Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontsnap aan het dagelijkse leven in deze prachtige omgeving.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Briljante winterdepressie in beide weermodellen en te veel sneeuw in Alpen

check ook eens

91 Reacties

 1. Jelte schreef:

  Net 2 dagen terug uit Canada van wintersport, over 2,5 week weer weekje weg ergens in Europa met paar vrienden.
  Dan misschien in NL nog leuk pret winter nou kan niet beter 🙂

 2. Harm (Zutphen) schreef:

  Kippenvel is goed! Ik voel me net een kind in de week voor Sinterklaas. Wat een vooruitzichten zeg.. De sneeuwkettingen houden we zeker bij de hand voor de rit naar Vaujany volgende week vrijdagnacht..

 3. nils schreef:

  Slecht leven heb jij Jelte

  • Jelte schreef:

   Ja Nils, vind dat ik ook een rot leven heb ha ha.
   Misschien nog een keertje, maar dan ergens in April.
   Hoop dat dat we net als vorig jaar weer met een groep van deze web site er heen gaan.
   Maar wacht met spanning af of Hajo weer iets leuks kan regelen 🙂

 4. Bert van b schreef:

  ik volg de site al een tijdje en lees altijd graag de voorspelling en de daarop volgende discussies. Ga vooral zo door anders word het maar saai. Ik ga zelf de 1e week van februari naar Ischgl. Al vind uk het natuurlijk niet erg als er een paar dagen sneeuw valt, maar hoop ook op een paar dagen zon. Is daar nog iets zinnigs over te zeggen of moet ik maar afwachten.

  • Hajo schreef:

   Denk dat er steeds voldoende opklaringsmomenten zijn met de huidige tendens….. maar als we dichterbij komen ga ik daar wel op inzoomen. Noordkant vandaag nog eens erg mooi zonnig! Morgen ook nog wel… vanaf vrijdag bewolkt en sneeuw. Ook reisdagen nemen we nog eens extra onder de loep…

   • Bert van b schreef:

    Ben wel erg benieuwd. Ga zelf rijden op 30 naar 31 januari en we zijn wel wat gewend aan weersomstandigheden onderweg. Ach als het maar die volgende week een beetje 50/50 is qua zon en wolken

   • Marco schreef:

    Graag. Wij willen zondagochtend rond 03.00 vertrekken maar weet nu echt niet meer of dat een juiste beslissing is of juist wel…

 5. Frederic schreef:

  Even mijn reactie van onder Leo’s bericht gekopieerd.
  Meteofictie, meteofictie
  Niets van. Die trend hebben we al een aantal dagen hier mooi in de gaten voor tegen de maandwisseling.
  En ik moet zeggen dat ik me verbaas over hoe zowel EC als GFS consequent voor dezelfde uitkomst gaan.
  Mij hoor je nog niet beweren dat het gaat gebeuren hoor. Maar meteofictie is dit niet meer. Het is al een concreet scenario geworden. Kansen? Ik zou het zelfs op 60% durven zetten.

 6. Frederic schreef:

  ps: volgens nieuwe EC00-pluim houdt het kwakkelweer gewoon nog 10 dagen aan.

  • Pascal (Harelbeke) schreef:

   Voor Vlaanderen west en oost zie ik geen sneeuw vallen zaterdag. Ik zou in elk geval verrast zijn mocht nu wel zo zijn 🙂

 7. Frederic schreef:

  En nog volgens die nieuwe pluim, zou in het ZO van de LL de hoeveelheid regen die na de sneeuw komt nu zaterdag wel eens best mee kunnen vallen. Spannend.

 8. Anniek schreef:

  De eerste week van februari zitten we in Ellmau, ik snap dat je niet voor elk dorp een apart weerbericht kunt bijhouden, maar naar welk gebied kan ik het beste kijken? Noorder alpen, zuider alpen?

