Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Carnavalsvakantie verkleed als stormachtige winterweek

check ook eens

18 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  Wat doen lagere gebieden zoals Kirchberg, Brixen en Ehrwald (800m) momenteel qua sneeuwkwaliteit en hoeveelheid in de dalen? Wellicht toch nog een short ski in maart….last minute. Echter zit veel in de hoge gebieden nog vol. Het betaalbare tenminste. 🙂

  • Qlubtempo Raoul schreef:

   Pistes gaan het hier nog wel een tijdje volhouden in Skiwelt.

  • Jorne schreef:

   Vooral noordhellingen gaan echt top blijven, maar ook op zuidhellingen nog geen grasspriet op de piste gezien

  • Dennis H. schreef:

   Wij zitten op dit moment in Westendorf. Wat opvalt is dat het met de drukte op de pistes wel meevalt.(ik had het ergste verwacht) maar rond de middag worden vooral de afdalingen naar het dal slecht met enkel hobbels en bulten. De sneeuw plakt, je voelt je ski haperen op zonstukken en vlotter glijden op schaduwstukken. Hoewel het nu echt heel warm is, 11 graden gisteren rond 13.00 op 1000 meter, moet ik niet teveel klagen. Maar ik vind het verre van ideaal, vooral als je een ietwat gevorderde beginner bij je hebt. Ik ben verpest, normaal zitten we in Alta Badia. daar is de sneeuwkwaliteit vele malen beter dan dit. Nogmaals, het ligt aan de temperatuur, maar ik mis de italiaanse sneeuw wel. Gelukkig skieen de ukkies van 4 en 7 al na anderhalve dag les zonder juf na de les achter ons aan op de oefenpistes in het dorp. “Nee, we willen harder, en over die heuvels. NOG EEN KEER!!!!” Het is helemaal geweldig om te zien hoe ze het naar hun zin hebben

 2. Nog vergeten vermelden bij m’n vorige bijdrage; ik heb vandaag vanop de skilift een vlinder gespot, hij dwarrelde vrolijk tussen de bomen. En ook andere insecten gespot en enkele vogeltjes horen fluiten,
  het voorjaar is volop in gang gezet lijkt me.
  Niet echt verbazend met de huidige temperaturen.

 3. Jeroen schreef:

  hoe zit het met de sneeuwgrens bij de laatste kaart voor regio salzburg ?

 4. H.s schreef:

  Mijn vakantie is niet geslaagd door alleen zon.. we zijn tenslotte op wintersport.. een weekje sneeuw helemaal top! Maar regen neen daar bedank ik voor.. DAT zou het tot een horor week maken..

 5. Asten (Harmelen) schreef:

  Mooi, zelf verwacht ik komende vrijdag en eerste deel zaterdag neerslag en dan de hele dinsdag. Hogedruk wellicht toch tussendoor sterker dan gedacht. Met de te verwachten stroming (ook zuidwest) zal het Inneralpin best meevallen. Wij zitten op 1650 meter (Hochkrimml) met ook nog eens genoeg noordhellingen..
  Ben in ieder geval blij met de te verwachten sneeuwmomenten !

 6. Louise schreef:

  Raad eens wie ik vanmiddag bij de Choralpe tegenkwam: Hajo. Grappig want ik ken hem alleen maar van de foto op deze site. Heb hem even gedag gezegd.

  Jorne; toevallig gaan wij morgen ook Ki west doen. Je kunt bij Brechornhaus lekker in de zon zitten wat we afgelopen zondag dan ook gedaan hebben. Ze hebben daar gegrilde kip die we morgen gaan proeven dus ik kan nog niet zeggen of het ook lekker is 😉 ligt redelijk op de route naar Ki west.
  Veel plezier in Westendorf!

  • Jorne schreef:

   Thanks voor de tip Louise! Als je ons tegenkomt; vergeet ook niet gedag te zeggen (ik ski met rode jas en gele tas)

   • Louise schreef:

    Ik weet niet of je dit nog leest @Jorne maar ik heb je niet gezien 😉 Helaas ook geen kippetje gegeten want we waren wat laat aan de lunch begonnen dus die waren al op. Volgende keer beter. Wel een prima skidag gehad.

    Sneeuw houdt zich aardig goed. Zuid en lage hellingen zijn in de middag wel wat papperig.

 7. Paul schreef:

  Hoi,
  Vrijdag vertrekken we richting Les Deux Alpes in Frankrijk.
  Ben blij dat de temperatuur weer wat omlaag gaat,en de nieuwe sneeuwval.
  Hoop wel dat er gedurende de week overdag mooie zonnige momenten zijn.
  In ieder geval krijgen we nog een wintersport gevoel.
  Heb niks met + temperaturen op de pistes, maar alleen sneeuw ook niet.
  Niks mooier dan in de nacht verse sneeuw en overdag een zonnetje.
  We gaan het wel beleven, blijf de voorspellingen dagdagelijks volgen.

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  Gfs 18 00… tot nu (lopend tot en met aankomende zondag: nu ook een vrij intensief neerslaggebied voor zondag… en dat bij een vorstgrens van 1800 meter….
  Laten we deze run maar even overslaan..

 9. Spyfromthesky schreef:

  Het valt niet mee om temperaturen die eerder aan een meer van lentedag denken, dat dit nog een wintermaand is. Het is voor de L.L. gewoon al bruin bakken. Je kunt al voor de L.L. niet meer aan wintersport gaan denken. Onze 12 Hellmannetjes is blijkbaar de nieuwe norm geworden.

  Als deze ontwikkelingen doorgaan, dan streven we af naar het warmste jaar ooit gemeten in onze meetreeks. Amper het jaar begonnen en we staan al op 10,47. Dit gaat zo hard.

  Er komt voor de L.L. een omslag naar wisselvallig weer. Temperaturen blijven bovengemiddeld, maar is wel een flinke terugslag van waar we vandaan komen. En laten we eerlijk zijn en went snel en is ook best lekker.

  A.s. weekend gaan de L.L. over naar wisselvallig weer. Ook wel lekker hoor. Veel wind en temperaturen die weer lijkende richting normaal gaan, maar nog steeds bovennormaal zal zijn. En ja, als er toch dan even weinig zon is, de productie van de zonnepanelen is alweer geweldig, laat het dan maar hard waaien. Dan heb ik nog wat aan mijn winddelen. En een stevige regenbui is ook wel weer goed om het stof van de zonnepanelen te verwijderen.

  Het is zelfs zo gek, dat ik als schaatsliefhebber, afgelopen weekend zelf amper gekeken heb naar de sprint. Je denkt gewoon totaal niet meer als in een winterseizoen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 10. Marike schreef:

  Komend weekend weer naar Niederau. Hopelijk is de sneeuwgrens laag genoeg voor sneeuw in het dal.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.