Gisteren is Copper Mountain als eerste skigebied in Colorado begonnen met de kunstsneeuwproductie (zie foto)! Precies een maand voor de geplande opening van het skiseizoen. Lees het hele verhaal met interessante technische details hierrr. In de Alpen lijkt kunstsneeuw met de huidige west-circulatie wat verder weg.

Kunstsneeuw is een godswonder! En o zo veilig! Want bij al onze aanroepingen voor meters poeder moeten we steeds bedenken dat het in hevige dumps ook helemaal verkeerd kan aflopen. Lees wat dat betreft het spannende relaas van de man die 18 maanden geleden met zijn auto strandde in Nevada. Zijn lichaam is net gevonden zie hierrr.  

Nu ja: laten we hieronder gewoon weer vrolijk verder lullen over de winterkansen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.