schermafdruk-2016-10-31-23-17-13

In delen van China zijn de laagste oktobertemperaturen sinds het begin van de statistieken in 1951 gemeten. En ook in Europa begint zich weer af te tekenen dat duidelijk richting een koude winter wijst.

zweensneeuwstorm

In Zweden gaat morgen een sneeuwstorm woeden die lokaal 40cm sneeuw kan droppen. Zie dit artikel (H/T Remko Oosterwijk). Op de kaart hierboven zie je de plek waar het noodweer wordt verwacht als donkerpaarse vlek. Het gaat om Dalarna, het berggebied ten noordoosten van Stockholm. Ook de Baltische staten krijgen er van langs, zij het met een warmtefront: sneeuw overgaand in regen dus. In Zweden is het omgekeerd zoals altijd als een depressie ten zuiden langstrekt.

rollercoaster

In de Alpen zien we chaos momenteel. Fréderic gaf het al aan vanochtend. Garantiues zijn er niet. De prognose slingert wild op en neer. Potentie voor mooie sneeuw is  er zeker: 5 en 6 november staan er nog steeds super op!

sneeuwnl

Gaan we verder door in het Europese model dan dit moment met sneeuw in Nederland op 10 november. Zou toch leuk zijn als het lukt langs de oostgrens of evengoed in het hele land. De modellen blijven leuke dingen doen en als dit de trend is ben ik klaar voor een decembermaand als 2010! Jullie?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.