Vandaag natuurlijk een groot verhaal over Tom Neuwirth alias Conchita in Telegraaf Privé. Daar wordt wel een plaatje van het gezin Neuwirth getoond, maar niet vermeld dat het ouderlijk huis in Bad Mitterndorf in het Ausseerland staat en dat Tom’s huisskigebied dus het op deze website welbekende skigebied Die Tauplitz is. Hierboven een plaatje van het ouderlijk huis met op de achtergrond de Grimming (2351m), waarnaar de gelijknamige moderne therme van Bad Mitterndorf is genoemd.

bart_mitterndorf_bord

Trouwens… het dorp heeft tijdelijk een andere naam gekregen…. Tom is hier trouwens niet geboren…. Zijn wieg stond op 6 november 1988 in Gmunden aan de Traunsee, weer een andere hoek van het schitterende Salzkammergut. Zijn ouders kochten pas in 1992 een gasthof in Bad Mitterndorf en dus groeide Tom wel op in dit lieflijke dorp.

bart_mitterndorf 

Een plaatje van het dorpsplein van Bad Mitterndorf waar ons gezin een paar jaar terug oud en nieuw vierde was zaterdagavond een gekkenhuis voor een groot scherm…

familie_neuwirth

Hier het hele gezin Neuwirth op een oude foto met van links naar rechts moeder Helga, Tom, vader Siegfried en broer Andreas. Tom heeft een modeopleiding afgesloten in de Stiermarkse hoofdstad Graz. In 2006 won hij Starmania en had hij ook openlijk zijn coming-out als homo. 

zimmer_preise

Het ouderlijk huis Gasthof Neuwirth heeft van die extreem lage prijzen zoals we ze vroeger in Oostenrijk kenden. In mijn jonge jaren had je voor 100 Schilling per nacht een kamer. Dat was toen 16 gulden. Met inflatiecorrectie zit Gasthof Neuwirth daar tegenwoordig nauwelijks boven. Het zal wel storm lopen deze zomer!

httpv://www.youtube.com/watch?v=kIwXt1MY4jo

Hier de video van het winnende optreden in Starmania.

httpv://www.youtube.com/watch?v=SaolVEJEjV4

En hier nogmaals het lied waarmee Tom alias Conchita Wurst het Eurovisie Songfestival 2014 won. Wenen is nu aan de beurt om het event van 2015 te organiseren. We gunnen het Ausseerland en Die Tauplitz en Oostenrijk deze extra promotie van harte! Het is een schitterend land met – voor Nederlanders vaak minder bekend – ook schitterende steden en cultuur. Heel Europa zet zichzelf ook in de spotlight hiermee aan de vooravond van de Europese verkiezingen. Laat openheid en tolerantie inderdaad onze belangrijkste kernwaarden zijn in contrast met vele andere gebieden in de wereld. Nu op klimaat- en energiegebied nog even de gevaarlijk waanzinnige domheid afschudden en we zijn een fantastisch continent!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.