courmayeur

Als je ondertussen gekend staat als “die van de gebiedjes” dan moet je ook op ontdekking. Momenteel trek ik met mijn vriend Dennis doorheen Valle d’Aosta. Een prachtige regio in Italië,… pasta, espresso en veel sneeuw! Onze eerste stop was het befaamde Courmayeur. Een skigebied aan de voet van de Mont Blanc met 41 kilometer aan pistes. Courmayeur is niet het meest goedkope gebied, maar je kan hier wel uitgebreid freeriden! Met een sneeuwhoogte van 260 centimeter kunnen we alvast niet klagen. Aja en het was heel rustig op de pistes, zoals bovenstaand plaatje toont.

Courmayeur is verrassend dichtbij

Hoewel het op 950 kilometer van onze deur ligt kunnen we onze heenrit vlot omschrijven. Enige nadeel is die péage in Frankrijk en dan ook die €44 die je moet neertellen om door de Mont Blanc te rijden. Wanneer je de tunnel verlaat rij je direct Courmayeur binnen. Geen ellendig lange bergbaantjes, gewoon direct van de autosnelweg in het dorp, eigenlijk een luxe. De rit zelf is ook heel vlotjes verlopen, geen echte pijnpunten hier op de baan wanneer je gewoon door de week rijdt. Natuurlijk betaal je wel ongeveer €100 aan tolgeld, geef mij dan maar een vignet.

IMG_0017

Pistes knallen in Courmayeur

Helaas waren de weergoden ons vies gezind, hoewel ik sneeuw kan appreciëren levert het natuurlijk niet de mooiste plaatjes op. Wel waren de pistes voorzien van dat laagje poeder waar ik zo gek op ben. En dan natuurlijk dat pak sneeuw dat er al lag…Jonges! HEERLIJK! Je hebt hier wel wat mogelijkheden ondanks de 41 kilometer. Weinig vlakke stukken, afwisselend zwart/blauw en veel rode pistes. Je hebt hier trouwens geen liftjes met overdekking, iets minder op dagen zoals deze. Leuk is wel indien het mistig is kan je hier gewoon tussen de bomen. Courmayeur heeft wel iets gezellig ook boven aan de pistes.

Courmayeur - ik

Schermafbeelding 2018-01-26 om 16.37.10

De befaamde skyway in Courmayeur

Ook hier zorgde het weer voor een serieuze domper. De skyway brengt je naar een hoogte van 3500 meter en je hebt normaal prachtige vergezichten. De gondels draaien rond zodat je echt heerlijk kan genieten van het uitzicht over de Monte Bianco…. normaal althans. Eenmaal boven kan je nog de trappen beklimmen voor een prachtig uitzicht. Volgende keer beter dan maar… .

Skyway Courmayeur

Onderstaand filmpje geeft jullie een beter idee.

 

Courmayeur het centrum

Vaak lees je wel eens dat Courmayeur een prachtig centrum heeft en dat is helemaal terecht. Verwacht je aan authentieke gebouwen, leuke kerstverlichting, lekkere restaurantjes en veel boutiques. Oh ja en het is autovrij! Wanneer jullie dit lezen ben ik met Dennis al in La Thuila ;-). Benieuwd hoe we daar gaan genieten? Hou dan deze website in de gaten! Wil je meer weten over Courmayeur, klik dan even hier!

IMG_0019


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.