DSC00641Inmiddels weten we dat Tom lang niet overal het witte goud heeft achter gelaten. Ook hier in Zell am SeeKaprun heb ik lang gedacht dat Tom enkel ellende (lees: regen) langs kwam brengen. Maar daar was Tom deel 2 die (onverwacht) prachtige plaatjes opleverde. De foto’s zijn gisteren genomen.

DSC00635

Een diep winters Zell am See. Dat hebben we vorig jaar eigenlijk helemaal niet gezien.

DSC00636Zo’n meer heeft toch iets bijzonders. De condities zijn diep winters. Wanneer zal het meer dichtvriezen?

DSC00639Hoezo geen winter?

DSC00642Het was genieten in deze drie-persoonsstoeltjeslift! Is een van de laatste oudere liften op de Schmittenhöhe. Qua capaciteit en snelheid echter prima.

DSC00643Ook de dalafdalingen liggen er schitterend bij. Hier een zoom naar een van de zwarte dalafdalingen, ‘de Standard’. Inmiddels zijn in Zell am See alle dalafdalingen geopend en overwegend in goede tot zeer goede condities. Natuurlijk, soms een klein steentje of een grasspriet, maar dat komt meer door de extreme mensenmassa’s die hier momenteel dagelijks de afdalingen kaal skiën, dan door te weinig sneeuw. De pistenbully’s leggen het ’s nachts allemaal weer keurig op zijn plek 🙂

In de reacties onder de weerberichten merk je dat mensen balen van ‘opnieuw een slechte winter’. Natuurlijk, er zijn plaatsen in de Alpen waar het momenteel gewoon niet goed is, maar volgens mij maken veel Oostenrijk-gangers zich ook onterecht veel zorgen. Hier in het Salzburgerland lijkt deze winter totaal niet op die van vorig jaar. De winter kwam misschien wat laat, maar inmiddels is het hier – eigenlijk al twee weken – echt genieten. Een paar dagen warm weer of een dagje regen kunnen de pistes hier inmiddels uitstekend hebben. Dat geldt niet alleen voor het skigebied van Zell am See, de afgelopen twee weken ben ik in verschillende skigebieden hier in het Salzburgerland geweest en het was keer op keer prima. Tom deel 2 heeft de condities alleen maar verbeterd! En Daan dan hoor ik jullie denken? Die overleven wij hier wel!


Valentijn

Valentijn Hubers woont in Zell am See Kaprun waar hij met zijn vader Nederlanders en Belgen begeleidt in de zoektocht naar een (vakantie)woning in Oostenrijk, middels het in aankoop gespecialiseerde bedrijf Alpendreams. Verder is hij een groot wintersport- en bergliefhebber.

20 reacties

Gesloten voor reacties.