maarten

De groeten uit het Kleinwalsertal. Eindelijk is het gelukt een dump op de deurmat te krijgen. Er is nog geen 30cm gevallen en nog niet alle grassprieten zijn onder, maar het ziet er nu toch echt naar uit dat het skigebied flink wat pistes zal kunnen openen morgen en zondag en maandag enzovoorts. Als er een halve meter valt dan is het gauw gepiept natuurlijk. En we zien weer eens dat de millimeters die uit een weermodel rollen hoogstens een vingerwijzing zijn voor wat er echt gaat neerdalen. Gisteren hadden we nog de pech in Oostenrijk dat de sneeuwgrens langer dan gedacht hoog bleef. Daarmee vreesde ik dat de berekende millimeters al opgesoupeerd waren voor het in het dal goed en wel aan het sneeuwen was. En nu krijgen we gewoon the bonus plan.

radar2612

Dit is het radarbeeld van vanochtend. Dan zien we pieken van 15 tot 17mm neerslag per uur! Vanochtend vroeg was dat in de regio Kufstein aan de hand. Nu is dat naar het oosten opgeschoven omdat er in feite ook sprake is van een ritssluiting die van oost naar west dichtgaat. Zodoende is nu de Zugspitz Arena vol in de sneeuw gekomen. Graag op kerst wat co-productie in de reacties met het plaatjes spotten van waar het meeste is gevallen.

voorna2612

Deze voor-na-kiek is eigenlijk al weer achterhaald om 11.30u. Want er is alweer 10cm bij gevallen. Dit is echt the real thing! Er komt zo nog een video van de intense sneeuwval hier. Ondertussen duik ik ff in de kaarten voor de Lage Landen en daarna zet ik hier ook nog een verwachting voor de Alpen neer.

Het is nu 12.25uur en het sneeuwt steeds harder. Wij zitten in Kleinwalsertal in de hot spot of beter gezegd sweet spot. Deze video is van 1,5 uur geleden en dus is er inmiddels al weer 10cm bij gevallen.

bieberwier2612

Kurt Schumacher stuurde deze voor-na nog in uit Biberwier. Mooi hoor! Schakel nu maar over naar de update over het reisweer in het weekeinde en de laaglandwinterverwachting!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

39 reacties

Gesloten voor reacties.