Er zijn zo van die trends die ik best kan begrijpen, net zoals de bucketlist. Een bucketlist is een overzicht van alles wat je gedaan wil hebben zolang je nog kan. Zie het als een to-do lijstje op lange termijn. Hierbij het ik enkele partnergebieden eens grondig onder de loep genomen en ben ik gekomen tot mijn bucketlijst in de sneeuw.

De zonsopkomst in Val d’ Anniviers

Val d’Anniviers biedt de mogelijkheid om te genieten van de zonsopkomst in St- Luc/Chandolin. Afspreekpunt is om 5H00 in de ochtend, een uur dat ik nooit graag op mijn wekker zie verschijnen, behalve voor een uitzondering zoals dit. Ga de gondels omhoog in St. Luc en geniet van de zonsopkomst op de Bella- Tola. Daarna kan je op de berg nog genieten van een ontbijtje. Wel zoiets, dat wil ik best wel eens ervaren. Die zon die opkomt over de bergen, de stille natuur die ontwaakt. Ik krijg al kriebels als ik er nog maar aan denk. Geef toe, dat wil je toch ook op jouw bucketlijst plaatsen? Voor meer informatie en prachtige beelden zoals onderstaande surf je naar de website van Val d’Anniviers.

5750698029_94abf39d94_b

 

La Mer de Glace in Chamonix

De binnenkant van een gletsjer ontdekken kan in Chamonix. Neem de “train de Montenvers” vanuit het centrum van Chamonix richting het meer en de gletsjer.  Omdat de gletsjer beweegt moet de gletsjer elk jaar verder worden uitgekapt. Feeërieke verlichting zorgt dat het bezoek aan de gletsjer adembenemend is. Daarnaast is ook La Mer de Glace de grootste gletsjer in Frankrijk met zijn 7 kilometer en 200 meter diepte. Voor meer informatie over deze bucketlist kan je terecht op de website van Chamonix.
GroteMerGlace

Bucketlijst-item 3 sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen brengt je op plaatsen waar anderen niet geraken. Je ontdek de pure natuur van de berg. De meeste gebieden bieden begeleidde tochten aan, maar je kan ook zelf op ontdekking. Vaak is deze manier van wandelen ook noodzakelijk om in de backcountry te geraken waar de poedersneeuw voor het grijpen ligt. Tegenwoordig kan je echt overal sneeuwschoenwandelen, maar ik zou toch nog een keertje terug keren naar Méribel (Les 3 Vallées). Zo groots, prachtig gewoon. Lees zeker mijn reviews over deze prachtige regio hier!

thumb_IMG_4577_1024

Hondensleeën in Kleinwalsertal

Het lijkt me echt geweldig om eens te mogen doen een dagje erop uit met honden die even graag in de sneeuw zitten als ik. Eerst ga je de sneeuw in met de honden, leer je hen kennen en vervolgens duik je het landschap in. Achter een slee met husky’s door de prachtige natuur in Kleinwalsertal. Een enorm mooie ervaring zo zie ik dat. Onderstaand filmpje geeft jullie een impressie over het hele gebeuren.

Droomtochten in Les Menuires

Courchevel en Méribel hebben we gehad, nu staat Les Menuires nog op de bucketlist. De mogelijkheden in Les 3 Vallées zijn zo eindeloos dat ik hier graag nog eens zou willen terug keren. 160 kilometer piste en dan vooral de Liberty ride roept mijn naam. Ongeprepareerd in Les Menuires, het lijkt me heerlijk. Dat zicht vanop de Mont De La Chambre. Onderstaande foto komt van de website van Les Menuires, maar ik zou er graag ook zelf foto’s gaan nemen :).

10991726574_8cb7afaa33_h


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!