Gisteren opende ik het weercafé met de langetermijnverwachting van EC voor medio december. Aan de Noordkant van de Alpen zou het dan droger moeten worden, maar natter aan de zuidkant, terwijl in de Lage Landen de temperaturen weer naar vrij normale waarden zouden zakken. Te ver weg nog voor de gewone weerkaarten. Alhoewel … de Paralèlle van GFS06 kwam op het einde van de kaartenreeks wel met een scenario dat in die richting gaat. Enkel de Zuidkantdumps ontbreken nog.

Tja, met die warmte van de komende dagen kan december 2018 bijna niet anders meer dan te zacht eindigen.

Toch zijn er nog steeds aanwijzingen dat er verderop nog heel leuke dingen kunnen gebeuren. Nu al 4 runs op rij wordt er berekend dat de poolwervel in de stratosfeer er in de loop van deze maand helemaal aan gaat. Gaat dat ook echt gebeuren?

Het langetermijnmodel CFS kwam deze ochtend in ieder geval met erg leuke kaartjes. IJzige in gans Europa voor januari …

… en februari! Haha. Erg onzeker natuurlijk want het gaat maar om 1 enkele run. Toch vind ik het leuk om naar te kijken en ons klaar te stomen voor het binnen komen van de avondruns.

Want zo waren er deze ochtend al een aantal mooie kaarten in de verre termijn te bespeuren. EC00 en de controlerun van GFS06 bijvoorbeeld. Maar ook deze van de NASA …

… en deze van het Canadese model. En ik verwacht dat 1 van de grote modellen (GFS, GFS Para of EC) zo dadelijk zo dadelijk ook met wat lekkers komt. Ik ben benieuwd! Jullie ook?

Categorieën: Weercafé

Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

65 reacties

Gesloten voor reacties.