Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Code Oranje Reykjavik: hard op weg naar hoogste sneeuwhoogte ooit gemeten

check ook eens

24 Reacties

 1. Bas schreef:

  @Hajo. Bedankt voor je dagelijkse weerberichten. Ga zo door. Trek je niet teveel aan van zeurende mensen, wees gewoon jezelf! Meteofictie hoort erbij, onderbouwt of niet.

 2. Remko schreef:

  Kleine correctie, ik woon gewoon in Zutphen maar heb een bijzonder band met. Zweden en alles wat daar op wegebied gebeurt. Vele vrienden daar en regelmatig verblijvend. Maar feit is dat november daar ook erg zacht is geweest.
  Vaak wordt gesproken over Scandinavië is koud…..of er ligt veel sneeuw. besef dan dat dit deel van Europa groot is en dag de hogere streken wel koud en sneeuwrijke (kunnen)zijn. Trek voor het gemak een lijn van Uppsala naar het Westen dan heb je een redelijk betrouwbare scheidslijn tussen koud en minde koud. Zuid. Zweden is vaak milder. Ond de lijn Goteborg naar het Oosten. Als je vanaf de provincie Norrland naar het Noorden gaat, dan praat je vaak over het serieuzere winterweer. Voor de kenners, ten noorden en westen van het Siljan meer. Daar liggen ook de beste skigebieden. Ik laat me bijna dagelijks bijpraten over het weer daar in die omgeving vandaar dat ik Hajo wel eens informeer. maar ik woon gewoon hier. Winter in de LL graag, lukt het niet, vlieg ik gewoon naar het Noorden, mits daar aanwezig.

 3. vanDam schreef:

  In Hochgurgl en Sölden staan na gisteren ook vandaag de sneeuwkanonnen weer gewoon aan.
  [img]http://static7.bergfex.at/webcams/archive/downsized/9498/2015/12/03/9498_2015-12-03_1015_12de8b10f36102e1.jpg[/img]

 4. arthur schreef:

  Laten we het houden op een vroeg intredende Weihnachtstauwetter dit jaar, hoop doet leven natuurlijk maar realisme heeft de overhand. Net zoals voorgaande jaren een zeer sneeuwarme wintersport in de kerst en krokus periode !!!!!!!!!!!!!

 5. Geweldig toch, het filmpje van de “weerman” ? Ik kan er blijven naar kijken…
  Mag, nee moet al een keer vaker in de media gegooid worden. Lekker zwanzen met hot klimaat items. 🙂

  Verder een erg fijn bericht weer @hajo, mijn complimenten. 😉

  Link naar het Arlberg .pdf bestand doet het helaas niet, werkt ie bij anderen wel of ligt het aan mijn desktop pc ?

 6. Mark (Breda) schreef:

  Lekker weertje daar in Hochgurgl. En ze zijn de laatste bordjes aan het ophangen zie ik nu het nog geen topdrukte is!

  Wat zou ik daar nu graag vertoeven….gelukkig januari (Zugspitze) en maart (Lapland) 2 mooie trips voor de boeg.

 7. Joost Amsterdam schreef:

  http://www.wintersporters.nl/weblog/bericht/5652/licht-aan-het-einde-van-de-tunnel
  Roel ziet licht aan het einde van de tunnel. Hajo ook?

 8. mhilberts schreef:

  @Hajo Wellicht heb je gelijk en is er geen (of maar minimaal) meetbare impact van de mens op het klimaat, of wordt dat effect gemaskeerd door andere ingrijpendere zaken als zonnevlekken en vulkanen.
  De vraag is echter of het politieke gevolg van de “klimaatpaniek”, namelijk meer draagvlak voor renewables en hopelijk meer “belasting”op fossiele brandstoffen niet toch gewoon wenselijk is.
  Als het ze in Parijs lukt ook iets getekend te krijgen, zie ik weinig negatieve gevolgen.
  Op een select groepje Arabische inteelt na wordt er niemand benadeeld door meer renewables en minder olie.
  De wereld wordt er echt beter en veiliger van. Er gaan echt geen oorlogen plaatsvinden om renewables; niemand gaat schotland binnenvallen om de windenergie “in te pikken”. Bij olie is dit echt anders…..

  Blijkbaar is globale klimaatpaniek nodig om iedereen dingen te laten doen die men eigenlijk altijd al zou moeten doen…..

  • Jerom schreef:

   Hoe minder olie we nodig hebben hoe minder inkomsten de golfstaten hebben. En buiten woestijn en olie hebben ze niets anders en dit lijkt mij juist gevaarlijk… Of de wereld er veiliger van wordt betwijfel ik.

 9. martijn sonnenberg schreef:

  Als het plaatje met sneeuw en ijsextent bekijk is er duidelijk meer sneeuw in een groot deel van de wereld tov vorig jaar, zeker het zee-ijs is in (vrijwel) alle regionen tov vorig jaar veel verder uitgebreid. Ook de sneeuwbedekking (kaartje eind november?) loopt op dat moment voor. Met een uiterst krachtige el Nino doet de winter vrijwel overal zijn werk… Heb je ook gegevens hoe het ‘gemiddeld’ hoort te zijn (vorig jaar was ten slotte ‘het warmste jaar ooit’ (®noaa)). Mooie winterse grip nogmaals, en voor mij nog altijd reden om over onze eigen/alpenwinter niet te twijfelen/wanhopen

 10. soesja schreef:

  Donnerwetter.de, zij weten het al zeker! Geen witte Kerst meer bijna……

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/6676589827.png[/img]

