Het gaat nu zo direct beginnen te sneeuwen in het oosten van Nederland. Utrecht, Flevoland en misschien Amsterdam doen even mee. Echt even wit worden doet echt langs de oostgrens.

Morgenochtend is alles misschien nog even “heile Welt” maar dan begint het vanuit het noordwesten te regenen. Donderdagavond kan die regen intenser worden en zal veel sneeuw weer verdwenen zijn.

Voor het vervolg weten we het niet. Kijk eens naar het radicale verschil tussen het Amerikaanse en het Europese model op 13 januari. Ook voor de Alpen nogal een verschil. Gewoon rustig afwachten dus.

Het is nu dus een speldenprik en daar gaat er heus nog wel eentje van komen. Het Amerikaanse model berekent nu dit alweer voor 21 januari. Wat dat betreft kun je het hier blijven volgen. Geen ellenlange analyses. Maar wel de headlines en een korte bespreking en zeker ook couleur locale uit de skigebieden.

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Sneeuw

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Stefan Kaptein · 6 januari 2021 op 15:28

Echt Hajo 21 januari??? Dat is over ruim twee weken. Dat is hetzelfde als ik nu een analyse/voorspelling doe voor 18 augustus 2021. Ik voorspel dan temperaturen van 24 graden en af en toe wat zon. Daarna felle hitte met jachtsneeuw. Hier op zee 100 km boven Schiermonnikoog hebvben we regelmatig regen/natte sneeuw/hagel bij temperaturen van +2 graden en een dauwpunt van -0 graden.

  Kirsten_dl · 6 januari 2021 op 15:42

  Spanje, veel neerslag verwacht in de vorm van warm water en sneeuw.
  [IMG]https://i.postimg.cc/pTtGGWjK/sneeuwverwachting-spanje-png.png[/IMG]

  @Stefan Kapitein :
  De voorbije jaren is het mij opgevallen dat deze datum wel vaker ter sprake kwam omtrent inval van diep winterse omstandigheden. Het draaide echter telkens op niks uit, wat we wél kregen was een overklassieke WC.
  Dus nee we gaan ons niet vastpinnen op deze datum maar duimen mag wél natuurlijk.

   Hajo · 6 januari 2021 op 16:15

   Duimen mag. Verder maar twee constructieve oplossingen voor laaglandbewoners. Emigreren. Of Wim Hoffen thuis en het beste maken van het waterkoude winterweer. Qua Nederlandse zomer kun je ook maar beter emigreren. Qua mensen zeg ik OK. Is Nederland nog een prima landje. Behalve het gekakel op TV dan.

  Hajo · 6 januari 2021 op 16:12

  Je leest verkeerd. Ik schrijf: “Er gaat nog wel wat komen, dit is wat het model nu berekent”. Itt tot wat vaak wordt beweerd ben ik daar altijd heel eerlijk in. Of het is een voorspelling, een boude voorspelling of het is een berekening. I.h.a. kunnen we niets met enige zekerheid zeggen verder dan 3 dagen vooruit. Dat is een open deur. Daarom ook dat ik niet eens meer meedoe met het SSW, NAO geneuzel. Die hangen namelijk vast aan dezelfde modellen. Klimaat is nog wel boeiend. Kun je ook niet voorspellen, maar wel een inschatting geven. En inderdaad als jij het leuk vind kun je een voorspelling geven voor 18 augustus 2021. Denk aan Nostradamus. Die was daar ook heel goed in. Vrijheid blijheid. Die wat je wilt. Ik stuur hier nu op reacties en bezoekersaantallen en donaties en sinds vandaag ook adsense inkomsten. Jij leeft van de wind toch? Ieder het zijne. 😉

carl · 6 januari 2021 op 16:18

eerst zien of het morgen wit gaat worden 🙂
21 jan is nog mijlen ver…

Jacqueline · 6 januari 2021 op 16:49

Ik geniet van je voorspellingen! De voorpret is altijd leuk en mocht het zo uitkomen is het feest!
Wat mij betreft mogen er meer weerfanaten bijkomen die meegaan in je voorspellingen, heerlijk!

