Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Brengen de laatste dagen voor start kerstvakantie eindelijk verlossing?

check ook eens

103 Reacties

 1. Robert schreef:

  Pfff, Frederic…het is erop of eronder dus komende dagen! Als EC bewaarheid wordt, dan zal ik zeker ook mijn golfspullen meenemen, stel je voor. Nee, ik geloof er niets van dat het Azorenhoog zo prominent gaat opschuiven. Ik geloof nog steeds in een afwisseling van koude en (iets) warmere stromingen wat de sneeuwhoogtes gaan doen toenemen. Met de EC oplossing komt de lente wel erg vroeg 😉

 2. Patricia schreef:

  Ohoh, ga dinsdag al naar Flachau en de 19e naar kirchberg, hoop toch te kunnen gaan skiën

 3. Hans schreef:

  Top verhaal @Frederic! Zo kan ik het als leek ook voor me zien. Heel leerzaam.

 4. Roland Bodegraven schreef:

  @hajo. Klopt is een lange sluitertijd. Waarschijnlijk met laag diafragmagetal (grote opening). Dat zie aan de manier waarop de verlichting weergegeven wordt. Bij een grote opening wordt licht als een bol weergegeven en als een sterretje bij kleine opening. Kleine opening is mooier, maar zorgt voor nog langere sluitertijd. Dus ik zeg relatief lange sluitertijd en open diafragma. Heb je vast iets aan 😉

 5. Nick (Afkoeling) schreef:

  Het wordt er niet makkelijker op, kijk eens na komend weekend wat een spreiding in de pluim (ec) waarvan de hoodrun toch niet erg waarschijnlijk is!
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/1974d7ddb21c934e927fa197a8b75d23.png

  • Leo schreef:

   (Gelukkig 😉 ) is de spreiding vanaf dinsdag erg groot, maar het zou zo maar kunnen hoor. Straffe zuidwestenwind over zeewater van 13 graden.. De hoofdrun zit wel aan de bovenkant maar is zeker geen uitbijter 🙁

 6. Ab schreef:

  EC oper run idd warme uitbijter na half december en tegelijkertijd dan een enorme spreiding van de lijntjes. http://www.weerwoord.be/uploads/2112201495338.png

 7. Jochem schreef:

  Wow! Check deze webcam uit Zell am See, zelf de sneeuwkanonnen op de Kitzsteinhorn zijn nog te zien! [IMG]http://i61.tinypic.com/34xrihe.jpg[/IMG]

 8. Leo schreef:

  Dit is toch ook wel weer bijzonder. Aan de zuidkant van de reeds veel gememoreerde hoogtetrog die gisteren over de LL en West-Duitsland trok snoerde een apart hoogtelaag (op zeg maar 5 km hoogte) zich af. Terwijl het grootste deel van die kou al richting Rusland vertrokken is dook vanmorgen dat afgesplitste kerntje (redelijk ver) Afrika in:

  Met een in feite vrij klassieke (vergeef me..) nord-stau leverde dat vanmorgen in Algerije (Atlas-gebergte) boven de 700 meter 20 cm sneeuw op:

  Ook lager sneeuw. Bron met (wel erg veel) foto’s:
  https://www.facebook.com/Meteo.Algerie.16?fref=nf
  Dit zal misschien wat minder bijzonder zijn want dat heb je nu eenmaal in de woestijn maar zie eens hoe ver de kou reikt (minima vanmorgen):

  Het systeem duikt eerst nog wat verder zuidoostwaarts: via het zuiden van Tunesië (maar daar waarschijnlijk geen sneeuw meer) over Libië. Daarna over de Middellandse zee -intensiverend- naar het noordoosten: mogelijk later deze week daardoor veel regen op de Griekse kust.

 9. Leen schreef:

  Even een plaagstoot Hajo, de sneeuw van de kanonnen telde je toch niet mee met je BV verwachtingen? Maar alle gekheid op een stokje, vrees dat mijn eerdere bedenkingen gaan uitkomen. Het ziet er nog niet goed uit.

 10. adrie schreef:

  beste weermannen..
  hoeveel invloed heeft de weerbom bij gb invloed op de rest van het weer in Europa.

