de matterhorn in Breuil-Cervinia

Het skiseizoen komt stilletjes overal aan het einde, als afsluiter trek ik met Dennis nog even richting Italië. We houden halt aan de befaamde Cervino, de Matterhorn! Hier heb je een mekka aan pistes dankzij de combinatie van Zermat, Breuil-Cervinia en Valtournenche. Wij kiezen voor het budgetvriendelijke Breuil-Cervinia, we waren hier al eens (lees maar hier) en waren toen overtuigt dat we dit prachtige gebied opnieuw gingen bezoeken. 

Wintersporten van oktober tot mei in Breuil-Cervinia

Dankzij de hoogte kan je hier dus genieten van een lang seizoen, leuk weetje, op dit moment heeft Breuil-Cervinia de hoogste skilift van Europa. Skiën kan hier tot op een hoogte van 3899 meter en daar hoort een indrukwekkend uitzicht bij. Ik weet dat ik hier vorige keer al enorm van onder de indruk was. Deze keer net hetzelfde. In combinatie mer Zermatt en Valtourneche heb je hier 360 kilometer aan pistes, en dan zijn we nog niet begonnen aan de off-piste mogelijkheden. Ik weet dat er op deze site mensen Zermatt verkiezen boven Breuil-Cervinia, ik snap dat, maar budget-gewijs is de Italiaanse zijde toch een grotere winnaar. Hier volgt later nog meer over.

Op de pistes in Italië en Zwitserland

We gaan direct door naar het hoogste punt, Plateau Rosa. 3500 meter hoog zit je hier, je ziet de Matterhorn, Monte Rosa, Gran Paradiso en de toppen van Piemonte. Dit is ook het punt waar je richting Zwitserland kan gaan. En in tegenstelling tot de vorige keer zijn we nu wel richting Zermatt gaan skiën.

Niet alleen het aantal pistes is hier leuk, ook de breedte is een winner. Zowel in Zermatt als Breuil-Cervinia vind ik dat geweldig. Soms hoor je dat het gebied niet “uitdagend” genoeg is, gek want dankzij de breedte kan je hier goed aan jouw techniek werken. Daarnaast is het hier ook een mekka voor de toer-liefhebbers. En voor de daredevils heb je hier net zoals in La Thuile het heliskiën, klik maar even hier voor meer details. Iets wat je in Oostenrijk niet kan, kan hier in Italië wel :-).

Helaas geen stralend zonnetje zoals de vorige keer, maar hier zie je toch al wel goed hoe breed de pistes zijn.

 

Breuil- Cervinia geschikt voor iedereen

Opvallend is dat deze pistes ook extreem goed staan aangegeven. Het was me vorige keer nog niet zo opgevallen, maar hier staan echt een massa paaltjes. Het is bijna onmogelijk om je te vergissen. Ideaal voor tijdens mistige dagen. Ook aan liften geen gebrek er zijn er maar liefst 19! De pistes zijn vooral rood van kleur, daarnaast heb je nog wat blauwe varianten en een minder grote hoeveelheid aan zwarte pistes. De befaamde piste nummer 7 van helemaal boven aan de top tot beneden in het dorp is ook nog open tijdens ons bezoek. Boven liggen de pistes trouwens nog opvallend goed, hoe lager je gaat hoe meer papsneeuw je zal ervaren, maar dat is toch normaal deze tijd van het jaar. Het valt me ook op dat je hier elk type wintersporter ziet. De “gevorderden” maar ook de beginners. Het is hier echt voor elk wat wils.

Overal waar je kijkt is het uitzicht indrukwekkend, je bent hier dan ook omsingeld door 4000-ers.

Zo dat was het voor het eerste verslag, later geef ik jullie wat meer insider-tips. Wat dacht je van leuke restaurantjes, een stukje over Zermatt en natuurlijk onze camper-ervaring!

 

Categorieën: Live verhaal

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

20 reacties

Gesloten voor reacties.