 9. Joke, Riederalp schreef:

  Als ik weeronline mag geloven komt er volgende week 2 meter bij!!! Gelukkig gaan we maandag en dan kunnen we het bij houden…..als het allemaal waar wordt dan moeten we eind van de week het dak op om de schoorsteen vrij te maken(dat is niet ongewoon hoor)Als het allemaal uitkomt zal ik foto’s maken.

 10. Daniel schreef:

  Oei….lang weekend skieen in vooruitzicht tijdens ‘iris’. Ik ben benieuwd. Straks mopperen over teveel sneeuw 🙂

 11. Frank schreef:

  @ hajo, volgende week van do op vr vertrekken wij voor een lang weekend naar Damuls, moeten wij nu al rekening houden met veel sneeuw onderweg? Of is dit nog te prematuur?

 12. Michael schreef:

  Laten we hopen dat de voorpret deze keer uit gaat komen! We gaan het gewoon van dag tot dag bekijken de aankomende week. Ik mag zelf de eerste week van februari richting de Alpen naar een nog nader te bepalen oort vertrekken. Nog een paar dagen wachten met boeken dus als ik dit zo lees.
  @ Stefan al vertrokken van je paalwoning?

 13. Frank schreef:

  Mooie berichten eindelijk, uiteindelijk kunnen wij toch gaan op 14 feb. richting Val Thorens als ik dit zo zie is dit beter dan de mei vakantie.

 14. Monique S. schreef:

  Ik kijk al jarenlang mee op deze site, wel verslavend hoor. Afgelopen 5 jaar zijn wij naar Ratschings in Italie geweest (Zuid-Tirol), altijd goed tot zeer goede pistes/sneeuw. Dit jaar wilden we weer eens wat anders en vonden wij skigbied Plose ook in Italie (Dolomieten). Wat denk je, ik zie geen skigebieden die minder sneeuw hebben dan hier. Ik wordt hier best verdrietig van en ik het ook het gevoel dat het niet meer goed komt, dus hoop ik maar op blauwe luchten en veel zon. We zullen het zien.

 15. Tizzossos schreef:

  Die dump in de noordwestelijke alpen is toch voor het weekend van 30-31 jan en 01 feb? Vanuit de wintersport sites die ik check krijg ik dat idee in ieder geval. Alleen weeronline gaat vanaf donderdag 29-01 al los voor La Plagne, zoals Jannes en Joke al aangaven.

  Ik denk dan ook niet dat we volgende week in La Plagne op veel sneeuw hoeven te rekenen. Alleen op files tijdens de terugreis :p. Ach een lekker zonnetje is ook goed!

 16. Ann schreef:

  Ik volg al dik 2 jaar deze site, en ben er helemaal aan verknocht. Nu ik meer en meer over het weer begrijp, zit ik nog met een vraag.
  Heeft de maan/maanstand een invloed op het weer en de bijhorende veranderingen ? En zo ja, zijn daar patronen in te vinden ?

  • Jannes schreef:

   Daar zijn de meningen over verdeeld Ann. Wetenschappelijk nog geen bewijs voor meen ik, maar onze reageerde Spyfromthesky denkt daar anders over ;). Kom er maar in Spy!

  • Zoals @jbjannes al aangeeft zijn de meningen hieromtrent verdeeld maar ik geloof alvast sterk dat de maan zeker invloed heeft op het weer.
   Als je weet dat de maan invloed heeft op eb/vloed waarom zou ze dan geen invloed kunnen hebben op het weer of andere zaken ?
   Heb al meermaals vastgesteld bij bv. storm dat deze gaat liggen wanneer de volle maan eraan komt. 😉

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Geen enkel verband aangetoond !. In onze omgeving verandert het weer regelmatig en is het erg makkelijk dit te linken aan de maan. Neem nu alleen al het gebied waar op een willekeurig moment de volle maan te zien is. Zeker is dat het weer daar gewoon zijn gang gaat en niet opeens afwijkend gedrag vertoont.. dat de wind opeens wegvalt of dat het harder gaat regenen… de wind is van hele andere factoren afhankelijk en dat geldt ook voor andere weerfenomenen.. Als er al een invloed is (sluit ik echt niet uit hoor) dan is dit tot op heden niet meetbaar gebleken…