  • Leo schreef:

   Afwachten 😉 Vaak haalt zo’n systeem de “bezem” door de atmosfeer; krijg je daarachter geheel andere weerpatronen te zien. Klassiek is dat het over het algemeen veel onzekerheid met zich meebrengt. Je merkt dat aan het schuiven van de verwachtingen, de modellen en (hoewel niet specifiek benoemd) ook aan het bericht van Frederic; het kan in feite nog 4 kanten op 😉

   • adrie schreef:

    het kan dus ook goed vallen,, en alles positief uitkomen voor de alpen. we zullen het zien .. hopen op een gunstig scenario volgende week.

 11. Maxski schreef:

  Mooi verhaal Frederic. Ik vrees dat het kwartje zoals wel vaker de laatste tijd wederom de verkeerde kant op gaat vallen. Als het hit scenario niet uitkomt kunnen de hardloopschoenen in de tas.

 12. Nick (Afkoeling) schreef:

  Weer een strak stukje schrijfwerk overigens Frederic.
  Ec moet wel om binnen twee dagen, anders gaat mijn vertrouwen er wel aan voor de kerst voor de noordkant.
  Maar ik denk wel dat het ergens in het midden eindigt tussen de twee modellen (ec,gfs).
  Al sluit ik een volledig winterse setting na komend weekend zeker niet uit.

 13. Daniel schreef:

  @nick: die rare hoge temperaturen hebben we uit mijn hoofd al 2 jaar op rij rond kerst. Vorig jaar weekend voor kerst rond de 12gr. Dus zeg nooit nooit….

 14. Michel Janse schreef:

  @Zillertalarena ziet er nu mooi uit met alle sneeuwproductie maar als ik dit lees kan het er mogelijk wel eens anders gaan uitzien. Mogelijk dat dat Azorenhoog een rechtse directe kan krijgen van de nordstau en knock out gaat en geen acht tellen nee gewoon knock out en dat de nordstau dus wint want anders moeten de mountainbikes mee met de kerst en die was ik nu net niet van plan om mee te nemen. Duimen maar. Morgen meteen weer bij het opstaan naar de de site om de nachtelijk reacties te lezen. Keep up de good work heren.

 15. Filzmooser schreef:

  Ach dit kan er ook wel weer bij, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kaarten.
  De kaarten lijken sterk op de golfbewegingen waar al dagen over wordt gesproken..
  Morgen maar op zoek naar de koude uitbijter….

 16. Nick (Afkoeling) schreef:

  Ik lees niets over zondag, terwijl die dag naar mij mening nog weleens een verrassing in petto zou kunnen hebben voor de noord-kant.

 17. Izaak schreef:

  Balen dat er mogelijk geen sneeuw ligt in de dalen met kerst. Mijn kids verheugen zich daar op. Maar ondanks alle ontwikkelingen die nog komen gaan kan er pakweg boven de 1800-2000 meter aan de noordkant toch wel geskied worden? Wij zitten trouwens in Hasliberg.

 18. Daniel schreef:

  Kanonnen doen hun werk daar gewoon.

 19. Winterpret schreef:

  Wat een heerlijke site toch dit, geen dag zonder! Of de voorspellingen nou gunstig zijn of niet. De meteofictie is heerlijk om te lezen… En ik ben bijzonder tevreden over de nieuwe site, petje af!!!

 20. Arnoud schreef:

  Duidelijke uiteenzetting, Frederic! Altijd fijn om te leren. Vraagje: de regen die voor vrijdag op het programma staat in Winterberg (op zo’n beetje alle sites), kan die niet verder afkoelen tot een mooi sneeuwlaagje, door de intensieve neerslag vanuit een koudere bovenlaag? Of is het juist de harde wind die de lagen te veel mengt?

 21. Doordat webcams met een hoge ISO waarde, laag F-getal (diafragma) en langere sluitertijden werken zijn ze zo helder, scherp en kan je zelfs ’s nachts mooie beelden bekijken.
  Nadeel hieraan is dat je soms wazige beelden krijgt door de enorme vertraging vanwege langere sluitertijden, het lijkt dan alsof je alles in slow motion te zien krijgt. 😉

 22. Erwin schreef:

  GFS 18uur hoofdrun is voor de eerste 7 dagen ronduit slecht. Zeer weinig neerslag de komende 7 dagen tm 17 december in zowel Oostenrijk als Zwitserland in deze hoofdrun.. Ik ga naar Gerlos met kerst en vorig jaar schreef ik nog dat de skileraar tegen ons in Biberwier/Lermoos zei dat kerstcondities de slechtste waren sinds hij daar werkte (20 jaar). Als ik nu zie hoe het verloopt wordt het weer knijpen…

  2e deel gfs volgt zo..

