Rechter muisknop voor groot

Als er een Elfstedentocht op het spel gaat kun je als weerman niet zo maar iets roepen. Dan moet je echt heel secuur kijken. Daarom vanochtend 1 blogbericht per model wat ik analyseer. Gisteren nog was de stand van zake dat de 3 modellen die ik dagelijks volg een Elfstedentocht na zaterdag onmogelijk maakten. Vanochtend zijn er zeker verrassingen te melden. Weinig verrassend is het Canadese model (GEM) dat al zaterdagavond een warmtefront laat binnendringen met eerst sneeuw en dan regen en dan zondag de 12e al flinke dooi.

Daarna een serie dumps aan de noordkant van de Alpen. Tja, daar ligt al zo weinig. LOL. In de LL kwakkelweer met nachtvorstjes en overdag lichte dooi. Winterse buien. Zeker ook regen daarbij. En pas helemaal aan het gaatje op het +240u moment donderdag de 17e een herstel van de winterkou vanuit het noorden. Precies volgens mijn BV5.

Snel door met de andere modellen die ik ook al heb geanalyseerd….

Hieronder volgen later nog enkele relevante GEM kaarten Kaarten volgen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.