   • Jij noemt het toeval terwijl ik ervan overtuigd ben dat er wel degelijk een verband bestaat. Niet toevallig gaat iedere keer de wind in sterkte afnemen wanneer de volle maan nadert. Eén keer kan toeval zijn maar 10 keer niet.
    Ieder zijn/haar gedacht en mening en zo houden we deze discussie levend en leerrijk, toch ? 🙂

    • Ann schreef:

     @Kirsten : Hier ga ik eens op letten.
     Waar ik weet van heb, is dat het tegen Krokus (Belgische vakantie) altijd sneeuwt in de alpen. En krokus wordt berekend op basis van Pasen, dat op zijn beurt weer afhangt van volle maan.
     We zijn 2 keer de week voor krokus geweest, en 2 keer zo’n hevige sneeuwval dat de lol er sommige dagen ook af was. Vandaar dat we nu meestal 1 of 2 weken erna gaan (dit jaar ben ik uitzonderlijk met Nieuwjaar al geweest).
     Mij lijkt dat geen toeval, vandaar ook mijn vraag of je op basis van maanstanden weerpatronen kan zien.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Nou zo is het… maar dan zou je aan de hand van de isobaren overal waar de volle maan zichtbaar is een opmerkelijk patroon moeten zien nl het daar ‘opeens’ verder uit elkaar staan ervan. Sterker nog.. je zou dat effect dan per definitie moeten zien maar ik heb de volle maan wel eens door de bomen zien schijnen en dat Sinterklaas het door de sterke wind toch echt vertikte om het dak op te gaan. Aan de andere kant… er is nog zoveel dat we nog niet weten van moeder natuur☺..

  • Hajo schreef:

   Het is net als met CO2 en warmte. Het is 100% zeker dat de maan “invloed” heeft. Hij is er. Hij heeft gewicht en dus invloed. Hij kaatst zelfs zonlicht naar ons toe. De “invloed” is dus onbetwist. Maar die invloed zou miniem kunnen zijn. Binnen de meetfout van welke parameter dan ook. Hij zou kunnen samenspannen met 100 andere factoren zodat bijna niet meer ontwarbaar is wat de maan heeft gedaan en wat de 1000 ooievaars die liever met volle maan vliegen. Ik roep maar wat. Het feit dat iets er is en dus invloed heeft wil nog niet zeggen dat die invloed meetbaar dan wel berekenbaar dan wel voorspelbaar is. Misschien is de invloed van de maan wel zo dat er soms met volle maan een weersomslag is en soms juist niet. Ga dat maar eens statistisch uitzoeken. Veel plezier! 😉 PS Je kunt dus evengoed erkennen dat je blij wordt van de gedachte dat de maan merkbare invloed heeft en je mag er ook mee spelen… net zoals ik met boude voorspellingen doe…. maar dan moet je erbij zeggen dat het niets met wetenschap van doen heeft. Maar er kan altijd een geniale wetenschapper langskomen die ineens een meetbaar verband vindt! Tot die tijd is alles speculatief!

 17. mhilberts schreef:

  970-980 HPa. Als dat uitkomt wordt het interessant!. Met deze klapper(s) kan de klaagmuur definitef weg en is voor de meeste resorts het seizoen “gered”. Is wel nog een beetje ver vooruit (8 dagen) om nu al de vlag uit te hangen, maar dat er rond ein jan iets interessants gebeurd lijkt me redelijk zeker.
  BV: Eind Feb Madesimo en Andermatt > 5m sneeuw on top?

