Wauw! Op de valreep van de zomer al de eerste serieuze sneeuw in de buurt van Calgary, Alberta in het zuidwesten van Canada! Dankzij Ronaldo vonden we deze pica van de Prairie Storm Chasers. Het is de Highwood Pass op 2206m en dus gemiddeld 12 graden kouder dan zeeniveau.  Meer sneeuwnieuws uit Canada zie hierrr en hierrr (met video). Hier nog een prognose voor Alaska van wel 25cm verse sneeuw.

Winnipeg's Kenaston snow dump

Buiten de stad Winnipeg heb je trouwen nog een 18 meter hoge berg met afgelopen winter door ruimingsdiensten gedumpte sneeuw! Die gaat voor het begin van de nieuwe winter niet meer smelten! Zie hierrr

pluim0409 

Wat kunnen we voor de Lage Landen zeggen? Mmmmm… de regen komt morgen pas laat op gang en blijft wellicht in de regio Arnhem hangen. België ook grotendeels verschoond. Duitsland krijgt meer precies zoals we het voor mijn paniekvoetbal voor vrijdag zagen aankomen. Sorry voor de paniek. Goede oefening voor komende winter: de grote lijn in de gaten houden. De eerste dagen houden we wel buienkansen maar verwachten we weinig millimeters. Dan wordt het serieus droger en kouder! We zien een dag-nacht-gemiddelde van amper 15°C!

spanje-turkije 

De kansen dat we het tot in de laatste decade van september goed houden in de Lage Landen zijn weer gestegen in beide modellen. Mooie drukverdeling voor komende winter ook. Omegablokkade! Met wederom aan de Middellandse Zee de neerslag. Spanje en Turkije in dit geval. We volgen de ontwikkelingen op de voet!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.