rart_17100418_17092500

Ronaldo deelt deze pica uit Amsterdam vanochtend. Dichte mist en niet alleen daar. We hebben een Scandihoog maar in de aanvoerrichting zit erg veel vocht. Dat regende uit over Polen mar in Noord-Duitsland regent het ook nu nog. Schermafdruk 2017-09-27 09.25.26

En dus zijn we de dag in Nederland zo begonnen….

GMT_FFFF_latest

Aan de kust toch een frisse bries door het dag-nacht effect. Over land is het nu ’s nachts kouder dan over zee. De luchtkolom krimpt, op hoogte ontstaat een drukverschil en begint een wind van zee naar land te blazen. Aan de grond wordt de cirkel rond gemaakt met een aflandige wind.

image (1)

Daarbij wordt de mist ook de zee opgeblazen. Deze webcam is uit Zeebrugge. Ook langs de Belgische kust dus vel mist vanochtend maar geen waarschuwingen.

image

Tja en dan wat hoger in de Ardennen. Schitterend gewoon!

rart_17092915_17092700

Vanaf morgen kruipt de min of meer stationaire depressie dichterbij en gaat de wind afwisselen naar zuid naar west naar zuid en weer naar west. Daarbij kan het vrijdag dan ook 21 graden worden in de Lage Landen. Je ziet hierboven de warme sector op de kaart tussen de warmtefront over Duitsland en koufront over het Kanaal.

tmax_17100618_17092700

De modellen moeten nog een beetje fantasie krijgen m er te komen, maar wij gaan ervoor! Even lekker nazomeren… maar juist in het weekeinde zitten we dan in de koude sector. Tja…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.