Sura Kees - Culinair montafon

Stefan Kothner legde dit beeld vast van de bereiding van Sura Kees.

Vaak surf ik gewoon even door de pagina’s van onze partners en dan spot ik leuke nieuwe dingen die ik wil delen met jullie. En toevallig kwam ik dan op deze leuke pagina van het Montafon vol met recepten vanuit deze prachtige regio.Hierboven zie je de traditionele bereiding van Sura Kees. Blijf zeker lezen als jij het Montafon ook culinair wil ontdekken.

Culinair eten zoals in het Montafon

Het bekendste gerecht uit de keuken van deze Alpenregio is toch wel de Sura Kees. Een zure kaas met een laag vetgehalte (slechts 1,8%), die in veel gerechten wordt verwerkt. Van de heerlijk Montafoner Keesknöpfli tot kaassoep. Wanneer je in deze regio verblijft heb je het ongetwijfeld al geproefd. De Sura Kees wordt al 20 jaar lang in Montafon geproduceerd en het receptuur is verfijnd met een heerlijke, magere kaas als resultaat.

Hieronder een kaasbordje van in de wijnbar boven de Nova Stoba op de Silvretta Montafon. Heerlijk kazen uit de regio.

Culinair genieten

Culinair genieten in de wijnbar

De horeca in het Montafon werkt ook nauw samen met de boeren uit de regio, in tal van zaken zal je dan ook het “Bewusstmontafon” zien hangen. Dit wil zeggen dat ze traditionele gerechten en producten in een modern jasje op de kaart zetten. Leuk om te weten toch, waar de ingrediënten van jouw maaltijd vandaan komen.

Mijn ultieme favoriet zijn de Kaisersmarren, het liefst van bij Haus Matschwitz op de Golm. Hoewel ze op de Hochjoch en bij de Brunellawirt ook enorm lekker zijn. Het liefst eet ik ze met appelmoes en dankzij deze link kan ik ze nu ook thuis maken.

Culinair Montafon

Wil je zelf ook eens typisch Montafons koken? Klik dan op deze link en maak zelf spinatknödels, brösel of andere lekkernijen. Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan, trek dan gewoon richting dit prachtige gebied!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!