 18. Jeffrey1979 schreef:

  Euuhmm valgardena en verder naar onder val die fiemme bijvoorbeeld is het nog groen hoor! Daar is men blij met 1 cm.. Dus hosanna? nee niet echt!

 19. Ronaldo schreef:

  Oh oh….GFS 06H laat er geen gras over groeien. Volgende week donderdag zware storm voor Nederland. Pfoei…gelukkig in de meteofictie sector. Toch zit er wel een kern van waarheid in gezien de +/- 5 laatste berekeningen. Hoe diep wordt deze depressie berekent?… en hoe wordt de koers ervan?
  Zoals het er nu uitziet wordt het in ieder geval een winderig dagje volgende week. Of dit scenario nu uitkomt of niet. Zet maar vast een vinkje achter deze datum. #windmomentje

  • Hajo schreef:

   Heel scherp gezien Ronaldo… had dat nog gemist toen ik net naar de kaarten keek. Dat ziet er vervaarlijk uit…. hij is van jou als hij er komt! 😀

 20. getjo schreef:

  ik ben bang dat er veel reageerders klagen dat er zoveel sneeuw valt in de alpen we gaan het meemaken

  • Daar zal ik alvast niet bij horen… Ik behoor tot het “des te meer POW, des te liever” clubje. 🙂
   Maar langs de andere kant, wanneer de Alpen worden geteisterd door lawines en huizen onder druk v/d sneeuw bezwijken ben ik ook tegen teveel sneeuw. 😉

 21. Als dit uitkomt worden het gegarandeerd droom en top condities voor zowel Alpen als Sauerland.
  Maar eerst maar eventjes rustig afwachten en niet te hard van stapel gaan want er zit toch nog een addertje onder het gras volgens mij?
  Hoeveel sneeuw pakken onze mooie Ardennen mee overigens ? Iemand ?

  PS weerberichten volgen mekaar erg snel op, wat bijzonder fijn is maar tegelijk ook verwarrend m.b.t. reacties. 😉

 22. Dennis schreef:

  Zoals het er nu al 2 dagen naar uitziet wordt 31 januari een zware wisseldag. Meteofiction weliswaar, maar ik bespeur consistentie..
  Ook voor komende zaterdag wordt het voor de thuiskomers geen leuke rit. Vroege vertrekkers richting alpen lijken voor de sneeuw uit te gaan rijden.

  • Harm (Zutphen) schreef:

   Tjah, dat moet dan maar op de 31e.. Wij gaan de 30e rijden omstreeks 23:00 uur dus dan zijn we de 31e vroeg onderaan de berg bij Grenoble.. Hopelijk valt het dan mee met de drukte naar boven..

  • Tizzossos schreef:

   Wij vertrekken de 31e uit La Plagne, hopelijk kunnen we die dag nog iets mee pakken van de sneeuw. Dan vertrekken we gewoon ’s avonds en kijken we wel hoe laat we terug zijn. Ik heb het er voor over!

 23. Patrick van Viegen schreef:

  Hajo,

  Dit is toch redelijk dezelfde situatie als in 2011-2012 toen er ook in Januari een grote bak sneeuw viel?
  In februari hadden we toen een heerlijke wintersport, in het dal toen 1 meter 50 sneeuw (boven 3 tot 4 meter), mag wel weer!

 24. Arthur schreef:

  @ hajo,
  Beste hajo wellicht een keer interessant te kijken naar het plaatsje seefeld, met nordstau is het hier absoluut bar en boos, ik kom er al 20 jaar en af en toe nordstau meegemaakt dat was niet normaal dan kan er helemaal niets meer, tevens ook het meest aparte hotel van Oostenrijk is daar gevestigd, een meer dan 200 jaar oud hotel !!!!!! http://Www.klosterbrau.at en nog steeds in familiebezit, heel bijzonder om daar echt eens te gaan kijken

 25. Arthur schreef:

  Hee wat leuk ik de 15 e en in het oude klooster natuurlijk

 26. daniel schreef:

