flowers-snow-spring-halifax

Na het absolute sneeuwrecord in de Apennijnen deze winter en met de huidige beelden uit Nova Scotia heb ik er geen twijfel meer over: er is maar één bedreiging voor de mensheid en dat is global cooling. En als het echt sneeuwt – niet zo’n flauwe dump van een halve meter, nee als het echt meters achtereen sneeuwt – dan helpt geen moedertje lief ons meer. Als dit maar een voorproef is van wat ons volgens deze video te wachten staat, smeer dan je borst maar alvast met vaseline in. En koop wat verf in om bloemen op de sneeuw te kleuren zoals de Canadezen nu doen als ludiek vervolg op de #bostonblizzardchallenge.

Met kleur vind ik toch leuker! Wat je ook ziet bij #WinterISurrender is…. 


De witte vlag….

En nog een…

Maar ook totale resignatie…

Of toch ook nog strijdlust..

Tja wat moet je met zo veel sneeuw?

Je kunt dan altijd nog naar je werk als in…

Inspiratie voor dit artikel kwam van iceagenow.info en het artikel Photographic proof that Canada’s east coast is basically the ice planet Hoth right now op cbc.ca. On-ge-lo-fe-lijk!

PS De Staat Nova Scotia is inmiddels omgedoopt in:

Zie jij nog plaatjes op #WinterISurrender die we allemaal moeten zien? Gooi het hele embed script in de reactie et voila!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.