De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Betoverend mooi!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz één van de gezelligste en betaalbaarste plekken om te gaan wintersporten! De ideale gezinsvakantie beleef je hier!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Dachstein mooi wit en klaar voor meer: groeten uit Ausseerland!

check ook eens

4 Reacties

 1. Jan van soest schreef:

  Yes!

 2. Martijn sonnenberg schreef:

  http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

  Boeiende bevinding… er zit een kleine ‘uptick’ in de zee-ijs curve van gisteren. ( kan natuurlijk makkelijk een meetfout zijn). Zou wat zijn als het smeltseizoen al ten einde blijkt

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Daar gebeurd toch wat bijzonders. De link gaat naar een interactieve chart waarin je allerlei jaren aan kunt zetten/uit kunt zetten. door mouse-over kun je precieshet ‘berekende’ 15% extent oppervlakte zien. 2012 was het slechtste jaar ooit met een oppervlakte op dag 242 (30-08, op moment van deze post de laatste dag die bijgewerkt is) van 3810 km2, gemiddeld is het oppervlak op dag 242 6810 km2. Gemiddeld genomen bereikt het zee-ijs rond half september zijn dieptepunt. Dit jaar is op dag 240 de extent gedaald naar nu 2 dagen later is de extent OPGELOPEN via 4966 naar 4973 km2. Tegegeven, dit valt nog steeds binnen een foutmarge en kan nog een meetfout zijn, maar ik heb ‘at random’ wat andere jaren bekeken en meestal zakt de curve in deze tijd van het jaar nog met zo’n 50000 km2/dag. (soms iets minder), maar een oplopende extent heb ik nog niet kunnen ontdekken.
   Dat zou dus kunnen betekenen dat het smeltseizoen qua extent afgelopen is op 28-08, wat extreem vroeg is! (Waarschijnlijk smelt er in de zuidelijke randen nog wat, maar wordt dit meer dan gecompenseerd door ijsgroei in het meer centrale deel)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.