid…. op de TV…. politici kunnen zich binnen een maand volledig tegenspreken en niemand maalt erom…. er wordt overduidelijk gelogen en bedrogen en internationaal afgestemd….. en andersdenkenden worden gecensureerd of geïgnoreerd…. en er zijn heel veel dingen al jaren van te voren in detail aangekondigd. Als je Duits kunt: https://www.youtube.com/watch?v=SSnJhHOU_28

Joost Amsterdam · 7 januari 2021 op 19:09

@Hajo Smit,
Ik ben blij om te lezen dat jij jouw geloof in Trumpt
hebt verloren. Dat vind ik een niet onaanzienlijke verandering. Uiteindelijk werd jij op 3 november 2020 neergezet als een Trumpfan. Aan dat artikel heb jij toch nog gretig meegewerkt. Ik neem toch aan dat jij dat artikel in zijn geheel van tevoren hebt doorgenomen. Verder vind ik het opmerkelijk dat mensen die een andere visie over het klimaat hebben, zich zo hebben laten meevoeren door in Trump te geloven. Ik heb in 2016 al ernstig mijn twijfels over deze persoon naar jou geuit maar daarin werd ik vooral door jou weggezet dat ik geen verstand heb van de wereldpolitiek en jij het wel allemaal precies wist. Nou gelukkig heeft bij jou het voortschrijdend inzicht goed zijn werk gedaan en nogmaals dat is goed om te lezen.
Verder heb ik nog steeds veel twijfels over waar jij jouw visies op baseert. Ik weet bijvoorbeeld dat jij na het bekend worden van de uitslag van de verkiezing jouw kritiek uitte via een Breitbart zender. Nou we weten welke verderfelijke club Breitbart is toch? Of valt dat dan weer mee?
Verder heb je ook nog de pech dat de Senaat ook nog in Democratische handen is gekomen. Daar had jij volgens mij ook niet op gehoopt en niet verwacht. Ik heb de laatste tijd jouw site bijna niet gevolgd. Ik heb dus niet gevolgd dat jij het niet meer over Trump wilde hebben.
Heb vrede met jezelf @Hajo Smit en dat meen ik.

  Hajo · 7 januari 2021 op 21:58

  Ik ben nooit zo van het geloven behalve in de lieve Heer. Ik ben diep religieus. Verder zoek ik de waarheid. Ik geloof zeker niet in politici, ideologieën of voetballers. Noch in Max Verstappen. Trumpfan ben ik ook nooit geweest. Wel bellen media je om de haverklap – ook nu weer – en willen ze je in dat hoekje stoppen. Nuance interesseert ze niet. Destijds in 2016 was ik ook geen fan. Ik vertelde alleen aan wie het maar horen wilde hoe verschrikkelijk Hillary was. Dat wel. Het voordeel van de twijfel is het beste wat ik iemand kan geven. En uiteindelijk heeft Trump bij mij dat krediet verspeeld. Niet alleen omdat hij bepaalde slechte dingen heeft gedaan en goede heeft nagelaten. Vooral ook omdat ik hem eerst toch wel als een briljant strateeg zag… en nu zie ik hoe slecht hij het spel eigenijk gespeeld heeft. De enige clementie die ik voor hem heb is dat als die Chinezen niet in die vleermuizengrot waren gaan porren met hun door Obama gesponsorde viruslab in Wuhan… dat hij dan puur op basis van een bloeiende economie herkozen was…. dat vind ik dan sneu voor zo’n oude man…. die het netjes en apolitiek wilde doen via de economie…. via algemene welvaart…. maar als je dan Assange – aan wie je in feite je hele verkiezing te danken had – geen gratie verleent maar wel de criminele vader van je schoonzoon plus een Israëlische topspion die levenslang had voor hoogverraad…. dan heb ik dus nul medelijden meer. Wel met iedereen die de klos is van covid en de lockdowns, die dus misschien deels zijn gepland als psychopathische truc om Trump weg te krijgen. Het is niet voor het eerst in de geschiedenis dat grootmachten niet malen om duizenden of miljoenen slachtoffers om hun strategische voordeel te halen. Stalin zei al: “Een dode is moord. Een miljoen is een statistiek.” Maar misschien was het toch gewoon een ongelukje dat virus …. dat weet ik dus niet. Zeg ik er eerlijk bij. Want ik doe dus niet aan geloven behalve in de Lieve Heer.

