courchevel

Met 50cm sneeuw op de Saulire is Courchevel, het mondainste oord van de Trois Vallées op 1750m, al klaar voor het skiseizoen. Vrijdag gaan enkele liften draaien en zonder skipas kan er geskied worden. Het zijn de Gondel les Verdons en de téléphérique Saulire die draaien en de gelijknamige pistes zijn open. Van 9.30-15.00u om precies te zijn. Er is muziek en vanaf 4 uur gratis Glühwein om lekker op te warmen voor een eerste romantische winteravond. Als smaakmaker heeft Courchevel onderstaande video gedraaid.

Ja zin in! In de hele Franse Alpen zijn prachtig wit geworden. Van Savoie Mont Blanc waar ook de hele Trois Vallées binnen vallen ontvingen we de foto bovenaan en ook nog onderstaande serie.

Lekker dan! Tja wil je gaan? T’is een beetje ver. Laat in de reacties eens weten wat je Franse plannen zijn…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

3 reacties

Gesloten voor reacties.