Wat Cescia en Dennis nu weer meemaken in Kleinwalsertal. Wat je nooit ziet. Een gems die zeer dicht de piste nadert. Wat is er aan de hand? Als onze razende reporters boven komen op het Walmerndinger Horn horen ze Nederlanders opgewonden praten. Ze gaan kijken. “Er staat een gems rondjes te draaien. Niet normaal”, aldus Cescia, die het gedrag herkent omdat het lijkt op haar kat die onlangs blind werd van een hersenbloeding. Ze roept: “Dennis, ik ga naar de pistenmensen want dit is niet normaal”.

We gaan de personeelskamer in en leggen uit wat we zien. We vragen ze ons te volgen zodat ze zelf kunnen kijken. Daarna skieden we toch een rondje naar beneden want je kunt verder toch niets doen. Toen we weer boven kwamen stond er een snowboarder op veilige afstand van de gems, eigenlijk nog vlak aan de piste. Dennis vraagt wat het laatste nieuws is en krijgt als antwoord: “Ja ze is blind. Ik volg haar vanop afstand. We hebben een jager gebeld”. Tja een puur natuur verhaal uit Kleinwalsertal. Met vermoedelijk als einde dat het dier de avond niet zal halen. Daar kunnen stadsmensen sentimenteel van worden. Er is vast wel een stedeling die het dier wil adopteren. In de bergen is de natuurliefde rauwer en realistischer. Daardoor ook echter: deze mensen leven echt nog met de natuur.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.