 23. Martijn sonnenberg schreef:

  Gem. gaat ook niet met ec 12 mee wat betreft het azorenhoog, dus dat scenario ( door velen gevreesd denk ik) zal hopelijk niet doorgaan

 24. Erwin schreef:

  Tweede deel gfs, 1 tot 2 weken vooruit is aanmerkelijk beter voor de Noord-Alpen waarbij er vooral in periode 18-22 december regelmatig behoorlijke hoeveelheden kunnen vallen. Helaas weer ver weg..
  Lage landen ronduit zacht en zeker geen witte kerst volgens deze hoofdrun.

  • eri schreef:

   de neerslag momenten zijn toch echt een stuk minder dan de GFS12.00 EN de GFS18.00 komt ook met het azorenhoog wat over de alpen gaat liggen.

   nee ik vind dit echt geen goede run en zeker ook die temps, zeel te hoog

 25. twintop schreef:

  wat weten de locals in oostenrijk meer dan wij ?? wij verblijven vanaf 19 dec in hinterthiersee ( langs ellmau ) 820M . waar een 3 tal liftjes zijn . waar ze op dit moment de kannonen op volle kannen draaien. lijkt me gezien de vooruitzichten niet handig gelet op de mindere vooruitzichten …….

  • Leen schreef:

   Verder dan een week vooruit kijken kan ik niet en is zinloos, maar voor de komende week ziet het er daar slecht uit. Afgelopen nacht erg koud, maar de komende dagen wordt het zeker overdag relatief zacht met morgen daar ook regen.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Als de verwachtingen, zoals nu voor de lagere gebieden, tegenvalt dan is het juist nu de nachten koud zijn (Leen refereerde daar al aan) van groot belang veel kunstsneeuw te produceren. Dooi overdag en ’s nachts vorst zorgt voor een pakket dat niet zomaar verdwijnt. ZAMG verwacht komend weekend nog het doortrekken van een storing met natuursneeuw. Vervolgens weer kunstsneeuw en de sneeuw verdwijnt op de piste niet meer zo snel.

 26. Michel Janse schreef:

  sneeuwproductie vannacht in volle gang in Gerlos

 27. Robert schreef:

  Mmmmm, EC00 blijft met Azorenhoog in de weg liggen. GFS en GEM komen met mooie oplossingen eind volgende week. Maar ik ben het met Leen eens, dat is veel te ver weg. Dit weekend wordt het erop of eronder….

  • Asten (Harmelen) schreef:

   GFS blijft voor vanaf volgende week woensdag regelmatig neerslag geven voor de noordkant. Sneeuwgrens blijft toch wel lastig hoor. De Oostenrijkse weerdiensten gaan echter nog steeds niet mee in die sneeuw/neerslagverwachtingen. GEM vind ik vaak erg onbetrouwbaar. Vaak veel te hoge neerslagverwachtingen.. Op de kortere termijn we kansen op enige sneeuw… Hopen op paar keer een centimeter of 5… en dan toch vanaf volgende week woensdag meer…veel meerrr…

  • martijn sonnenberg schreef:

   maar ver weg is de oplossing van EC dan feitelijk ook. Zowel GEM als GFS laten het azorenhoog opbollen in noord-zuid richting ipv oost-west (of west-oost) zoals EC. Ik ga er vanuit dat het 2-tal gelijk heeft en niet de lone wolf

 28. Marco schreef:

  Heldere plast @leen . Is dat nu?

 29. Roland Bodegraven schreef:


  Volle bak aan in Lech bij -13

 30. Marcel van der Graaf schreef:

  In Val Gaedena ( Boven op de Gardenapas bij Berghaus Frara ) zijn ze ook druk bezig met sneeuw maken.

