maarten

De groeten uit het Kleinwalsertal. Eindelijk is het gelukt een dump op de deurmat te krijgen. Er is nog geen 30cm gevallen en nog niet alle grassprieten zijn onder, maar het ziet er nu toch echt naar uit dat het skigebied flink wat pistes zal kunnen openen morgen en zondag en maandag enzovoorts. Als er een halve meter valt dan is het gauw gepiept natuurlijk. En we zien weer eens dat de millimeters die uit een weermodel rollen hoogstens een vingerwijzing zijn voor wat er echt gaat neerdalen. Gisteren hadden we nog de pech in Oostenrijk dat de sneeuwgrens langer dan gedacht hoog bleef. Daarmee vreesde ik dat de berekende millimeters al opgesoupeerd waren voor het in het dal goed en wel aan het sneeuwen was. En nu krijgen we gewoon the bonus plan.

radar2612

Dit is het radarbeeld van vanochtend. Dan zien we pieken van 15 tot 17mm neerslag per uur! Vanochtend vroeg was dat in de regio Kufstein aan de hand. Nu is dat naar het oosten opgeschoven omdat er in feite ook sprake is van een ritssluiting die van oost naar west dichtgaat. Zodoende is nu de Zugspitz Arena vol in de sneeuw gekomen. Graag op kerst wat co-productie in de reacties met het plaatjes spotten van waar het meeste is gevallen.

voorna2612

Deze voor-na-kiek is eigenlijk al weer achterhaald om 11.30u. Want er is alweer 10cm bij gevallen. Dit is echt the real thing! Er komt zo nog een video van de intense sneeuwval hier. Ondertussen duik ik ff in de kaarten voor de Lage Landen en daarna zet ik hier ook nog een verwachting voor de Alpen neer.

Het is nu 12.25uur en het sneeuwt steeds harder. Wij zitten in Kleinwalsertal in de hot spot of beter gezegd sweet spot. Deze video is van 1,5 uur geleden en dus is er inmiddels al weer 10cm bij gevallen.

bieberwier2612

Kurt Schumacher stuurde deze voor-na nog in uit Biberwier. Mooi hoor! Schakel nu maar over naar de update over het reisweer in het weekeinde en de laaglandwinterverwachting!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

39 reacties

Gesloten voor reacties.