DCIM100GOPRO

De ochtend begint met een frisse wandeling vanuit Chalets de la Sapiniere richting de supermarkt bij Reberty 1850, een ontbijt met vers stokbrood en Dave zijn verhalen over Orinoko en filter koffie. Nog steeds met z’n vieren gezamenlijk aan de ontbijttafel en de grappen zijn om te gieren.

Off we go……start Les Menuires, Office de tourisme.

Na de eerste afdaling ontvangen we onze eerste tip van Steven, ter hoogte van de Sunny Lift ; positioneer je aan de buitenkant van de rij, dan ben je eerder boven op de berg. Eigenwijs en competitiegericht stonden wij als laatste boven op de berg. Het mag de pret niet drukken, want de ochtend is prachtig met een heldere blauwe lucht, heerlijke zonnestralen en topcondities boven de 1900 meter.

IMG_9289

Op naar Mont Du Vallon (2952m), uiteindelijk de mooiste afdaling van de dag met als afsluiter een tussenstop bij de uitmonding van Reserve Naturelle, Plan De Tueda. Optimaal genieten van het geluid van een kabbelend beekje en Rotterdams gewauwel op de achtergrond.

DCIM100GOPRO

Time to go…

De route loopt anders dan gepland, omdat de blauwe piste “Ours” richting Meribel Mottaret gesloten is. Via een omweg bereiken we alsnog onze bestemming om heerlijk te genieten van een “Blanche de Mont Blanc” (Untappd, app voor de liefhebbers) in de zon met een gevoelstemperatuur van 20 graden en belegde broodjes van anderhalve meter lang bij “Bar le Chrismaran” Vanwege een trage bediening en gesloten liften aan de Mont Du Vallon kant, is het enkel mogelijk om via “gros tougne” terug te keren naar Les Menuires en te eindigen met Jagermeister en knakworsten.

Tot woensdag! Cheers, Bastiaan & Dave


5 reacties

Gesloten voor reacties.