 31. Jan van soest schreef:

  Hopelijk valt het muntje nuneindelijk eens de goede kant op:

  GFS woensdag volgende week met een mooie Nord(west)stau constellatie

  Mocht dit scenario rond midden van de volgende week gaan plaatsvinden dan kunnen we ons gaan opmaken voor een heuse dump in de Nordstau van de Alpen, echter ook de andere gebieden gaan dan veel sneeuw meepakken. Grote vraag is echter of grote broer ECMWF mee gaat met dit mooie scenario. Immers, gisteravond kwam het model met een compleet anti-winterse setting op de proppen met een inschuivend warmbloedig Atlantisch (Azoren) hoog!

  Bron: wintersportweer.nl, 10-12-14

 32. Stefan Kaptein schreef:

  Net de webcam beelden van Brixen im Thale en omgeving bekeken, en het is om te janken. Er ligt 0 cm in het dal en op de pistes hooguit 5 cm want je kan het gras er doorheen zien. Er wordt wel met alle kanonnen gespoten maar ik ben bang dat het bijna een gelopen race is die verloren wordt. De vooruitzichten zijn echt slecht, geen sneeuw van betekenis en zelfs weer südstau. Als er een meter sneeuw had gelegen was ik niet zo bang voor die paar dagen stau, maar nu is het de definitieve nekslag mijns inziens. Hoop dat Hajo met zijn kornuiten nog wat positiefs kan brengen want het is hard nodig.

  • tom schreef:

   Mocht het nu eindelijk is uitkomen dan is dit misschien positief:

   Dit is eigenlijk de neerslag van woensdag tot en met zaterdag want ervoor zit er bijna niks van neerslag op de kaarten

  • Roland Bodegraven schreef:

   Welke cam kijk jij? Ziet er fantastisch uit! Mooie sneeuw productie. Alles wit.
   Komt helemaal goed. Niet te veel doemdenken zoals altijd.

  • West schreef:

   Ik volg je nu ook ff niet Stephan…kijk naar de webcam van Wdf, daar zie toch wel degelijk veel kunstsneeuw. De vraag is tot hoe ver naar beneden met kunstsneeuw wordt gespoten. Ik blijf toch een beetje hopen!!

   • Roland Bodegraven schreef:

    Inderdaad, dit is toch fantastisch?
    http://webcams.skiwelt.at/scheffau/image/brixen.jpg

    • Stefan Kaptein schreef:

     Jullie moeten ook de andere kant bekijken, bijvoorbeeld de webcams die vanaf de Choralp het gebied in kijken, of vanaf de Hohe Salve het gebied in. Zo kan ik ook webcams laten zien die er op het oog fantastisch uit zien. Maar bedenk dat het een heel dun laagje is. Zelfs een gesloten dek van 5 cm ziet er fantastisch uit. Maar als je de webcam van Hoch Brixen bekijkt zie je het gras op de piste er doorheen steken. Kom dus niet aan met alleen maar fantastisch plaatjes want het is gewoon niet in orde op dit moment. En zeker met de voorspellingen wordt het er zeker nog niet beter op.

 33. Jannes schreef:

  Mooi Webcamweerbericht in de reacties vanmorgen ;). Goed begin van de dag! Hoop dat er straks een mooie verrassing op de kaarten staat, hebben we wel verdiend toch!

 34. Chalet bachteln, riederalp schreef:


  Vanochtend 8 uur windstil -9 graden ochtendrood…………..!

 35. Marcel van der Graaf schreef:

  In Engelberg (Zwitserland ) ziet het er toch ook niet zo verkeerd uit, kunstsneeuw op de pistes en gaan lijkt me.

 36. Spyfromthesky schreef:

  Runs GFS 00Z en GFS Para nagenoeg hetzelfde. Zelfs in het fictiegebied weinig leuks te bespeuren.
  Met de runs die volgens mij er niet beter op worden zullen in dit scenario meer regen brengen met Kerst in LL dan mogelijk sneeuw.

  Je zou nu al kunnen zeggen dat we in LL niet meer op ijs zullen staan. Dan moet er wel heel wat veranderen in de runs en het uitkomen daarvan. Dan maar hopen dat het niet te warm gaat worden zo tegen de Kerst toe in de LL.

  En vreemd, dan denk je dus nu al weer aan januari. Welke weerman ziet ergens een winters lichtpuntje?!

  Spyfromthesky

 37. Frederic schreef:

  Ik vind dat iedereen te negatief is over de EC. Het kaartje van Tom laat net zien wat ik in mijn bericht bedoelde. De kansen op een hit vind ik deze keer groter dan een week geleden.

