die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Côte d’Azur onverwacht rampgebied en winterse tendensen houden aan

check ook eens

31 Reacties

 1. carl schreef:

  Een hele mooie webcam in Cervinia.
  Het ziet er al top uit.
  Begin dec reizen we met 75man af naar ginder.
  Waaaaaaaaaaaaaaaauw… 🙂
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5807538218.jpg

 2. Asten (Harmelen) schreef:

  Van mij mag de winter al een flinke speldenprik uitdelen hoor… Vroege winterse perikkelen staan een lange en strenge winter echt niet in de weg cq er is geen oorzakelijk verband met een zacht vervolg….

 3. nils schreef:

  vorig jaar kerst daar geweest met strakke sneeuw en strak blauwe lucht terwijl de noordalpen aan het waterskien waren… Het was er in die week ook nog eens super rustig!
  Enige nadeel is de wind die bijna dagelijks bepaalde liften vroegtijdig laat sluiten.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Mwah… vorig jaar was het met kerst niet zo rampzalig aan de noordkant hoor… de vrijdag op zaterdag (19 op 20 december) is er toen boven de 1.200 meter zo’n 20 cm gevallen… in ieder geval in Tirol/Salzburgerland.Wij zaten toen in Hoch Krimml… die nacht hebben de pistes daar in combinatie met de sneeuwkanonnen 30 cm verse sneeuw kunnen bijschrijven…

   Heerlijk geskied hoewel ik liever een meter had gehad… tijdens 2e kerstdag ook nog leuke sneeuw gehad toen…

   • nils schreef:

    daar ging het idd op redelijke hoogte wel… Wij gingen voor serfaus en een wit besneeuwd dorp ivm klein kind. Wij vonden de last minute switçh naar cervinia geweldig!

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Even een korte reactie over de opmerking autofiele mannen die hun auto willen redden. Ik denk niet dat het aan die mannen ligt dat zei hun zuur verdiende auto willen redden, maar aan de verzekering maatschappijen die je in dit soort gevallen een poot uitdraaien. Iedere maand een berg geld overmaken aan die oplichters, en als het dan eenmaal zover is, niet thuis geven of je met een fooi afschepen. Allerlei excuses waarom de schade niet vergoed wordt, en ga zo maar door. Dus heel begrijpelijk dat mensen hun zuur verdiende spullen proberen te redden, wetende dat je er altijd bij inschiet. Natuurlijk is het je leven niet waard, maar om nu autofiele mannen de schuld te geven is wat mij betreft kort door de bocht.

  • Hajo schreef:

   Je hebt een punt. Verder was ik nog mijn R.I.P. vergeten. Denk dat niettemin een what if training op scholen nuttig zou zijn. We letten tenslotte ook hordes mensen CPR voor het onwaarschijnlijke geval dat. .. 🙁

   • Stefan Kaptein schreef:

    Ben het helemaal met je eens Hajo. Zo wordt er te weinig kennis op scholen overgebracht over wat te doen als….. Zo ben ik voorstander om kinderen op basisscholen en voortgezet onderwijs de gevaren van vrachtwagens duidelijk uit te leggen. Het gebeurt te vaak dat kinderen (en ook volwassenen) op de fiets tussen vrachtwagens in kruipen of er naast gaan staan zonder te beseffen wat het dodelijke gevaar is. Je kan het de mensen niet kwalijk nemen, ze weten het gewoon niet. Dus ja, ik ben voor meer informatie over what if momenten.

 5. Frans schreef:

  Maandoverzicht knmi september:
  http://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2015/september
  Sinds 1950 is de maximumtemperatuur van september niet zo laag geweest.

 6. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/5884523773 De zon begint op de Simplon te schijnen(hier nog niet)

 7. Pfoew… Niet leuk om dergelijke berichten te lezen ! Ben nu inmiddels alweer een weekje in apenland België na een verblijf aan de côte d’azur en had echt héél erg gehoopt op enkele onweders maar wanneer ik dan dit zie ben ik al blij dat ik maar één enkel onweer heb gehad.
  Twee jaar terug heeft het ginds ook vreselijk veel geregend op korte tijd, mijn ouders waren toen net boodschappen doen en ze moesten meteen ergens binnenvluchten omdat het regenwater in een razend tempo door de straten naar beneden (zee) liep.
  Riolen konden het niet slikken en binnen enkele minuten stonden alle straten blank. Nadien vernamen we dat er enkele kilometers verderop een ondergrondse parkeergarage was ondergelopen waarbij ook dodelijke slachtoffers vielen.
  In ieder geval mijn medeleven aan de nabestaanden van deze droevige gebeurtenis ! RIP

 8. Hajo schreef:

  De mist in Nederland is natuurlijk ook een verhaal waard. Wie heeft foto’s? Wij zijn gestrand op Bern Airport waar het schitterend weer is. Het slechte weer is gisteravond tot vanochtend vroeg gepasseerd. Hopelijk kunnen we binnen het uur vliegen, maar zolang is het heel aangenaam hier. …

 9. Leo schreef:

  Tja. Mooi of misschien toch wel lelijk; zeg het maar..

 10. Jack schreef:

  De ECMWF pluim is duidelijk: deze week wordt de laatste warme week voor we de winterjassen aan moeten trekken! Er wordt zelfs vorst berekend en met een hogedrukgebied valt dat natuurlijk lokaal altijd lager uit, spannend!

 11. Frans schreef:

  South carolina ook helemaal mis. Langs de kust nu al meer dan 540 mm uit de storm 😮
  http://www.weather.com/forecast/national/news/soaking-weather-pattern-east-flooding
  De gouverneur zei dit hebben we de afgelopen 1000 jaar niet gezien. Blijven toch altijd overdrijven die Amerikanen. Nu al 5 doden dus wel een ramp maar een one-in-1000-year-event lijkt me lastig om vast te stellen.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   De kust van South Carolina is zeer dynamisch. De afgelopen 10.000 jaar zijn er enorme zand verplaatsingen geweest. Ook door zware stormen. Iedere gouverneur zou verplicht de geologie van zijn staat moeten bestuderen!

 12. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 00.00 komt aan het eind met hele mooie kaarten… Dikke sneeuw in de Alpen tot in de dalen..

 13. Vincent schreef:

  Nachtvorst in de EC pluim, leuk gezicht weer 😀

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.