Les Menuires staat bekend als puur praktisch skidorp. Strak. Modern. Zonder al te veel poespas. Ski in ski out. Mensen koken thuis in hun appartement. Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Het dorp en zeker ook de pistes bieden tal van gezellige plekken waar het fantastisch toeven is. En culinair genieten!

Het eerste restaurant dat genoemd moet worden is Chez Pépé Nicholas. De naam betekent letterlijk: bij opa Nicholas. Het is van oorsprong een alpage…. van opa Nicolas dus. Maar op een gegeven moment door kinderen en kleinkinderen verbouwd tot restaurant. Intussen ook uitgebouwd want het is een groot succes. In de zomer is het tevens een beestenboel met kippen, geiten, varkens, ezeltjes en weet ik wat al. In de winter is het terras gezellig druk met skiërs die van Bruyeres oversteken naar La Masse. Dan kom je er langs. Je kunt er ook met de auto komen. Stukkie richting Val Thorens en voila je ziet de parkeerplaats! Vanaf daar nog een stukkie te voet omhoog want het ligt natuurlijk idyllisch in the middle of nowhere. Culinair perfect in orde. Dat zie je meteen als je op de website kijkt. Lokale agrarische producten dat spreekt vanzelf.

Zo verborgen buiten de piste als het vorige restaurant ligt, zo niet te missen is Le Chalet du Sunny. Gelegen aan de David Douillet piste ten oosten van het dorp richting Roc des 3 Marches. Onder de zowat gelijknamige Sunny Express lift dus. Elke middag happy hour van 3 tot 4 met DJ
Tartiflette. Outdoor jacuzzi en kampvuur. Een beetje prijzig moet ik zeggen maar dan zit je wel first class.

Nog meer first class is Bouche à Oreille op 2700m bij Roc2. Naar een idee van Max, de zoon van René Meilleur. Een piste-restaurant met sterallures. Want het restaurant La Bouitte van vader en zoon beneden in St. Martin de Belleville heeft 3 Michelin sterren. Twee weetjes: zoon Max zat in het Franse nationale juniorenteam biathlon (langlauf en schieten) en de achternaam Meilleur betekent natuurlijk: “de beste”.

Bron: lesmenuires.com

Het Chalet de Neige is een groot ruim bergrestaurant met een groot terras voor de deur. Het is van de Franse vader van de bekende half-Nederlandse freerider Kevin Guri. Een mooi haardvuur binnen en heerlijke lokale en internationale gerechten.

Bron: lesmenuires.com

Bijzonder is een avondje uit eten in een Yourt. Beneden langs het riviertje zijn enkele van deze Mongoolse tenten opgebouwd en hier geniet je van een diner met veel verrassende gangen.

Bron: lesmenuires.com

Les Menuires zou niet in de Savoie liggen als er niet ook een gespecialiseerd kaasrestaurant was. Dat is er dus: de Fromagerie des Belleville. En dit is nog maar een hele kleine greep uit het aanbod van Les Menuires. Onze tip: kijk hierrrr voor het volledige overzicht. Wat ons betreft zijn al deze mogelijkheden samen met de ongeëvenaarde piste en offpiste doorslaggevend om hier op wintersport te gaan.

Categorieën: Les Menuires

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.