Afgelopen maandag ben ik samen met mijn broer Jan-Willem een dagje opstap geweest in het Zillertal Arena
. Als heuse ”Skiwelt-fanaten” lieten we in de ochtend ons vertrouwd Brixental achter om in Zell am Ziller de gondel te pakken. Vanuit hier namen we de Rosenalmbahn die ons van het lage Zillertal (580m) naar 1744 meter bracht.  Wat een spectaculair uitzicht vanaf deze hoogte op de hoofdkam van de Alpen ! 

Wintersport2013-2014 062

Ja we hadden erg veel geluk met het weer. Zondag was er 15-20cm verse sneeuw gevallen en deze maandag was het volop ”Kaiserwetter”. Vanaf de Rosenalm pakten we nog 3 stoeltjesliften om door te gaan naar het hoogst bereikbare punt aan deze kant van het grote skigebied, het Übergangsjoch op 2500m. Hieruit volgde onze trip verder langzaam het gebied in van Gerlos.  Wat meteen opviel waren de imposante rotswanden waar we tussendoor skieden, een geweldig gezicht. 

Wintersport2013-2014 073

In Gerlos werden de pistes langzaam breder en zeer kindvriendelijk. Ook heb je voor de liefhebber hier een onwijs groot funpark (Snowpark Gerlos), volgens mijn broer waren de schansen (of kickers) super aangelegd. Ik zelf ben niet zo thuis van het freestyle skiën dus moet ik het hier even op dit punt van mijn broer hebben haha.

Wintersport2013-2014 094 

Niet ver van het funpark heb je het Arena Center, daar vanuit kun je de blauwe dalafdaling van Gerlos nemen.  Een erg mooie gezinsafdaling voor jong en oud. Königsleiten konden we niet op tijd halen. De wachttijden voor de liften waren in het hoogseizoen toch iets te lang (10-20min). Doordat het gebied als een lange ”lint” van Zell am Ziller naar de Gerlosplatte gemaakt is heb je weinig liften/richtingkeuzen (ten opzichte van gebieden zoals Skiwelt). Ook waren de dalafdalingen relatief kort. Maar door deze punten is het gebied juist wel overzichtelijk en zeer makkelijk op te nemen in je hoofd. Verdwalen doe je gelukkig niet zomaar!  Wat ook echte pluspunten in het Zillertal Arena zijn, zijn de brede piste’s en de vele gratis wifi hotspot punten. Ook de hoge ligging maakt het gebied zeer sneeuwzeker. 

Al met al een echte topdag gehad. Het is een prachtig gebied met voor elk wat wils. Wie van jullie is wel eens of komt regelmatig in het Zillertal Arena, en hoe vinden jullie dit gebied ten opzichte van andere gebieden ?


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

13 reacties

Gesloten voor reacties.