  • martijn sonnenberg schreef:

   ach, ze tonen slechts de historie (in noorden/westen 1x/6-10 jaar witte kerst) en papagaaien verder dat bij opwarming van het klimaat de witte kersten tot het verleden behoren… Wat, gezien de historie (in 2000 werd in UK beloofd dat de kinderen geen sneeuw meer zouden zien) tot op heden niet uitkomt, en maar zeer de vraag is of het uitkomt. Want als de opwarming voortzet wil dat niet zeggen dat we geen strenge winters zullen hebben (zelfs over de kans daarop is niets te zeggen)

 11. Ronaldo schreef:

  De Canadese overheid heeft een website waar alle data omtrent het Canadese ijs wordt bijgehouden. Hajo heeft het is dit artikel over de Hudson Baai (HB) waar ik dadelijk nog wat specifieke gegevens zal laten zien. Maar niet alleen van de HB wordt de ijsdikte gemeten, ook van de oostelijke- en westelijke Noordelijke IJszee. In dit geval kijken we even naar de HB zoals in dit artikel:


  Eerst maar eens de ijsbedekking voor de week van 26 november. De groene lijn is het gemiddelde over de laatste 30 jaar. Je kunt zien dat de ijsgroei/bedekking precies op het gemiddelde zit van de laatste 30 jaar. Het ijs heeft dus dit jaar niet te lijden onder de veronderstelde klimaatopwarming en is sterk in opkomst de laatste weken.

  Sterker nog…het afgelopen half jaar is de totale ijsbedekking zelfs terug naar het niveau van de jaren 80. Hierbij moet natuurlijk worden aangegeven dat de HB in de zomer volledig onbedekt is met ijs. De sterke groei van de afgelopen 2 maanden doet de staafdiagram dit jaar sterk toenemen mede doordat de HB in juni nog niet geheel van zijn/haar ijs was ontdaan.


  In de laatste grafiek kun je desbetreffend zien dat het ijs in de HB pas in de week van 24 september geheel verdwenen is. En dat de ijsbedekking wederom razendsnel groeit sinds 22 oktober. Dan is de 2e grafiek ook makkelijker verklaarbaar omdat het ijs in de maand juli veel langzamer ontdooide dan de gemiddelde smelt.
  Toen ik deze zomer in Canada was en een 3 daagse kano trip deed door Algonquin NP met een Canadees echtpaar, viel het mij op dat ze zo klaagde over de zomer. Het was nat en koud. We kunnen aan bovenstaande diagrammen dat het gevoel van deze nu staven. Dergelijke data is er ook voor de Noordwest passage. Was het niet ergens eind juli (ergens vlak voor mijn vakantie) dat Reinier van den Berg reeds meldde dat de Noordwest passage open was? Ga ik straks toch eens opzoeken.

  En dan nog het volgende:
  Obama is ook in Parijs bij de klimaatconferentie. Oh oh oh wat is het allemaal erg met de CO2 uitstoot. Weet je dat de uitstoot van CO2 van de trip van Obama met de Air Force One gelijk staat aan het verbranden van 167.000 kilogram steenkool of 127.000 liter olie. Nogmaals…ik ben geen opwarmingsfetesjist noch een klimaatcriticus, maar ergens klopt het niet met het geroeptoeter en bangmakerij over het klimaat…..maar dat is een gevoel ivm de beperkte kennis die ik op klimaatgebied heb (zeker na dergelijke diagrammen die door de opwarmingslobbyisten wellicht snoeihard onderuit gehaald worden….duhh)….lees dit maar eens overr de trip van Obama. Read it and weep 🙂
  http://dailycaller.com/2015/11/29/obamas-trip-to-the-un-global-warming-summit-emits-more-co2-than-driving-72-cars-for-a-year/

  • Sven schreef:

   Ronaldo, bedankt voor je prachtige bijdrage!

   Persoonlijk geloof ik niet in het CO2 fabeltje. Enkele jaren geleden heb ik op de Aletschgletsjer gelopen, waarbij je goed kan zien hoe hoog het ijs ooit heeft gestaan. De dikte die de gletsjer de laatste eeuw is verloren is een peulenschilletje bij wat het ooit is geweest. Als nuchtere Hollander vraag ik mij dan af of de afname van de laatste decennia wel echt veroorzaakt wordt door CO2. Het blijft natuurlijk lekker cashen met al die milieubelastingen en dergelijke. Wat iemand hier laatst ook al zei; follow the money.

   • Hans schreef:

    Of jij wel of niet geloofd is compleet irrelevant. Wetenschappelijk is het namelijk allang als feit vastgesteld. Je begrijpt de wetenschappelijke methode niet.

    Ik ben ook niet geinteresseerd in jouw mening of mijn smartphone CPU 4 of 8 cores moet hebben.

    Irritante is dat mensen zoals jij denken dat hun mening er toe doet. Die doet er niet toe kan ik je vertellen. Ga maar lekker door met je kop in het zand steken.

    Als je echt denkt dat je wat zinnigs hebt te vertellen, schrijf een wetenschappelijk artikel.

    Maar dat doen jij en je vriendjes niet. Jullie komen alleen op klimaatverandering ontkennende websites en cherry-picken net de grafieken en data die je conspiracy theorietjes bevestigen.

    De torens en bergen wetenschappelijk onderzoek die klimaatverandering onherroepelijk bevestigen, negeer je.

    Het is allemaal nogal zielig.

 12. Ilekso schreef:

  Er is een verband tussen vitamine D en depressiviteit. Zon zorgt voor aanmaak van vitamine D. Helaas is daar ‘s winters weinig van en hij staat ook nog eens heel laag. Kortom: ‘s winters is vitamine D aanmaak tekort navenant, helemaal in IJsland. Maar vitamine D zit ook in vette vis, en laten ze dat nou net veel van eten in Reykjavik!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.