Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

D-Day donderdag voor de “Carolina’s” en monster Mangkhut richting Hong Kong

check ook eens

28 Reacties

 1. Hans schreef:

  Bedankt voor de update Ronaldo. Mooi om te zien hoe Florence is opgemerkt door Jorne, door jou is gevolgd en pas veel later in “het nieuws” is gekomen. Denk dat o.a. Mangkhut één dezer dagen ook in “het nieuws” te zien/volgen zal zijn…….
  Jaja, WSWM zit er bovenop 🙂

 2. Mark (breda) schreef:

  Laat hier de herfst- en winterliefhebbers ook eens genieten. Kom maar op met die regen en storm. We hebben al meeeer dan genoeg lekker weer gehad.

 3. Carl schreef:

  Brand Chamonix

 4. Ronaldo schreef:

  Hier het verschil tussen Florence en Mangkhut. Dit is waarom ik in het bericht Mangkhut de moeder van alle actuele stormen noem. Zelfs de buitenste banden van dit systeem heeft wolkentoppen tot -85°C. Florence is echt een boze dame maar Mangkhut is een boze reus vergeleken met Florence.
  [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/floor_2018-09-12_1014.png[/img]

  • Gerard schreef:

   Hi Ronaldo, altijd weer ontzettend interessant om dit soort berichten te lezen! Kudos van mij :-). En voor Jorme ook die als 1e kwam met Floortje.
   Vraagje, waarom is het zo van belang dat er wolekntoppen zijn tot -85? Weet dat dat serieus koud is, heeft dat te maken met de hoogte van die wolkentoppen en wat betekent de hoge wolkentoppen dan weer voor de kracht van de storm?

 5. Laurens schreef:

  Erg leuk en interessant artikel weer Ronaldo! Ik volg wintersport weerman al jaren, met name in de wintermaanden, maar de passie van jullie en interessante artikelen ook buiten de normale uitgebreide weerberichten maken dat ik steeds meer interesse en enthousiasme jullie berichten tegemoet zie. Respect heren voor het delen van de interessante materie en passie, keep up the good work!

 6. Floortje schreef:

  Je zou maar Florence heten, dan ben je niet echt geliefd deze dagen. Nou ja, liever Florence dan Mangkhut.

 7. Joke,riederalp schreef:

  Volgens de voorspellingen begint de ellende in Hong Kong zondag is dat nederlandse of Hong Kongse tijd?

  • Ronaldo schreef:

   Hoi Joke,
   ik wil je niet onnodig ongerust maken maar de tyfoon is nog steeds onderweg naar Hong Kong. Omdat Mangkhut onderweg een interactie heeft met Luzon is een volle laag nog steeds mogelijk maar daardoor zwakt de tyfoon wel af. Windsnelheden van 185 kmh zijn mogelijk met windstoten van 210 kmh en heel veel regen. Dat is categorie 2.
   De laatste berekeningen komen vanavond binnen. Ik zal proberen zo veel mogelijk voor je te updaten ivm je zoon (toch?) De gesimuleerde situatie voor zondagochtend Hong Kong tijd ziet er zoals onderstaande foto uit. Mangkhut komt dus aan land tijdens daglicht in Hong Kong. Je ziet Hong Kong Eiland in het oog van de storm liggen. Ik neem aan dat ze in Hong Kong tyfoon shelter hebben (hebben ze in de USA/Florida wel) Laat hem daar eventueel heen gaan en hij moet de plaatselijke berichten goed in de gaten houden.
   [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2018/09/hwrf_satIR_26W_17.png[/img]

 8. Paul A Club1989 schreef:

  Ronaldo heb je het ‘systeem’ gezien op 35 graden noorderbreedte op de Atlantische Oceaan.NHC schat de kans op groter dan 60% dat deze tot een…tja, storm? ontwikkelt of zoiets. Echt midden op de oceaan waar de watertemperatuur toch wat lager is. Wat een bizarre dagen!

 9. Jorne schreef:

  Florence wordt gelukkig wakker als ‘slechts’ een categorie 2 orkaan. Het gevaar nog lang niet geweken hoor, nog steeds komen de berekeningen uit op plaatselijk 600 tot 850 mm regen (!)
  Vanaf nu wordt het nowcasten met webcams erbij, as we speak is Hajo bezig met een berichtje

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.