  31-1 is nog zo ver weg. We hebben ons al vaker verheugd op een meter die vervolgens 90cm tegenviel 😉

  • Harm (Zutphen) schreef:

   Ik verheug gewoon verder hoor. Onderdeel van de voorpret. Ben me er terdege van bewust dat het nog meteofictie is, echter staat het al wel een paar dagen op de kaarten dus de geloofwaardigheid wordt wel steeds groter.. Voedt de spanning alleen maar meer.. 😉

 27. Vincent schreef:

  Live vanuit het Montafon kan ik perfecte condities melden. Zon, lekkere temperatuur en heerlijke sneeuw. Kan èèn van de weermannen al wat zeggen over het reisweer zaterdag in Duitsland? Vroeg(8:00) of laat(14:00) vertrekken?

 28. Broer schreef:

  Hoe kan het dat de GFS-runs de temperatuur de laatste tijd consequent te hoog inschatten? Ook op dit moment, het ensemble wijkt gewoon duidelijk af van de actuele temperatuur in Nederland.

  • Jack schreef:

   Ik heb geen idee, maar ik zag het ook al toen ik de ensembles bekeek. Alle ensembles van de afgelopen 4 gfs runs zeggen bijvoorbeeld een Tmax. van +2,5 vandaag en +3 morgen en overmorgen. En een Tmin. van krap -1.

   Het ECMWF ensemble gaat echter al dagen uit van maximaal +2 vandaag en net wel/net niet ijsdagen morgen en overmorgen, met Tmin. tussen -2,5 en -4.

   Ik ben héél benieuwd naar morgen en overmorgen 🙂

 29. Cheese schreef:

  Die kan dan wel weer als meteofiction overwaaien, maar het is een moment waarop je je kunt verheugen ongeacht of het dan uit zal komen op niet.

  Echt briljant deze uitspraak, het kan vriezen of dooien,maar verheugd u!

 30. mhilberts schreef:

  Ik weet niet wie de naam “Iris” als dump gekocht heeft, maar die heeft in ieder geval waar voor zijn/haar geld.

 31. Jochem schreef:

  Ik hoop van harte dat die bakken sneeuw voor de noord-alpen uitkomen. Ik wil je BV ook niet onderuit halen, maar om eerlijk te zijn is hier gewoon te weinig sneeuw op met name de lage pistes. De kunstsneeuw kan gemaakt worden met de huidige temperaturen, maar op de steilere pistes hecht dat slecht op de ondergrond en is het binnen no time een ijsplaat. Ze hebben een mooi pak natuursneeuw dus hard nodig hier, en als ik de camera’s van andere gebieden bekijk geldt dat niet alleen voor SkiWelt, want ik lees bij een hoop gebieden nog steeds dingen als Talabfahrt nur teilweise geöffnet, en Schigebiet offen, teilbetrieb.
  Maar voor het overige wil ik absoluut niet klagen: prachtig zonnig weer en boven wél prima pistes!
  Wij hebben dus een topweek!

  Groeten uit Ellmau

 32. Spyfromthesky schreef:

  Ik denk dat de kans ietwat groter is van een weersomslag met volle maan. Maar dit moet je in de marge zien. Het gebeurt dus ook dat een bepaald systeem gewoon doorgaat en dus een verandering gewoon wordt overgeslagen.

  We kunnen nu niet zeggen dat vanaf 5 januari het zo rustig is geworden. Er is al heel wat afgewaaid. En 4 februari, de theoretische laatste wintermaand voor echte natuurijs is natuurlijk ook geen garantie.

  Ik bekijk de factoren in de context van de vooruitzichten op de kaarten. Zo neem ik de natuur serieus en hoewel ik weleens ganzen heb zien vliegen richting een gewenste richting, zo had ik ze later zien vliegen naar een niet gewenste richting. Zelfs richting het oosten.