Aart · 6 januari 2021 op 19:20

Een ‘Wim Hofje” uit de skilift 🙂
https://weather.com/news/trending/video/skier-dangling-from-chairlift-rescued-after-jacket-gets-caught

Claus · 7 januari 2021 op 00:33

Pfff dan ben je blij als je veilig met beide beentjes op de grond staat, want het is nog wel een val van een paar meter….
hier vandaag wat natte flitsen gezien. Nu wat ijs op de autoruiten. Gelukkig niet die harde wind meer want het was hier begin vd week erg koud en guur. Geen lekker winterweer dus, maar eigenlijk is dat in Nederland meer regel dan uitzondering.
Maar duimen dat de wc zich nog een tijdje niet durft vertonen. Toch een beetje teleurgesteld na de goede vooruitzichten de afgelopen tijd. Gewoon ff wat mooi ijs zou zeer welkom zijn als afleiding in deze gekke wereld…

Kirsten_dl · 7 januari 2021 op 08:54

Niks nada noppes sneeuw @ Puurs, wel warm water.
Geen probleem, zo meteen de auto in richting prachtige Ardennen waar het momenteel, en de rest van de dag volgens de voorspellingen, wel goed sneeuwt.
Fijne dag @ iedereen.

Hjs · 7 januari 2021 op 09:35

Het moet toch even. Lijkt me dat “vredesduif” T zijn nobelprijs voor de vrede nu toch niet gaat krijgen. In een normaal land zou hij veroordeelt moeten worden. Hitst de boel op naar randje burgeroorlog.

Re Sneeuw, helaas, nergens in nederland ook maar een laagje. De recordreeks van sneeuwdekvrije dagen is nog altijd in tact. Twee winters op rij? Long shot maar natuurlijk gewoon mogelijk. #nieuwenormaal

flex · 7 januari 2021 op 10:11

“Hits de boel op tot het randje””
Zeg maar gerust tot ver over het randje !!
7.2 miljard schade in 6 weken tijd door maar liefst 6 grote steden in totale chaos te storten d.m.v gewelddadige rellen (met dodelijke slachtoffers) en plunderingen(100den gewonden) van de ‘protest’ groep BLM aangevoerd EN goedgekeurd door de democraten.
Sterker de antifa demonstranten kregen er een dagvergoeding voor want 6 weken rellen kost niet niets natuurlijk ,,Over deze totale chaos maakt ‘links’ zich niet druk immers antifa stijd voor hun goede zaak,,is BLM dan verder veroordeeld voor o.a de schade en geweldmisdrijven ?
Nee ,de media deed net of hun neus bloedde …
Kortom het was tegen de racist Trump dus alles was veroorlooft ,werkelijk alles !!

En kijk nu ineens de selectieve verontwaardig bij het linkse kamp ?
Actie is al be eindigd ,de doden vielen aan de rechterzijde ,en van bezetting is geen sprake ?
BLM bezette maanden de grote steden ,namen complete wijken in bezit en trapte de politie eruit…
Doodstil bleef het …
De man die na 40 jaar buitenlandpolitiek maar liefst 6 gezworen vijanden van Israel in slechts 4 jaar tot vredeonderhandelingen beweegt met als resultaat (media zwijgt weer ) dat er met die 6 landen een vredeakkoord is getekend telt ff niet mee ….Nee de vredeprijs is al vergeven (aan u raad het al) het koppel Biden-Harris zonder ook maar 1 dag geregeerd te hebben zo werkt dat in de onafhankelijke media !!

flex · 7 januari 2021 op 10:24

Er zijn mensen die de nieuwe term van het KNMI ‘de nieuwe normaal” niet willen omdat het hun opwarmingsverhaal teniet zou doen , ik snap hun opgewarmde frustratie dus bij deze ..
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/weerapp-biedt-tegenwicht-voor-het-nieuwe-normaal-van-het-knmi~bb08adec/

P.s : Limburg witte wereld van 2 cm dik ?

Gesloten voor reacties.