saintjohnC

Vorige winter was bar in Amerika en Canada. Deze winter is het aan het overtreffen. In de atlantische kustplaats Saint John is na het weekeinde de noodtoestand uitgeroepen omdat daar een beetje sneeuw was gevallen. De platen hier zijn van de Twitter-feed van de gemeente. Nieuwsartikelen met meer schitterende foto’s zie je hier en hier en hier.

saintjohnA

De #nosnowbros

saintjohnB

29cm viel bovenop 100cm die eerder waren gevallen…

Hoe te gek is deze video van een CBS newscrew die om 5 uur ’s ochtends naar kantoor willen met een kop take away koffie in de hand. Dit is in Charlottetown…. waar ook….

sneeuwpopcharlottetown

…. deze sneeuwpop het hoofd maar net boven sneeuw kan houden…. er is tot 3 februari 233cm sneeuw gevallen. Eind november viel 116cm uit één storm en de rest viel na 26 januari. Vorig jaar stond de stand op 221cm en dat was ook al een record. Morgen wordt er nog eens 15 tot 20cm verse poeder verwacht.

sneeuwstorm

Hier zie je de boosdoener nog fraai in beeld rond middernacht maandag op dinsdag lokale tijd. Ondertussen viel in Toronto 1200 km naar het westen ook 22cm lake effect sneeuw. Zie hierrr.

chicago0302

Uit Chicago hadden we deze foto al gedeeld. Hier zie je een lijst met sneeuwhoeveelheden in 24 staten van de VS. Ondertussen heeft ook het vliegveld op Groenland te kampen met krankzinnige sneeuwhoeveelheden. In Zuid-Zweden is op Luleå Airport een record uit mijn geboortejaar 1966 gebroken: 113cm sneeuwhoogte. Mag ik voorzichtig vaststellen dat de media erg zuinigjes zijn met het berichten over dit soort situaties terwijl ik me van vrij recent nog herinner hoeveel dagelijkse berichtgeving er was over een aantal min of meer standaard bosbranden uit Australië?

marisgif_thumb

PS Het doet me deugd dat op deze website ook steeds meer mensen wakker worden voor het internationale hoge spel dat wordt gespeeld. Rob deelde eergisteren dit artikel van de journalistieke held James Delingpole op Breitbart waarop het geknoei met de temperatuurreeksen nog eens onder de aandacht wordt gebracht…. mijn lijn op deze website is: laat de fun over winter en wintersport voorop staan en iedereen zijn eigen beeld vormen over bepaalde complexe kwesties. Prikkelen is gezond. Uiteindelijk trekt iedereen zijn eigen conclusies….

Categorieën: Klimaat

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.