“Zou ik eventueel een keertje mee mogen rijden?” Vaak stonden de bestuurders het niet toe, maar soms kreeg je ook het antwoord: Natürlich kein Problem! Dan mocht jij toevallig mee, en je maat of vriendin natuurlijk stik jaloers, of in mijn geval, Ik die jaloers was. Mijn tweelingbroer mocht mee. Achteraf hoorde ik van hem dat het echt schitterend was om de zon te zien ondergaan boven op de berg, terwijl je weet dat jij een van de weinige bent die ‘hierboven’ nog aanwezig is. Hij nam een fles drinken, en wat eten mee, en was dan zo een uurtje of 2 weg. Dat vonden de harde werkers van de eenzame nacht ook wel aangenaam, die alleen maar naar de lichtstralen van de koplampen staarde. Er kwamen steeds meer mensen met deze vraag, en zo ontstond de commercie voor een rit in de pistenbully. En waarom ook niet.  

Ben je ook nieuwsgierig hoe de pistes perfect geprepareerd worden? Zou je graag zelf ook meerijden of zelfs eens achter het stuur van een pistenbully plaatsnemen? Dit kan!! Ervaar zelf de ongelofelijke 500 pk van deze krachtpatsers en rijd bijna loodrecht de pistes op: Je kunt naast de chauffeur zitten of de pistenbully zelf besturen.

Bully-rijbewijs in Montafon
Bij het plaatsje St. Gallenkirch in het Montafon gebied kun je deze droom in vervulling laten gaan. De chauffeur ontmoet je in bergrestaurant de Valisera Hüsli. Hier kom je als je omhoog gaat met de Valiserabahn vanuit het dal. Deelnemers moeten meerderjarig zijn om zelf met de pistenbully te mogen rijden. Elke deelnemer krijgt een pistenbully-rijbewijs van Silvretta Montafon en een T-shirt. Hier ligt de totaalprijs op 62 euro om mee te mogen rijden. Een belevenis die je niet snel zult vergetenMontafonbully

Get on board in Die Tauplitz
In Die Tauplitz word je hartelijk ontvangen als de co-piloot van een van de pistenbully chauffeurs. de 12 ton zware bully, met een immense 500 pk heeft een bijna ruimteschipachtige cockpit, waar je in plaats neemt. De ‘voyage’ duurt ongeveer 2 uur, en de prijs bedraagt 19 euro voor kinderen en 39 euro voor een volwassene. Om veiligheidsredenen kan er 1 persoon per keer meegenomen worden. Alle informatie kunt u op locatie verkrijgen bij de lokale skischool, of u belt naar 0043 3688/2252
tauplitzbully

Heen met bully, terug via rodelbaan
Ook het precisie werk meemaken met de mannen/vrouwen van de “pistenraupe” in de Zillertal Arena? En zien hoe de pistenbully chauffeurs de pistes in een piekfijn verzorgd, wit tapijt veranderen? Hier heeft u ook de mogelijkheid om in dit kettingvoertuig mee te rijden op de steile hellingen. De rit kost hier 59 euro voor 2 uur meerijden. Dit is inclusief de berg- en dalrit met de Gerlossteinbahn. Bij het bergstation van de Gerlossteinbahn wacht rond 16:30 de bully al op u. Retour kun je met de kabelbaan of sluit je af met een 7km lange rodelbaan!

Zillertalarenabully

Tip: draag warme kleding en stevig schoeisel (geen skischoenen).


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

4 reacties

Gesloten voor reacties.