Charlotte heeft een ontmoeting met Ingrid Algera die al 26 jaar in Les Menuires woont. Ze spreken over vernieuweingen in het skigebied. Op dit moment zijn de sneeuwcondities perfect met 100cm in het dorp en 205 cm op de berg. Wel gaat het de aankomende week zeer zacht worden in de Franse Alpen.

nivose bellecote 2501

Hier afsluitend nog de opbouw van het sneeuwdek en het temperatuurverloop tot dusver. Het is natuurlijk een schitterende basis voor een mooie tweede helft van het seizoen. De dooi na de sneeuwval maandag is alleen maar goed om het sneeuwdek te stabiliseren en de gevaarlijke glijlaag van de koude fase te laten binden.

ewrqw 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.