dagdromen in Montafon

8H00 we trekken de deur achter ons dicht en rijden richting de Hochjoch. Voor de liften openen staan we al te wachten, met ons hoofd onder een stralend blauwe hemel. Heerlijk, want toegegeven die zon, dat doet deugt. Ook al hou ik van sneeuw en mag hij met bakken uit de lucht vallen, zo’n zonnetje laadt de batterijen op. Onderweg naar boven is het rustig, geen enkele gondel zit vol met mensen. Ik heb er al zin in en wat een dag beloofd het te worden. Dagdromen, heel de dag lang, genieten in het zonnetje, genieten van de toppistes en steenbokken.

Dagdromen in het Montafon

Wil je ontsnappen aan de drukte dan is de Hochjoch een perfect alternatief tegen de Silvretta (Nova zoals ze hem vroeger wel is durfden noemen). Via het dalstation in St. Gallenkirch kan je namelijk makkelijk kiezen tussen 1 van de 2 kanten. Een reden waarom wij altijd in dit leuke dorp in het Montafon verblijven. Tijdens onze vakantie in maart hebben we vooral genoten van het zonnetje, wat altijd de mooiste plaatjes oplevert.

Ontdekken op de Hochjoch doet dagdromen

Hier zie je het uitzicht bij het uitstappen van de eerste gondel aan de Grasjoch. Je ziet aan de overkant Garfrescha.

Dagdromen in gondels Montafon

Ga je nog een gondel hoger, dan is het uitzicht nog meer indrukwekkend. Dit plaatje deelde Leo al in zijn weerbericht, maar ik neem het graag nog even voor jullie mee in dit bericht.

dagdromen op de hochkoch

De Hochjoch was voor mij de ontdekking van deze vakantie. Wat rustig is het hier en hoe hard kan je hier genieten van het zonnetje.

Favoriete plek om even uit te rusten, onderstaand terras, want je hebt het uitzicht over de Silvretta Montafon aan de overkant.

Dat je hier gemzen kon spotten in de gondelbaan dat wist ik al, maar steenbokken dat was nieuw. Gelukkig had in mijn camera mee. Hier zie je er eentje klimmen.

En dan hier staat er een andere op de flank! Die wou ik hier ook nog even delen met jullie.

Wanneer je de voorkant van de Hochjoch, inclusief freecross en snowpark beu bent neem je gewoon de skitunnel richting Schruns. Je hoort het al, het was weer een prachtvakantie in het mooie Montafon.

Wil je weten welke pistes je kan verwachten in Montafon, dan kan je best onderstaand filmpje even bekijken. Dit is opgenomen in het ganse gebied van Silvretta Montafon.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!