Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Cescia en Dennis “redden” een blinde gems in Kleinwalsertal

check ook eens

11 Reacties

 1. Robbert schreef:

  Bij het horen van ‘Hurra die Gams’ (# apresski) zal ik toch even aan deze gems denken….

 2. Dennis schreef:

  Toch is de wolf niet welkom in Oostenrijk. Met angst kijken zij in de vorarl als er eens een wolf overspringt vanuit Italië. Je zou idd zeggen prooien, natuur en ruimte genoeg. Maar er zijn veel boeren met vee.
  Als het zelfs in Oostenrijk een lastig issue is??

 3. Hans schreef:

  Optie: crowdfundingactie voor een blindegeleidehond voor de Gems?…..
  Wolven lopen er waarschijnlijk al rond, misschien al wel de bruine beer want beiden zijn de afgelopen jaren voldoende gesignaleerd ( foto/video/aanrijding) in Süd Tirol. Wat te denken van de vos, adelaar etc. Dat is de natuur……
  Of op je bord.

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Hajo ,snap het verhaal en de context maar het woord redden(ondanks tussen aanhalingstekens) vind ik niet echt van toepassing als het beest word afgeschoten.

  • Cescia schreef:

   Bwa, als je het niet gaat afknallen. Is de kans op meer problemen voor het dier heel realistisch. Tenzij ze het in een reservaat steken. Wat ze niet doen, kan het beest vb. omlaag struikelen, vallen, breuken hebben en dan nog 5 dagen extra liggen afzien omdat niemand het weet. De natuur is hard.
   Komt uit een mond van iemand die geen vlees eet trouwens.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    “Afknallen” hahaha fantastisch…

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Beetje kort door de bocht vind ik het allemaal!Zeg dan verdere problemen voorkomen in belang van het dier.Maar afschieten is geen redden als het verder gezond is.Trouwens raar dat oostenrijk geen reservaat heeft voor dit soort uitzonderlijke gevallen.

    • Cescia schreef:

     Nja, je hebt de video niet gezien en het gedrag van het beestje niet. Een beest dat blind is van geboorte geen probleem, deze was niet gewoon blind. De gems stond op een flank, op zich geen probleem, die beesten zijn meesters in evenwicht. Deze stond rondjes te draaien, heel de tijd om haar as. Ze kon niet weg, niet naar links niet naar rechts. Enkel wat omlaag en omhoog, al draaiend. Wanneer je dit hebt, kan je de druk van de hersenen verminderen door medicatie. Maar dat kan enkel in een reservaat, wat hier niet direct is. En dan nog, vaak komt er een 2de hersenbloeding iets later. En die is helemaal fataal, maar daarom nog niet dodelijk. Het dier is er dan nog slechter aan toe. Een beest dat cirkeltjes draait kan niet overleven in de natuur. Wat is dan het best? Een snelle dood met de kogel of sterven door de honger na x-aantal dagen?

     Het blijft natuurlijk gewoon afknallen, wat ook gebeurd met everzwijnen, herten en bambi’s die je gewoon eet, maar daar ligt niemand wakker van. Die waren zelf niet ziek. Om over na te denken.

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Ik eet geen everzwijnen en herten .Überhaupt geen vlees .Vind de titel gewoon niet bij het bericht passen,meningen verschillen gelukkig.

 5. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Mooi verhaal Hajo! Mooie dieren die gemzen. Ze bewegen zo sierlijk op hellingen waar ik niet zou durven staan!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.