10704363_870255693007363_3144635487482245625_o

Soms zijn er dagen dat je het weerbericht wel iedere dag opnieuw kunt kopieeren en plakken. Tenminste dit geldt nu wel voor het Alpengebied.  Het rustige ‘Kaiserwetter’ lijkt voorlopig stand te houden onder leiding van een sterk hogedrukgebied ten oosten. Maar dit levert anders wel prachtige beelden op zoals deze, vandaag op de Kitzsteinerhorn in Kaprun genomen door Eric.

 

MS_1047_ens Als we vervolgens kijken naar de pluim op 1500m hoogte voor centraal Zwitserland zien we weinig spannend’s. De komende dagen, op hochnebel na, zien we veel de zon. De temperaturen stijgen zelfs gestaag de komende dagen. Dit doet helaas weinig goed met de huidige sneeuwlaag in de lagere delen.

Wat een geweldige beelden heeft Eric overigens weer geschoten in Kaprun. Gelukkig is het op deze hoogte, zoals in het filmpje te zien is, wel koud genoeg voor de sneeuw-kanonnen. Wat een heerlijk gezicht is dat.

pluimec En zoals beloofd nog de pluim van het Europees model voor de lage landen.  Op dit moment leven we ruim boven onze stand. Morgen belooft het een zonnige topdag te worden, met niet al te veel wind is het geweldig weer voor eind oktober. Woensdag, ondanks de milde temperatuur, een wat tegenvallende dag. Veel storing’s-resten en lichte regen.  Richting het weekend weer opnieuw oplopende temperaturen, met op zaterdag lokaal in het zuiden nog eenmaal de 18 graden !

Na het weekend koelt het dan langzaam af, de hoofdrun van het Europees model berekend zelfs de eerste vorst voor Nederland.  In deze berekeningen, onder leiding van een ”Eurohoog”, lijkt een sterke inversielaag te ontstaan. Met veelal grijs en mistig weer, waardoor de temperaturen dus zullen temperen.


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

9 reacties

Gesloten voor reacties.