british-columbia

Het was Ronaldo die ons tipte: sneeuw in Canada en de noordelijke Rockies in de VS. Wij 30ºC vandaag of nog ietsje meer. Zij al het witte goud. De sneeuwgrens daalde naar 1000m. Hierboven een kiekje uit British-Columbia.

banff1109

Banff

Tja een cadeautje op 9-11. Lees hierrr meer.

blauwetong

Hier zie je de ligging van een koude “blauwe tong” vandaag die het kwik zo doet kelderen. Hoe gaat het daar verder?

rollercoaster

Zo dus! Unbelievable! Wat een rollercoaster zeg. Van bijna -5ºC op 1500m nu naar bijna +20ºC over 5 dagen. Dan nog een paar wilde slingers om de maand misschien wel weer winters af te sluiten. Tja dat zijn de typische Amerikaanse snelle weerschommelingen. Komt omdat er tussen de noordpool en Mexico alleen maar land is en omdat de Rockies noord-zuid verlopen.

schermafdruk-2016-09-13-11-25-45

En wij dan? Vanmiddag op uitgebreide schaal over de +30ºC heen. Vervolgens nog 2 warme dagen. Net geen hittegolf denk ik zo. En dan gaan we langdurig rond de 20ºC bivakkeren. De stippellijn bij de neerslag geeft aan dat we nog steeds op veel millimeters kunnen komen komend weekeinde. Ook al geeft de hoofdrun nu even iets minder aan.

azoren

De luchtdruk wordt alles bepalend. Hier zie je weer hoe het Azorenhoog de Lage Landen toch weer oppompt naar 1022hPa. Dan heb je gewoon heel weinig neerslag. In België regent het donderdagmiddag al vanuit het zuiden. Nederland is vrijdag aan de beurt. Het weekeinde kan nog heel aardig uitpakken met fasen met motregen of een buitje en ook weer droge fasen. Maandag eventueel een front eroverheen maar ook dat zou kunnen gaan oplossen.

*** Weerbericht mede mogelijk gemaakt door Renault Captur en Renault Kadjar ***

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.