rart_17100418_17092500

Ronaldo deelt deze pica uit Amsterdam vanochtend. Dichte mist en niet alleen daar. We hebben een Scandihoog maar in de aanvoerrichting zit erg veel vocht. Dat regende uit over Polen mar in Noord-Duitsland regent het ook nu nog. Schermafdruk 2017-09-27 09.25.26

En dus zijn we de dag in Nederland zo begonnen….

GMT_FFFF_latest

Aan de kust toch een frisse bries door het dag-nacht effect. Over land is het nu ’s nachts kouder dan over zee. De luchtkolom krimpt, op hoogte ontstaat een drukverschil en begint een wind van zee naar land te blazen. Aan de grond wordt de cirkel rond gemaakt met een aflandige wind.

image (1)

Daarbij wordt de mist ook de zee opgeblazen. Deze webcam is uit Zeebrugge. Ook langs de Belgische kust dus vel mist vanochtend maar geen waarschuwingen.

image

Tja en dan wat hoger in de Ardennen. Schitterend gewoon!

rart_17092915_17092700

Vanaf morgen kruipt de min of meer stationaire depressie dichterbij en gaat de wind afwisselen naar zuid naar west naar zuid en weer naar west. Daarbij kan het vrijdag dan ook 21 graden worden in de Lage Landen. Je ziet hierboven de warme sector op de kaart tussen de warmtefront over Duitsland en koufront over het Kanaal.

tmax_17100618_17092700

De modellen moeten nog een beetje fantasie krijgen m er te komen, maar wij gaan ervoor! Even lekker nazomeren… maar juist in het weekeinde zitten we dan in de koude sector. Tja…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.