Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

Brits en Europees weermodel sluiten mooie dag op WSWM af met winterse kaarten

check ook eens

51 Reacties

 1. JorneValstar schreef:

  Dit wordt een heel fijn bericht, wat een mooie kaarten!

 2. Jesse schreef:

  Fijn Frederic, komt er nog een uitgebreide avondupdate, of moeten we het hiermee doen voor vandaag?

  • Jesse schreef:

   Eerst lezen…

   • Frederic schreef:

    bericht is nu klaar. EC12 is uiteindelijk niet geworden waar het heel even naar uit zag. Jammer. Ik denk niet dat Hajo straks nog een apart bericht gaat schrijven. Maar zeker ben ik daar niet van.
    Ben iig benieuwd naar de pluim straks en de nieuwe runs morgenvroeg.

 3. nils schreef:

  Wat is die GFS aan het doen, vreselijk… Wat een bizarre verschillen per run.

  • Ab schreef:

   Herinner je nog begin november @Nils ?? 😉 Toen ging GFS ook te snel zonaal met ie licht winterse weer en uiteindelijk hield het veel langer aan dan GFS verwachtte. EC en UKMO zaten toen goed ook al leken ze ff bij te draaien naar GFS maar al snel weer de koude tour gingen voor novemberbegrippen.
   We zullen zien wie gelijk krijgt komende dagen nog niets beslist

   • nils schreef:

    tsja, het is niet moeilijk te beslissen waar we op hopen! Er is zeker niets beslist. Ik durf eigenlijk niet te hopen omdat het dan weer zo tegen kan vallen. Wat was het vandaag al heerlijk winterweer!! De hele dag aan schaatsen en de alpen gedacht 🙂

 4. Nick (Afkoeling) schreef:

  @Frederic, je bent gewaarschuwd door ukmo en ec.
  Je hebt te weinig hell mannetjes ingezet 😉

 5. Ab schreef:

  EC 10 daagse is binnen van 12z en is nog kouder geworden vanaf 4/5 december. Met nu een ENS gem. dalend tot onder nul in de nachten en overdag net erboven +2 a 3gr.. Wel nog steeds een grote spreiding van de lijntjes en dus ook onzekerheid. Maar het aantal koude lijntjes is weer toegenomen. op basis van deze pluim zeg 50% winter versus 50% zachter op de begin datum 4/5dec. Daarna stijgt het ENs gem weer wat. Maar i.i.g een stuk beter de pluim voor a.s weekend en begin volgende week. http://www.weerwoord.be/uploads/21112016295334.gif

 6. Maurice schreef:

  Vraagje, nu er in het Sauerland volop met kunstsneeuw wordt gespoten. Willen jullie daar ook eens naar kijken? Thanks! Ps weer een erg fijn geschreven bericht Frederic

 7. Ronaldo schreef:

  Je weet maar nooit.

  afwachten!

 8. Marcel H schreef:

  ’t Valt me wel op dat de GFS altijd een paar graden te warm zit. Nu zelfs de ECMWF ook. Kijk maar eens naar het begin van het ensemble van deze twee modellen en vergelijk deze met de actuele temperatuur: het is nu al kouder dan dat de modellen aangeven voor dit moment!
  Wintergek.nl

 9. 14Harm schreef:

  Groot verschil in temperatuur tussen de wadden +6.8 en de achterhoek -7.5

 10. Erwin schreef:

  Wat een geweldige respons op de Hellmann voorspelling! Ik heb om 22.45 onder het andere bericht hier eea over geschreven. Hajo en Jannes zullen het bijgewerkte bestand zo ontvangen tot 22.10 met daarin ook een aantal leuke statistische conclusies. Andere voorspellingen gaan uiteraard later nog meegenomen worden. Tot morgennacht 00.00 wordt alle nog meegenomen. Wel graag naam + toenaam of achternaam. Met 10 Jannen kan ik uiteraard nix. 🙂

 11. Jonathan schreef:

  Volgens mij is gfs aan het bijdraaien.
  Groetjes jonathan.

 12. Tim schreef:

  In de nieuwste run lijkt het GFS overstag te gaan en meer naar het EC en UKMO te trekken met een noordelijke oprukkend hoog.

 13. Spyfromthesky schreef:

  Is vandaag even het laatste woord aan GFS? Het lijkt wel een nog vergrotende trap van de eerdere modelruns die al eerder positief waren van de andere weermodellen.

  Gewoon bijzonder allemaal. Vol verwachting klopt ons hart dan maar. Uhh o ja, even niet van Sinterklaas.

  Ergens wel jammer dat in de L.L. geen sneeuwlaagje aanwezig is. En dan zulke ontwikkelingen zoals nu zou alleen maar prachtig zijn.

  De run is nog bezig, maar wat ik nu al zie, gewoon te mooi om waar te zijn.

