Telecabine Breuil-Cervinia

8 meter sneeuw hebben ze hier in Breuil-Cervinia op hun dak gekregen. En die is nog niet helemaal verdwenen, nog nooit hadden we zoveel sneeuw gezien. Heel wat inwoners staan dan ook nog op hun daken om deze sneeuwvrij te maken. Maar niet enkel die hoeveelheid sneeuw is indrukwekkend, ook het skigebied zelf is een pareltje! Hierboven alvast één van de droombeelden.

Breuil-Cervinia een prachtige bestemming

De bergpas lijkt eindeloos, hoe dichterbij we komen, hoe indrukwekkender de hoeveelheid sneeuw. Onderweg passeren we de schattigste dorpjes, het één al authentieker dan het andere. Eenmaal aangekomen ben ik de rit direct vergeten. Gondel in en omhoog, richting de Matterhorn!Monte Cervino here we come!

Hieronder een plaatje van iemand hard aan het werk! Zie dat pak sneeuw op de daken!Monte Cervinio

Een verplichte foto die je ook moet nemen is er eentje met de Monte Cervino.

Matterhorn Breuil-Cervinia

Wanneer je boven uit de eerste gondel stapt wacht er een echt paradijs. Brede pistes, rood, blauw, perfecte sneeuw, besneeuwde toppen, massa’s freeride mogelijkheden en omdat het niet op kan prachtig weer, veel blauwer wordt een blue bird niet! Wat een droom, kunnen we niet gewoon hier blijven?

IMG_8939

Onze gids is een goedlachse Italiaan die geen minuut kan zwijgen. Alles is fantastico, belisimmo, super,… . Heerlijk lachen met die kerel. Als kers op de taart neemt hij ons mee over de beste pistes, vertelt hij leuke details en toont ons het indrukwekkendste uitzicht.

Adembenemend.

IMG_1683

Een dag in Breuil-Cervinia

Natuurlijk gaan we eerst richting Matterhorn, stil moment nummer 2… ik ben de tel kwijt hoeveel er bij elk van ons nog volgen die dag. Daarna doen we enkele leuke pistes en gaan we richting de gletsjer.

Matterhorn Breuil-Cervinia

We gaan via een grote gondel richting het platform (zie bovenste foto). Prachtige vergezichten, fantastico inderdaad, het is niet gelogen. We bevinden ons op de grens met Zwitserland, 350 kilometer aan pistes onder ons. Je kan hier een internationale skipas kopen maar eerlijk echt nodig is dat niet.  De Italiaanse kant is echt wel uitgebreid genoeg. Via piste nummer 7 knallen we naar een leuk terrasje in de zon. Heerlijk pasta voor slechts €10 en dan dat uitzicht…

Hieronder zien jullie trouwens het uitzicht vanuit het Zwitserse deel (Zermatt). Dit is het gletsjer deel waar je ook in de zomer kan wintersporten.

Breuil-Cervinia

Leuk weetje, je hoeft hier als freerider helemaal niets geks te doen om van de poedersneeuw te genieten. Liftjes naar boven nemen en helemaal in de diepsneeuw naar beneden!Breuil- Cervinia, wat een parel, wat een ontdekking… Belissimo om zo onze trip doorheen Valle d’Aosta mogen te eindigen. Voor meer informatie kan je altijd even hier klikken!

Hieronder nog een kleine impressie van dit prachtige gebied.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

18 reacties

Gesloten voor reacties.