  Een volle maan is lang geen garantie voor koud weer of zo. Toch heb je met een volle maan met opklaringen ‘s-morgens al gauw vorst te pakken.

  Er staat nu in het fictie gebied rond de volle maan nu niet bepaald rustig weer te verwachten. Momenteel zitten we blijkbaar in een tussenfase.

  De complexiteit van het weer in het fictiegebied, met de samenloop van de volle maan en vooral de natuur, daarop baseer ik kansen.

  En ik heb ze in de samenloop van deze winter niet gezien en nog steeds niet. Maar het weer is het weer en laat zich niet onze wetmatig veronderstellingen voorschrijven.

  Deze winter zit mij al twee dingen dwars. Het hoog bij het Azoren gebied, dat vaak volgens de computers aan de wandel ging in het fictie gebied, dat blijft telkens weer een zuidelijke koers varen. En de flinke warmte in het westen van centraal Afrika. Daar is ook vaak een hoog aanwezig. Nu vind ik ook de gemiddelde hoogte van het hoog van de Azoren bijzonder hoog. En ja, als het Azoren aan de wandel gaat, dan is het horizontaal en heeft contact met Afrika.

  De gevolgen zijn volgens mij dat voor centraal Europa nooit heeft kunnen afkoelen. Het land als Polen volg ik regelmatig. De hele winter hebben ze daar in de vooruitzichten nog geen echte kou opgegeven.

  Sterker nog, gisteren van het in Polen + 6 graden en bij ons kouder. En ja, als Polen niet afkoelt ( ik denk zelfs daar mogelijk een record warme winter!!), dan is Duitsland niet koud. Geen vorst in de grond en kunnen wij als kikkerlandje het wel vergeten.

  En in mijn ogen is de relatieve warmte in Polen een zeer groot hoog dat vanuit Afrika een omweg maakt richting Polen.

  De Russische Beer probeert standaard vanaf half januari zich op te blazen. Maar dit systeem zit gevangen. Een warmte tapijt zuidelijk en westelijk ligt voor zijn voordeur en natuurlijk het grote weersysteem van de Azoren.

  Wat ik niet snap is dat dit Azorensysteem dan maanden lang ons zo precies kan plagen. Daar snap ik niets van. En dat is eigenlijk niet normaal.

  Nee, voor de LL is er weinig optimisme. Maar, er zijn depressietreinen hier beloofd voor de Alpen, dus dat moet goedkomen of goed zijn. De enige boosdoener voor de alpen is ook hetzelfde Azoren, dat horizontaal zich naar rechts verschuift op dezelfde ligging, dus zuidelijker.

  En ja, die kleine actoren als volle maan, de natuur, van waar we vandaan komen (zeer warm in november), ach ik probeer dat in de context te vatten. En ik pas dit toe van wat ik hier geleerd heb de laatste jaren van de weermannen en hun visies.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Arnold, Spy, een mooie poëtische beschrijving van de winter tot nu toe.
   Mijn gevoel zegt dat er eind januari, begin februari veel sneeuwkristallen in de lucht zitten. Kleine, droge sneeuwkristallen met veel lucht.

 33. Leo schreef:

  Speciaal voor Hajo: grappig stukje op wetteronline over een antropogeen sneeuwdek in het Duitse Heuchelhiem. AGC i.p.v. AGW 😉
  http://www.wetteronline.de/wetternews/2015-01-21-is

 34. Skiwi schreef:

  BAM!

  http://www2.wetter3.de/Animation_12_UTC_05Grad/192_24.gif

  Sneeuwaccumulatie de komende 10 dagen volgens GFS 12h.
  Voor het eerst deze winter staat er meer dan een meter op voor de noordkant.

