Champéry de pistes

Dit prachtig dorp in Zwitserland is lang niet bij iedereen gekend. Wanneer je de naam “Portes Du Soleil” laat vallen volgt er meestal wel een goedkeurende knik. Champéry ligt aan de voet van de Dents- du- midi is één van de 12 dorpen van Portes Du Soleil. Samen goed voor 650 kilometers aan piste. Dat kan al tellen natuurlijk.

Champéry, heerlijk wintersporten

Of je beginner, gevorderde of freestyle wintersporter bent, ieder kan hier iets vinden. Vooral als je houdt van kilometers vreten ben je hier aan het juiste adres. Maar de echte uitdaging die je hier kan vinden is La Chavanette oftewel de Zwitserse Muur. Eén van de steilste en gevaarlijkste pistes ter wereld. De piste staat dan ook in de top 10 van ’s werelds zwaarste skipistes. Een pistenbully kan niet op deze piste geraken, met als resultaat wel buckles van 2 meter na nieuwe sneeuwval. Deze 1 kilometer lange afdaling is enkel voor gevorderden. Ga jij de uitdaging aan?

Champéry the Chavanette

Op woensdag en zaterdag kan je hier trouwens extra lang skiën of snowboarden. Dankzij de nodige verlichting kan je hier genieten van de pistes lang nadat de zon is verdwenen. Vanaf 28 december to ten met 25 maart kan je hier op woensdag knallen tot 21H30 en op zaterdag tot 19H00.

Champéry night skiing

Naast gewoon wintersporten kan je hier ook terecht voor langlaufen, wandelen, ijsklimmen en paragliding. Je hoort het al, je gaat je op een vakantie in Champéry niet vervelen. Daarnaast is de natuur hier zo prachtig dat het voor vele toeristen ook een wandelparadijs is.

Champéry, oude charme en hedendaagse luxe

Dit leuke dorp ligt in het kanton Wallis in Zwitserland. Dankzij de gezellige kleine straatjes, caféetjes en gezellige tentjes is het hier enorm genieten. Onderstaande foto omschrijft precies wat ik wil neerschrijven.

Champery

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Champéry. Klik maar even hier!!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.