  Spyfromthesky (Arnold)

 14. Martijn sonnenberg schreef:

  Even voor het begrip, wat zouden we tov de huidige voorspelling aan verbetering willen zien om het hoog op zijn plek te houden of iets noordelijker te laten opschuiven? Liefst met een duimpje voor noord Zwitserland en Oostenrijk? Moet dan de warmte brug doorbroken worden dot een laag, of…?

 15. Jack schreef:

  GFS 18 uur gaat voor een inversiewinter.

  Ondertussen draait de wind vanuit het noorden naar west, terwijl op een heleboel stations in het midden van Nederland het record van vandaag nog gebroken kan worden. Ook in De Bilt, spannend!

  • erwin schreef:

   In eerste instantie wel Jack maar richting half december wordt het echt interessant met mogelijk op 15 december een interessante sneeuwsituatie in de LL.
   Ver ver en gaat 100 keer veranderen uiteraard maar lange termijn blijft interessant en winter gaat richting half december echt naar ons toekruipen. Ik ben veel jaren niet positief geweest. Nu wel, je ‘voelt’ gewoon dat de Hogedruksystemen dit jaar zich beter positioneren. tis wachten op de juiste constellatie en dan is is het echt BAM en geen inversiewintertje meer Jack!!!

 16. Frederic schreef:

  En he, gaat GFS18 op lange termijn voor een hoog richting IJsland? Wat een verrassing 😉

 17. erwin schreef:

  De gfs schampschotjes worden vrij snel een voltreffer. Mark my words!

 18. Frederic schreef:

  ver in de meteofictie, maar wel in overeenstemming met de langetermijn visie van EC , is dat GFS00 helemaal op het einde van de kaartenreeks vol voor de winter gaat

  • Destiny schreef:

   Sneeuw in het vooruitzicht? Voor de Alpen dan..

  • Jesse schreef:

   Echt top dat je ons zo frequent op de hoogte houdt!
   Volgens mij heb jij de ‘wintersportziekte’ ook flink te pakken.

  • Erwin schreef:

   @ Frederic, 850 HPA gaat weliswaar naar beneden maar niet vergelijkbaar met de gfs 18u die wel vol de winter ingaat half december met sneeiwval op 15-12 en lage 2 m temperaturen. Ik ben het vaak met je eens maar 2m temperaturen die zowel overdag als in de nacht grotendeels boven nul blijven (zelfs op het einde in de meteofictie) kun je niet ‘vol de winter ingaan ‘noemen. Of zie ik iets niet wat jij wel ziet?

 19. Zwiepe schreef:

  De sneeuw in oost polen valt nog erg tegen.
  Ik verwacht 102 hellmann punten.

 20. Frederic schreef:

  de kaart van EC00 van +168h staat me wel aan.
  Benieuwd of er op 192h een arctische uitbraak richting oostenrijk gaat

  • Maarten schreef:

   Ik wou net posten wat een dramatische kaarten deze morgen. Zit ik naar wat anders te kijken of heb ik (wat ik wel zeker weet) zoveel minder oog in dat ik dit zelfs niet kan beoordelen. Ik zie een Eurohoog op 168 en de kou die nog in noord scandinavie is?

  • Frederic schreef:

   Nee. Dat was te veel van het goede. Uitbraak gaat naar Oost-Europa 🙂

 21. Marcel vdE schreef:

  Ik ga voor 99,9 Hellmann punten maar hoop op (veel) meer.

 22. Maarten schreef:

  Wat een verschrikkelijke runs in vergelijking met gisteren. Dat het in Nederland geen echt stabiel winter lijkt te worden is natuurlijk niet zo gek. Maar ook de alpen gangers kunnen langzaam weer gaan billen knijpen. De komende 10 dagen voorlopig geen sneeuw in de alpen en zelfs regelmatig vrij hoge temperaturen. De zon staat laag en onder een hogedruk gebied zal de sneeuw niet snel wegsmelten er is echter 1 probleem. Er ligt nog bijna geen sneeuw onder de 2000 meter. De sneeuwkanonnen zullen het moeten doen op de momenten dat het wel koud genoeg is.

 23. Bram van Sambeek schreef:

  Ik ga voor 129,6! Prima als dat zou uitkomen..

 24. Erwin schreef:

  Even een reactie ivm hellmann voorspellingen: Voorspellingen mbt Hellmannpunten graag in andere bericht vermelden en niet in deze. Het is namelijk niet handig als ik door 2 artikelen moet gaan zoeken tussen alle berichten.

 25. Maurice schreef:

  De weersverwachtingen voor Winterberg gaan ook per halve dag op en neer als een goed lopende hartslag. Nu weer flinke kou, zelfs wat sneeuw verwachting. Gister nog +7 nu niet hoger dan +2.

 26. Tim schreef:

  GF06 is de grootste baggerrun die je maar kan bedenken. Die parkeren we maar even.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.