stippenkaart

Hoe leuk dat we na een ultrazacht weekeinde nu al weer met sneeuwbuien zitten! Dat is toch leuk voor de thuisblijvers. Zelf liep ik om 12 uur door een sneeuwbui naar de school van de jongste twee.

docjhtend

HIRLAM geeft vooral voor de vroege uurtjes morgen hele lichte sneeuw op. Nog geen centimetertje maar je kunt er natuurlijk wel je bed voor uit komen. Of als je ;s nachts naar de WC moet even uit het raam turen.

1maart

Na het volgende weekeinde als de andere bubs op wintersport is, komt dat warmtefront op ons afrazen dat Duitsland gigantisch in de sneeuw zet en ons misschien 10 minuten waarna weer weer lekker in de plens komen. Maar de kaart is mooi niet? De getalletjes geven de vorstgrens in hectometers. Sneeuwgrens is 300m lager.

#Sneeuw in #naarden ! Vallen er bij jou al vlokken? 😜

Een video die is geplaatst door Sky Radio (@skyradio101fm) op

Laat eens horen waar jij sneeuw nu ziet! Later vanavond nog een bericht met vakantieplaatjes uit de skigebieden…

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.