  • michel schreef:

   Ben het met jouw eens Frederic, als je nu met vorig jaar bekijkt is het compleet anders. Kan het we begrijpen naar een dramatische winter ook in veel plekken in de alpen.

   Maar toen hadden we vroeg een winter en daarna was het bagger, nu zitten we al een tijd op normale waarden alleen de sneeuwval is nog niet groot. Maar is dat erg kan je je afvragen.

   Las een artikel op wepowder en dacht ja misschien zijn we te panisch en denken te veel aan de winters die extreem waren.

   Ik ga pas in februari en dan ga ik er van uit dat er genoeg sneeuw ligt en dat ik tot in het dorp gewoon kan skiën.

   http://wepowder.nl/weblog/5507/Noordalpen-zijn-late-winters-beter%3F

 38. Frank schreef:

  de trend dit jaar is nog slechter dan vorig jaar en deze laat zich niet zomaar doorbreken. Mijn gevoel zegt dat pas medio januari en eens een korte omslag kan komen die de rest van de winter enigszins redt. Maar o jongens met die paar cm in de hoge dalen is het met een paar dagen boven nul allemaal weer weg. ik ga pas in feb. maar maak me nu al zorgen.

 39. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Ik teken voor hetzelfde weer als vorig jaar. Maar ja, ik zat eind januari 2014 dan ook in Corvara (Alta Badia) met (te) veel sneeuw 🙂

 40. Keida schreef:

  Hebben jullie al gezien wat voor kaarten GEM uitspuugt vanochtend? :d

 41. RW schreef:

  @Frederic Helder en duidelijk verhaal, om eerlijk te zijn liever jouw analyses dan die van @Hajo die krampachtig vast probeert te houden aan zijn MeteoFiction gok die niet echt goed uitpakt… Jammer, je deed het altijd zo goed en leuk en kon ook altijd goed de ‘hand in eigen boezem’ steken, daar lijkt nu veel minder van over te zijn…

  Goedbedoelde tip: probeer weer wat meer terug te gaan naar het korte termijn en realistisch voorspellen in plaats van het lange termijn gokwerk waar je iedereen heel enthousiast mee maakt maar dan ook op de blaren moet zitten als deze gok niet goed uitpakt.

  Wat mij betreft is Sneeuwhoogte.nl op dit moment de betere site waar het om ‘degelijke’ en realistische voorspellingen gaat, maar ik blijf het hier graag volgen in de hoop op terugkeer naar ‘oude tijden’.

  • Bas schreef:

   Over hand in eigen boezem steken gesproken, we zijn toch allemaal wel nadenkende mensen die op hun eigen blaren kunnen zitten als je weervoorspellingen voor waarheid aanneemt.

   Ik kan me eigen conclusies uit de hPa kaarten niet trekken, dus dan kijk ik toch naar de neerslag accumulatie met een leuk verhaal erbij waar je elke keer weer wat wijzer van wordt.

  • Arie schreef:

   Aangezien je vaker op deze site komt zul je ook wel weten dat je niet de eerste bent met deze kritiek. Zouden we dan nu met z’n allen op kunnen houden met het gezeur richting @hajo?
   Wellicht is het je niet opgevallen maar de meeste bezoekers ervaren het als storend als mensen herhaaldelijk hun kritische mening herhalen.

   Verder heb ik zelf weinig verstand van weerkanten e.d. maar ik lees in de berichten van Hajo tussen de regels door echt wel de onzekerheid die er in zit.

   • RW schreef:

    Beste Arie, ik begrijp je punt en daar heb je ook best gelijk in. Echter wanneer ‘we’ dit niet kenbaar maken is dit ook niet duidelijk en is er geen ruimte voor verandering c.q. verbetering!
    Ikzelf heb liever goed bedoelde en opbouwende kritiek waar ik iets mee kan dan helemaal geen kritiek en dat mensen je op een gegeven moment laten vallen.

 42. Roland Bodegraven schreef:

  Ik zie echt niet waarom er zo gejammerd wordt over de voorspellingen voor komende week. Staan toch echt mooie sneeuwmomenten op. Zeker voor de 17e, Goed temp mag wat lager, maar boeiend dat de sneeuw valt op 1500 meter en daar de bomen wit zijn en beneden de bomen groen. Als je maar lekker kan skien.

