obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz kleinschalig, gezellig, mooie pistes en toch prachtig uitzicht voor jong en oud

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Briljante winterse cliffhangers ineens van Europees weermodel

check ook eens

11 Reacties

 1. Hans schreef:

  Gfs 18. is de 1e die bijdraait naar EC vanaf 144h met opbouw SH. Vanaf volgende week woensdag draait de wind niet uit ZW maar komt uit NO. Tm 204h komt de koude bel uit oosten dichterbij. …. morgen verder kijken….gaaaaaaaappppp. 😉

 2. Mark (Breda) schreef:

  Wanneer wordt de E- tocht verreden @Hans? 😉

 3. Dennis H. schreef:

  Zolang de kids hun eerste wintersport niet in papsneeuw of regen hoeven te beginnen aan hun sneeuwverslaving in Westendorf over twee weken, maakt mij de rest niks uit, haha. Ik weet nog goed, mijn eerste keer Oostenrijk, een onvergetelijke ervaring. Droomweer, net flink gesneeuwd. Dat gun ik die ukkies ook

 4. Ab schreef:

  UKMO nu de 00z run is ook bijgedraait naar EC toe. Waar het gister nog met een Euro hoog kwak op 144h vooruit komt het nu met een uitloper van hogedruk richting Scandinavië halverwege volgende week.
  En GFS 00z run komt opnieuw met een Scandi hoog oop 192h vooruit net als z’n voorganger de 18z run waar @Hans over geschreven had.
  Met dan vanaf 13/14 februari een oostelijke stroming en aanvoer van koude bovenluchten tot -8 a -10gr.
  Overdag iets boven nul en nachten veelal lichte tot plaatselijk matige vorst aldus GFS 00z run.
  En dit betreft de termijn tot 216h vooruit.
  I.i.g ziet het er beter uit dan de voorgaande runs van oa GFS en UKMO (kijkt niet verder dan 144h vooruit) voor een mogelijke goed vervolg voor eventuele winterweer kansen.

 5. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 0h wederom scandihoogasporaties! Zou dicht winterweer betekenen voor de ll omdat er in het brongebied(oosten) te weinig kou aanwezig is.Gfs draait iig bij naar ec

 6. Jorne schreef:

  EC is ook lekker bezig! Begin nu met ochtendbericht

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Klopt jorne mooie setting.Toch blijft het erg jammer dat de echte kou niet aanwezig is ten oosten van ons!Hierdoor licht winters mooi weer met een oostelijke stroming

 7. Michel schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549521843.png[/img]
  Tijd voor nieuwe sneeuw 😉
  Het puntje van de sneeuwmeter is weer te zien!

 8. Erik schreef:

  Er komt helemaal geen kou mee dus echt winterweer kan het zo niet opleveren. Met alle runs is het de Balkan die hier meer van profiteert. Bij ons niet genoeg kou helaas.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.