Rechter muisknop voor groot

Als er een Elfstedentocht op het spel gaat kun je als weerman niet zo maar iets roepen. Dan moet je echt heel secuur kijken. Daarom vanochtend 1 blogbericht per model wat ik analyseer. Gisteren nog was de stand van zake dat de 3 modellen die ik dagelijks volg een Elfstedentocht na zaterdag onmogelijk maakten. Vanochtend zijn er zeker verrassingen te melden. Weinig verrassend is het Canadese model (GEM) dat al zaterdagavond een warmtefront laat binnendringen met eerst sneeuw en dan regen en dan zondag de 12e al flinke dooi.

Daarna een serie dumps aan de noordkant van de Alpen. Tja, daar ligt al zo weinig. LOL. In de LL kwakkelweer met nachtvorstjes en overdag lichte dooi. Winterse buien. Zeker ook regen daarbij. En pas helemaal aan het gaatje op het +240u moment donderdag de 17e een herstel van de winterkou vanuit het noorden. Precies volgens mijn BV5.

Snel door met de andere modellen die ik ook al heb geanalyseerd….

Hieronder volgen later nog enkele relevante GEM kaarten Kaarten volgen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.