 43. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Op Ijsland is momenteel nu ook goed bezig. http://www.livefromiceland.is/webcams/reykjavikurtjorn/
  Meerdere webcam beelden zijn er te zien, maar momenteel nog wat donker. Ook de uitbarsting van de Bardarbunga is leuk om volgen.

 44. nils schreef:

  Keuterberg?

 45. nils schreef:

  Tsjonge, die gfs 12 is weer drama… NOT!!
  kansen op nw stau t/m 20 december en daarna mooi weer met mooie koele nachten (FICTIE)
  Maarja, positief denken en kijken is lastig in Nederland, luxeproblemen!

 46. Daniel schreef:

  De ensembles en accumulatiekaarten zijn zo gek toch niet? Niks extreems, maar zeker wel neerslagmomenten als ik ze zo lees. Super is het niet, maar als het een keer meevalt ligt er een basislaag.

 47. Marcel van der Graaf schreef:

  Deze webcam van Rosswald CH (Wallis) is ook niet verkeerd.
  Niet heel veel sneeuw voor 1800 m boven NAP
  Maar wel heel mooi !!!
  http://www.meteo-oberwallis.ch/webcam/rosswald/cam_2.php

  • Johann schreef:

   Mooi hè ! Binnenkort zullen we nog 2 webcams gaan installeren en wel ter hoogte van de pistes op Fleschboden. Dit biedt een grandoos uitzicht op de piste en dal maar ook op het Simplongebied. Vooral erg belangrijk voor de waarnemingen icm die van onze weerstations aldaar!

 48. SvenE schreef:

  Houden we in de gaten dat er vandaag nog wat neerslag aan zit te komen voor de Alpen? Zie: http://awesomescreenshot.com/0df4057b71

 49. Chalet bachteln, riederalp schreef:

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/b8c72a43a801f6b78f3be0bc2c131299.jpg. Beslist nog niet genoeg sneeuw voor de riederfurka-afdaling! Maar mijn actionkerstrozen doen het goed daar in de kou!haha

 50. snowman schreef:

  Het ensemble vind ik best ok hoor. De oper en para zijn iets minder maar het gemiddelde vindt ik prima. Goede voortekenen in mijn optiek. Rond de 17e moet het gaan gebeuren

 51. RubenK85 schreef:

  Ik volg deze site al een aantal jaar, en ben dankzij deze site ontzettend enthousiast geworden over het volgen van het (winter)weer. Waar m’n pa in Zaandam alle gegevens van zijn thermometer nog klassiek met de hand bijhoudt, vind ik het fantastisch dat er nu de mogelijkheid is om allerlei mogelijkheiden te voorspellen.

  Let wel: allerlei mogelijkheden. Dit betekent niet ALLE mogelijkheden. Het weer láát zich niet voorspellen, dat is er juist zo leuk aan.

  Vanwaar deze inleiding? Ik volg de site al een aantal jaar, en reageer niet veel. Maar ik merk nu dat de site groter wordt qua volgers en tja, dan gaat het percentage negatieve reacties ook omhoog en dat vind ik zonde.

  Wat Hajo hier doet is zijn kop boven het maaiveld uitsteken, en dat wordt in Nederland nooit gewaardeerd. Is het positief, dan wordt het getemperd met: ‘Ja, er zat ook wel wat geluk bij he.’ en is het negatief dan wordt dat breed uitgemeten.

  Het mooie van de computermodellen is dat er scenarios aangegeven kunnen worden, het vervelende daarvan is, is dat allerlei mensen er gelijk van uitgaan dat dat gaat gebeuren. Hoe er hier af en toe panisch wordt gereageerd op verwacht winterweer rond Kerst vind ik echt verbazingwekkend. Je boekt je vakantie al waarschijnlijk 6-12 maanden van te voren, en dan verwacht je dat het tegen die tijd wel allemaal goed is? Uiteindelijk draait het er denk ik om dat je lekker geniet van de luxe dat je op vakantie bent, als je dan niet kan skiën, ga je lekker de sauna of het zwembad in en heerlijk ontspannen…

  En ik hoop echt dat een aantal die hier reageren dat laatste gaan doen, want jullie zitten vol met stress/frustratie lijkt het. Uit het niet hier, maar kijk vooruit naar een overheerlijke vakantie in het buitenland!

