Vandaag natuurlijk een groot verhaal over Tom Neuwirth alias Conchita in Telegraaf Privé. Daar wordt wel een plaatje van het gezin Neuwirth getoond, maar niet vermeld dat het ouderlijk huis in Bad Mitterndorf in het Ausseerland staat en dat Tom’s huisskigebied dus het op deze website welbekende skigebied Die Tauplitz is. Hierboven een plaatje van het ouderlijk huis met op de achtergrond de Grimming (2351m), waarnaar de gelijknamige moderne therme van Bad Mitterndorf is genoemd.

bart_mitterndorf_bord

Trouwens… het dorp heeft tijdelijk een andere naam gekregen…. Tom is hier trouwens niet geboren…. Zijn wieg stond op 6 november 1988 in Gmunden aan de Traunsee, weer een andere hoek van het schitterende Salzkammergut. Zijn ouders kochten pas in 1992 een gasthof in Bad Mitterndorf en dus groeide Tom wel op in dit lieflijke dorp.

bart_mitterndorf 

Een plaatje van het dorpsplein van Bad Mitterndorf waar ons gezin een paar jaar terug oud en nieuw vierde was zaterdagavond een gekkenhuis voor een groot scherm…

familie_neuwirth

Hier het hele gezin Neuwirth op een oude foto met van links naar rechts moeder Helga, Tom, vader Siegfried en broer Andreas. Tom heeft een modeopleiding afgesloten in de Stiermarkse hoofdstad Graz. In 2006 won hij Starmania en had hij ook openlijk zijn coming-out als homo. 

zimmer_preise

Het ouderlijk huis Gasthof Neuwirth heeft van die extreem lage prijzen zoals we ze vroeger in Oostenrijk kenden. In mijn jonge jaren had je voor 100 Schilling per nacht een kamer. Dat was toen 16 gulden. Met inflatiecorrectie zit Gasthof Neuwirth daar tegenwoordig nauwelijks boven. Het zal wel storm lopen deze zomer!

httpv://www.youtube.com/watch?v=kIwXt1MY4jo

Hier de video van het winnende optreden in Starmania.

httpv://www.youtube.com/watch?v=SaolVEJEjV4

En hier nogmaals het lied waarmee Tom alias Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival 2014 won. Wenen is nu aan de beurt om het event van 2015 te organiseren. We gunnen het Ausseerland en Die Tauplitz en Oostenrijk deze extra promotie van harte! Het is een schitterend land met – voor Nederlanders vaak minder bekend – ook schitterende steden en cultuur. Heel Europa zet zichzelf ook in de spotlight hiermee aan de vooravond van de Europese verkiezingen. Laat openheid en tolerantie inderdaad onze belangrijkste kernwaarden zijn in contrast met vele andere gebieden in de wereld. Nu op klimaat- en energiegebied nog even de gevaarlijk waanzinnige domheid afschudden en we zijn een fantastisch continent!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.