Jarno · 7 januari 2021 op 20:07

Ik heb helaas nog geen sneeuwvlok hier gezien deze week… 🙁

Jan van Soest · 7 januari 2021 op 20:25

Ik begrijp nu steeds meer waarom mensen deze site niet meer bezoeken. Het gaat werkelijk nergens meer over. Hajo blijf bij je leest. Ga terug naar het weer.

Mij ben je bijna kwijt en ik denk vele anderen ook. Jammer want een paar geleden kwam ik heel vaak op je site. Maar goed het is inderdaad jou site maar van alleen donaties kun je het niet meer redden.

  Hajo · 7 januari 2021 op 21:40

  Ik leef al ruim een jaar van hele andere dingen dan deze site. Het is nu een hobby plek voor me. Of het toekomst heeft. We zullen zien. Sinds kort blog ik betaald over bitcoin. Ook erg interessant. Dacht je echt dat ik na 12 jaar dagelijks weerberichten tikken daar nog diepe passie voor had? Heus wel voor winter en winterweer en graag zie ik de aarde gaan afkoelen de komende jaren en ben ik daarbij om erover te schrijven… mijn eigenlijke studie en passie ligt sinds een jaar of 8 bij voeding en gezondheid. Preventieve geneeskunde. Daar weet ik aardig wat vanaf. Achteraf zie ik het als een grote misser dat ik me heb laten verleiden zo diep in de figuur Trump te duiken. Ik had echt hoop dat hij als president als een grote olifant het hele klimaatverhaal kon uitblazen. Ik zou mijn leven ervoor geven als dat zou gebeuren. Zo misdadig vind ik het. Maar het was een misrekening. En ook op veel andere punten stelde Trump teleur. Blijft een feit dat zonder het “China virus” hij met gemak herkozen was. Zo goed draaide de economie. De lonen stegen voor het eerst weer etc etc. Maar de haat voor deze arme man zat en zit zo diep…. dat hij nu echt letterlijk het onderspit delft. Maar door het niet gratie verlenen aan Assange heb ik er ook geen medelijden meer mee. Dikke bult eigen schuld denk ik nu.

  Hajo · 7 januari 2021 op 21:46

  Ik heb een paar dagen terug 37.000 bezoekers op de site gehad. Dat is meer dan het dubbele van het oude record. Ook de dagelijkse gemiddelden zijn aardig op peil. Er zijn minder reacties en dat vind ik prima zo. Nogmaals: het uitkouwen van 6 modelruns per dag vind ik totaal niet meer boeiend en ga je hier ook niet meer vinden. Ik heb mijn team destijds aangeboden de redactie over te nemen en dat ik enkel nog de sales zou doen. Men liet mij toen stikken. En dus moest ik alleen door. Wat ik nu breng? Wat highlights over het weer, wat doorkijkjes, paar weerkaarten…. mooie plaatjes…. af en toe iets over covid voor zover ons dit als wintersporters raakt… en als er wereldschokkende dingen gebeuren zoals gisteren dan ook daar wat over. En ik blijf een goede schrijver. Met dus i.d.d. spijt zich in politiek te hebben gemengd. Ik ga me daar ook zeker volledig uit terug trekken. En over en jaar of vijf zie je dan nog wel eens een boek van me over totaal iets anders. In het engels is de bedoeling. De ideeën zijn er al…. nu nog de rust en de tijd om het te realiseren.

