Dat Courchevel een prachtbestemming in de wintermaanden is daar moet ik jullie niet meer van overtuigen. Maar ook in de zomermaanden is dit leuke deel van de Savoie Mont Blanc een echte topbestemming! Weet je nog niet waar je heen wil deze zomer? Blijf dan zeker lezen en misschien klinkt Courchevel wel als jouw ideaal vakantieparadijs!

De prachtige natuur van Courchevel

In de winter is deze regio in Savoie Mont Blanc adembenemend, maar ook in de zomer ga je hier verstelt staan van de natuur! Absolute aanrader is La Rosière. De naam is eigelijk afkomstig van de rivier Rosière, na het bouwen van de dam hebben ze het meer ook toepasselijk La Rosière gedoopt. Het meer is uitgerust met barbecues, picknick tafels, je kan hier vissen en zelf kanovaren. Rond het meer staan allerlei chalets die locale producten aanbieden. Wil je het iets actiever neem dan deel aan de Via Ferrata, Death ride of het hoogteparcours. Daarnaast zijn hier ook prachtige wandelgebieden waarbij je de Poux waterval kan ontdekken of ga de botanische toer op.

rosiere_fond

Het grootste waterpark in Europa

Wellness, indoor surf, een zwembad voor babies en een klimmuur zijn een kleine opsomming wat je allemaal kan ontdekken in het 15 000m3 grote waterpark. Indien je in Courchevel verblijft moet je hier zeker een kijkje gaan nemen. 1 dag is misschien zelf te weinig als je op de website gaat kijken wat je hier allemaal kan! Slecht weer tijdens jouw vakantie, het is mogelijk, Aquamotion is dan een geweldig alternatief.

aquamotion-ete

Fatbike of Electric Mountainbike

Ontdek de prachtige natuur van Courchevel op de fiets. Ga je voor de fatbike of toch liever mountainbiken? Dankzij deze 2 alternatieven is het ook voor beginners hier genieten! Les 3 Vallées is in de zomer volledig toegankelijk op de fiets! Prachtig toch?

vtt2

Summer Ski Jumping World Cup

Op 11 en 12 augustus kan je hier terecht voor De Summer Ski Jumping World Cup.  Verwacht je aan de wereldtop schansspringers gedurende deze 2 dagen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en evenementen. De 2daagse wordt afgesloten met optredens, Dj’s en een groot vuurwerk. Dit evenement lokt ongeveer 10 000 bezoekers. In de buurt? Ga dan zeker een kijkje nemen!

expo-sautski-3

expo-sautski-5

Ben je overtuigt om ook een bezoekje te brengen aan Courchevel? Voor meer informatie kan je terecht op de website! Hier komen trouwens ook al deze prachtige beelden vandaan.

ete-news


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!