  Zouden we dan toch enthousiast mogen worden? 😉

  • Leo schreef:

   Uh? Ik zie het dubbele hoor 😉 Over 10 dagen dan he. (kaartje dat je post is over 8 dagen)

   Nog wel een beetje meteo-fictie natuurlijk. En op de 29e tijdelijk een iets hogere sneeuwgrens. Nu ja Hajo zal er straks wel meer over vertellen 😉

   • Harm (Zutphen) schreef:

    *krachtterm* :p

   • Skiwi schreef:

    Inderdaad, maar deze had ik nog niet gezien 😉

    Meteo-fictie, I know, maar uitgaande de consistentie met ECMWF nu al een paar runs na elkaar (ook de EC 12h doet iets gelijkaardig tegen eind volgende week) begin ik er toch vertrouwen in te krijgen.

 35. tom schreef:

  na een dagje hard werken juist de reacties allemaal gelezen en wil eigenlijk wel graag weten wat het verdict is voor de LL de volgende dagen en week want het is nogal wispelturig hier wat betreft hoe het gaat uitdraaien

 36. tom schreef:

  dus kan er iemand van de specialisten hier een kleine update geven. 😉

 37. tom schreef:

  als ik de weermannen van belgie mag geloven geven ze wel degelijk sneeuw zaterdagmorgend die vlug over gaat in regen en de dagen nadien het wat zachter word met regelmatig regen dat we op ons dak te verwerken krijgen.

 38. tom schreef:

  het zal zelfs tegenvallen wat betreft de hoeveelheid van de sneeuw zeggen ze juist. @frederick jij beweert dat het tegen het einde van volgende week wel is iets moois uit de hoed word getoverd ik hoop dat je echt gelijk hebt want als ik het allemaal mag geloven dan gaat het niet echt geweldig zijn

  • Frederic schreef:

   @tom. Over de sneeuw nu zaterdag. Naar zulke dooisituaties kijk ik nooit uit. Want ook al valt er eerst redelijk wat sneeuw in het begin, je weet dat het enkele uren daarna al weer volledig weggeregend gaat. Dus ergens kan het me niet zoveel schelen hoeveel er gaat vallen / blijven liggen in het begin.
   Mijn beste gok momenteel is zo’n 2cm accumulatie ten oosten van de lijn Antwerpen-Brussel voor de smelt er in komt zo rond een uur of 9h-10h.

  • Frederic schreef:

   @tom. Maar over die termijn (eind volgende week) spreken de reguliere media nog niet hoor 😉
   En verder … het blijft spannend natuurlijk, maar er is potentie op

 39. Arjan Ischgl schreef:

  @ Leo , begint op de winter van 1999 te lijken mocht dit uitkomen. Eerste dump 1999 begon ook rond 27 januari.

  • Hans schreef:

   @Arjan, jij bedoelt de sneeuwrijke winter van 1998/1999.
   Als @Hajo het heeft over “teveel” aan sneeuw, nou dat was dan toen wel die februarimaand zeg! (denk aan lawines o.a. Galtür). Ik zat die week in Fiss/Serfaus (ingesneeuwd).

 40. Frans schreef:

  http://oi57.tinypic.com/11kks2f.jpg

  Ook EC 12 doet hem!!! Zou het dan eindelijk, meters sneeuw en klachten over liften die gesloten zijn en geen zon 😉

 41. Bert van b schreef:

  Mede weer-liefhebbers. Laten er ook reëel zijn dat het pad over 10 dagen is. Er kan nog veel gebeuren. We hebben al moeite om te
  Voorspellen wat er zaterdag gaat gebeuren in de LL. Maar het blijft leuk speculeren. Ben benieuwd wat de eerste week van februari gaat doen.

 42. Arjan Ischgl schreef:

  Hans ik zat tijdens de eerste dump in St Anton. Er viel toen 2 meter sneeuw in het dal. 2de dump was rond 8feb en de laatste eind feb.

 43. Jochen De Smet schreef:

  Wij gaan volgend weekend skiën in Valfrejus. Daar zou een halve meter per dag vallen. Is het niet mogelijk dat dat teveel sneeuw is?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.