De belangrijkste weerkaarten voor de wintersport in de wintersport weerkamer

Het doet mij deugd jullie te kunnen vertellen dat er een mooie verrassing schuilt achter de hierboven omcirkelde knop. Met permissie van wetter3.de mag ik daar voortaan de voor de wintersport belangrijkste kaarten weergeven. Het gaat om twee soorten kaarten uit de normale GFS runs (4x per dag) en drie soorten kaarten uit het GFS 0,5° model wat dus een 4x hogere resolutie heeft.

GFS Countdown
De updates komen synchroon met de GFS Countdown links onder op de pagina. Elke keer als de countdown op nul staat zijn de kaarten in de weerkamer ook ververst!

Toch weer dump Franse Alpen?
En we moeten kijken deze uren want wat staat er nu weer voor de Franse Alpen op de weerkaarten voor maandag de 16e en daarmee samenhangend ook sneeuwkansen in Nederland? Bij deze één kaart hierrr en dan snel naar de weerkamer voor meer!

Reageren, liken en sharen hieronder…

Er zitten misschien nog wel een paar kinderziektes in. Graag alles wat je denkt en ziet in de reacties!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.