 52. hopjes schreef:

  Ik volg ook al jaren Hajo en sneeuwhoogte.nl. Ik heb volgens mij nog nooit eerder gereageerd op Hajo, maar wil dit nu toch wel doen aangezien er personen zijn die het blijkbaar vervelend vinden dat Hajo z’n mening en verwachtingen openbaart.

  Beste Hajo,
  Juist omdat je ook je verwachting van de wat langere termijn hier uitstekend weet weer te geven, te formulieren en ook onderbouwt vind ik deze site zeer interessant! Bezoek ik deze site bijna dagelijks en weet ik zelf intussen meer van het weer en de voorspellingen dan ik ooit had verwacht omdat mijn interesse er nooit lag. Ga zo door en bedenk dat er altijd mensen zijn die lopen te zeiken i.p.v. zich te realiseren dat jij ook je best doet. Ik realiseer me i.i.g. dat een voorspelling en verwachting wat anders is dan de werkelijkheid en dat weer zich gelukkig niet altijd laat voorspellen.
  Groet, Jan Hop

 53. Spyfromthesky schreef:

  @ RubenK85.

  Je kunt goed relativeren. Inderdaad is het al een luxe dat je vakantie kunt vieren. Soms lijkt de neiging van enkele reacties iets op van mensen die vol Stress zitten. Toch ook een leuke reactie.

  Niet allen de weermannen die soms hun eigen visie en mening hebben in het begrijpen van het weer en daardoor een verschil in kan liggen gebeurt hier, maar ook van andere volgers. En dan ook volgers van al wat jaren!

  En ook die volgers geven soms hun visie op het weer. Dat is toch prachtig interactief op deze site? Dus er wordt genuanceerd geschreven en soms met wat tegengas.

  Kijk, als LL liefhebber kan het ook mogelijk balen zijn want geen zicht op een goede vorstperiode. Maar, de LL liefhebber traint gewoon door. Moet je ook doen als je een monsterlijke tocht wilt schaatsen.

  Dan vraag ik mij wel eens voorzichtig af. Trainen de lange latten liefhebbers dan niet zo veel? Ik heb er geen weet van. Het lijkt mij dat als je gewoon goed traint dat veel van je stress wordt omgezet in het genieten om ‘s-avonds in het donker door guur weer te trainen.

  Mijn ideale hardlooprondje is er eentje met pasgevallen sneeuw. Ook daar kan ik zeer van genieten.
  Met het weer heb je niet zoiets of iemand ‘gelijk’ heeft. Hooguit achteraf kan je zeggen dat die mogelijk gelijk had. Dan had die persoon gewoon erg geluk en dan is dat tevens geen garantie voor een volgende keer.

  Zo maakte een leze weken geleden hier de opmerking dat die veel ganzen hebt die vliegen. Nou, ik ben veel buiten met sporten, maar die bevinding heb ik deze winter nog niet gehad, En ik woon toch in het gebied dat een voordeur is richting het zuiden. Kortom, één signaal is nog niet het signaal. Het is een complexe factoren bij elkaar. En ook van de natuur kan je veel leren.

  Daarom omarmen we voorlopig dat we in december richting normale waarden gemiddeld blijven. Dat is voor mij op dit moment als een winst.

  Spyfromthesky

 54. MikeZaandam schreef:

  Kan ik morgen gewoon weer de reactie’s lezen ZONDER dat er weer terug gegrepen wordt naar gisteren, eergisteren en verder terug?

  Er lijken er hier een paar ’s nachts aan een infuus van azijn te liggen!

  Jullie punt is meer dan duidelijk. Maar om dat nou zelfs weer te ventileren op een prima bericht van Frederic om een ander nog een schop na te geven gaat echt te ver.

  Het plezier wordt me hier echt door ontnomen!

 55. Asten (Harmelen) schreef:

  Zo.. GFS nog steeds lekker voor medio volgende week. Het is nu echt wachten totdat de Oostenrijkers hier in meegaan…Ben dan ook benieuwd naar hun middagweerbericht.. na korte hogedrukinvloed op vrijdag/zaterdag 19/20e (wat een mooie aankomst !) weer nieuwe sneeuwkansen met een steeds gunstigere stroming: west noordwest en later dik de kou in met noordelijke aanvoer???

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.