   Tjeerd · 7 januari 2021 op 22:10

   Je zegt het precies goed Hajo. Je bent een linkse anti kapitalist, dus communist. Mag, geen probleem. Maar houdt wel dat je andere meningen niet accepteerde, cq, verwijdert hebt. Lees jouw columns nog eens na hoe je Trump bewierookt hebt als de beste president ooit. En nu, na een paar weken is hij niets meer en heeft hij afgedaan. Triest dat je nu ook nog door gaat met 37.000 volgers
   Waar zijn ze dan? Meer dan een handje vol reacties krijg je.

    Hajo · 8 januari 2021 op 00:57

    Nope. Communisme is het ergste wat de mensheid ooit heeft getroffen. Het toppunt van het kwaad. Het dieptepunt van de hel. Mijn moeder is in de DDR geboren. Meer dan wat ook ben ik anti-communist. Ik zit nog het dichtste bij agorisme. Zoek maar eens op. En ja ik verwijder wat ik wil verwijderen. Dat heeft met een ondertoontje en met gebrek aan respect te maken. het heeft niets te maken met meningen die me niet welgevallig zijn. Want dat heb je bij mij niet. Ik kan het niet goed hebben als mensen de feiten bewust verdraaien of te lui zijn de feiten op te zoeken. Maar hoe meer tegenspraak met goede feiten hoe liever. Zal ik altijd laten staan. Zo heeft HJS best mijn respect afgedwongen. Hij komt altijd met goede feiten en blijft respectvol als hij zijn mening geeft. Jij, Tjeerd, bent al een paar keer ver over de schreef gegaan. Het is al attent van me dat ik je verder nog tolereer. Ik wilde je laatst een keer bellen…. je nam niet op. En blokkeerde mijn whatsapp. Als je die Tjeerd bent tenminste. Dat vind ik nu laf. Maar ach. Morgen weer lekker het weer! 😉

Walter · 7 januari 2021 op 21:22

Het sneeuwt

  Hajo · 7 januari 2021 op 21:46

  Nice!! Waar??

  Walter · 7 januari 2021 op 21:48

  Fake news

   Hajo · 7 januari 2021 op 21:59

   Ha goede grap!

sneeuwfanaat(Ron) · 7 januari 2021 op 23:17

Mooie discussies vanavond Heerlijk ,ik geniet daar echt van ,daarvoor kom je op deze site buiten het weer om .ik ga weer een donatie doen Hajo ,ga zo verder .

  sneeuwfanaat(Ron) · 7 januari 2021 op 23:32

  Gedaan

  Piet · 9 januari 2021 op 17:22

  Ron, hoe diep ga je er in? Likker

Kirsten_dl · 8 januari 2021 op 00:34

Van Zwanst aka Van Ranst de oppergod die door ruim 80% van mijn landgenoten op handen wordt gedragen omdat ie onze economie naar de haaien helpt vanwege maandenlange onnodige lockdown, mensen in financiële en psychische problemen brengt, geld ontvangen heeft van Bill & Melinda Gates foundation en nu een politieke carrière ambieert omdat hij het land van de ondergang heeft gered *ahum* werd al een paar keer op het matje geroepen en werd niet ontslagen vanwege fameuze blunders.
Dus ja Annie, fouten maken is menselijke, toch !? 😉

  Piet · 9 januari 2021 op 17:24

  Kirsten, nog zo’n labiele dwaas

Allie · 8 januari 2021 op 08:55

Gewoon leuke site dit. Begonnen om het wintersportweer te volgen, maar gaandeweg ook interessant gaan vinden vanwege het andere geluid. Zeker omdat je bij het broeikas effect al raar aangekeken wordt als je eraan twijfelt. De maatschappij heeft het al aangenomen als waarheid, maar het is altijd goed om er kritisch naar te blijven kijken en daarom vind ik het zo leuk om een tegengeluid te horen. Ik snap dan ook de mensen niet die maar blijven vermelden dat ze hier af gaan haken. Doe dat dan ook. Ik blijf in ieder geval de site bezoeken.

Gesloten voor reacties.